Panoramabilder

Etter at jeg kjøpte meg en Apple iPod Touch har det blitt utrolig lettvint å ta panoramabilder. Så da har det blitt til at jeg har testet ut panoramafunksjonen rett som det er. Jeg har også testet ut HDR-funksjonen som også kan hente ut «litt ekstra» i bildene innimellom når man vil ha det beste ut av 3 eksponeringer. Alt går automatisk og resultatet blir litt bedre enn originalen, men det er ikke «skrudd» så langt som man enkelte ganger har sett når folk har gjort dette manuelt. Men panoramafunksjonen er nok den som er den mest praktiske synes jeg. Den er lettvint å bruke og resultatet blir veldig bra.

Det eneste man må gjøre er å starte kameraet, trykke på «Valg» og så «Panoramabilde». Så holder man iPod’en (vertikalt) dit man ønsker å starte panoramabildet. Så trykker man på start og beveger kameraet jevnt mot høyre og hele tiden passer på å holde kameraet i samme vinkel (du har en pil og en linje som du skal følge på iPod’en) til du enten har fylt opp hele panoramabildet, eller til du har kommet dit du ønsker å avslutte. Da trykker du for å avslutte. Ser sluttresultatet bra ut, trykker du på ferdig. Dermed har du et fiks ferdig panoramabilde. iPod’en sørger også for å beskjære bildet slik at bildet er fiks ferdig. Jo flinkere man er til å holde iPod’en i samme vinkel igjennom hele panoreringen, jo «høyere» bilde får man. Hvis man ikke er så flink til å holde iPod’en i samme vinkel, vil det bli svarte «render» oppe og/eller nede, men iPod’en beskjærer bort dette automatisk selvfølgelig. Jeg tok ganske mange panoramabilder når jeg var oppe på Greåker fort i forrige uke, i tillegg har jeg to stykk fra byggeplassen til det nye sykehuset på Kalnes her:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/06/03/panoramabilder/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.