Ny tur til Greåker fort

Jeg har i dag vært på en ny tur opp til Greåker fort. Ikke for å ta bilder egentlig i dag, men primært for å være ute i det pene været, nyte utsikten, solnedgangen og ikke minst høre på musikk. Rett og slett å få testet min nye Apple iPod Touch! Forløpig har jeg fått satt opp og konfigurert iPod’en for første gang, oppgradert til iOS 6.1.3 og installert to apper. Nemlig Spotify og Twitter. Spotify fordi jeg forløpig primært har tenkt til å bruke Spotify til å høre på musikk med iPod’en. Istedenfor å bruke iTunes og legge over / synkronisere med min egen musikk. Det er jo utrolig enkelt å bare synkronisere de spillelistene jeg vil med Spotify, alt går automagisk.

Men når jeg først var på Greåker fort, klarte jeg ikke å la være å ta noen bilder. Og da benyttet jeg anledningen til å teste kameraet på min nye Apple iPod Touch. Kameraet er på 5 megapixler og bildene jeg har tatt seg i grunn veldig bra ut. Det er ikke de samme mulighetene som med et «seriøst kamera» selvfølgelig, men det er et veldig godt mobilkamera. Men såvidt jeg har skjønt / funnet ut, er det ikke mulig å zoome med kameraet. Det er forsåvidt ikke noe stort problem, ihvertfall ikke for meg. Men det ble ikke så veldig mye bilder av selve fortet i dag, det var mer utsikts- og oversiktsbilder. I tillegg lekte jeg meg litt med både HDR-funksjonen og ikke minst panoramafunksjonen på iPod’en. I tillegg er det mulig å filme i full HD faktisk!

Dette innlegget dreier seg nok derfor mye mer om iPod’en, bilder, panoramabilder, utsikt osv. Jeg kom forøvrig i snakk med en fyr denne gangen også. Det var en på min egen alder tenker jeg, han kom også med sin egen campingstol og satt seg litt bortenfor der jeg satt. Men han kom etterhvert bort til meg og tok initiativet til å begynne å prate. Da ble det en masse prat om fotografering, fotoutstyr og litt om fortet og den fantastiske utsikten man har der oppe. Vi kom også inn på mobiltelefoner, mobilkameraer og musikk, siden jeg satt og hørte på musikk. Da kom vi fort inn på Spotify, mp3 og komprimering og jeg nevnte selvfølgelig flac-formatet som jeg har all min musikk i. Det var helt ukjent for han, så da ble det litt forklaring rundt dette også.

Han hadde opprinnelig tenkt å få med seg «hele» solnedgangen i kveld forstod jeg, men det begynte å bli litt surt utover kvelden, så han dro faktisk før meg til syvende og sist. Jeg gikk ned til bilen først, men sleit med å finne de første panoramabildene jeg hadde tatt, og mens jeg satt i bilen og prøvde å finne ut av dette, dro han her hjem. Mens jeg tok meg en ny tur opp på Greåker fort igjen for å ta noen nye panoramabilder. Og det var ikke noen tvil om at dette var et utrolig fantastisk sted å ta solnedgangsbilder. Det er nok ikke siste gangen jeg kommer til å ta solnedgangsbilder fra Greåker fort vil jeg tro! Men da bør jeg helst ha med meg speilrefleksen, da det er lettere å ta virkelig gode bilder!

        

        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/05/28/ny-tur-til-greaker-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.