Greåker fort by night

Siste stopp på «jeg drar ut for å teste HDR» turen den 7. juli i fjor var på Greåker fort, som dere sikkert skjønte av det siste innlegget. Turen startet i Lykkebergparken og så et stopp på Rolvsøysund bro. Her er det tatt en del bilder rundt på Greåker fort med solnedgangen i bakgrunnen. Det første bildet tok jeg kl 22:33 og det siste bildet tok jeg kl 23:49. Det var rimelig mørkt etterhvert og lukkertidene ble bare lengre og lengre. Det begynte også å bli såpass høy luftfuktighet at det begynte å legge seg kondens på kameraet. I tillegg til bildene hvor Greåker fort er i fokus, benyttet jeg også anledningen til å ta noen bilder av utsikten fra Greåker fort.

Dette er forøvrig også en lett blanding av HDR og vanlige bilder. Noe av årsaken til at jeg har brukt så lang tid på å få lagt ut disse bildene, var nok fordi dette var før jeg ble obs på at grensen for hvor langt ned jeg kan blende objektivet før jeg får «støvflekker» på bildene er lavere med HDR enn med vanlige bilder. Så jeg har måttet redigere bort de samme støvflekkene på omtrent alle bildene. Selv om speilrefleksene har metoder for å fjerne støv i disse dager, klarer dem ikke å holde alt vekk. Så etterhvert må man nok en tur og få rensa bildebrikka nå også. Men det er mye sjeldnere enn før ihvertfall!

                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/03/02/greaker-fort-by-night/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.