Puttesundbrua – inngangen til Hvaler?

Puttesundbrua ble den siste brua jeg tok bilder av sist lørdag. En bro som opprinnelig var selvbærende når den ble bygget i 1970, men fordi den sank med 65 cm ble den ombygd til en skråstagbro i 2002. Den har uten tvil blitt morsommere å ta bilder av etter at den ble ombygd i 2002. Tidligere så den bare ut som en hvilken som helst veibro. Nå har den på en måte blitt inngangsporten til Hvaler, selv om grensen mellom Fredrikstad- og Hvaler kommune er litt nærmere Vesterøy. I serien Hvaler eller hva den het så ble det plassert et skilt med teksten «Hvaler» plassert ved Puttesundbrua, slik at det så ut som dette var inngangen til Hvaler. Nå står det jo ikke noe lignende skilt noe sted ved kommunegrensa, altså det blå skiltet med hvit tekst på. Men derimot et skilt hvor det står Hvaler kommune. Men jeg skjønner at det så bra ut til tv-serien!

Det er forresten første gang jeg er nede på siden av brua (på den siden) for å ta bilder. Jeg har vært nede på «Putten» siden for å ta bilder tidligere, men det ville ha vært feil side denne gangen.

       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/21/puttesundbrua-inngangen-til-hvaler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.