Shopping og leiligheten i Nice

Mandag er en dag mye ofte er stengt, derfor ble det en real shoppingrunde min tredje dag i Nice. Vi startet med en tur innom en Lidl-butikk foreldrene mine ikke hadde vært innom enda, vi trodde kanskje den skulle være større enn den «vanlige» de bruker. Men det var den på ingen måte, og det var et helvete å få parkert utenfor butikken. Det var altfor lite parkeringsplasser og altfor mange som ville innom butikken. Så det var nok første og siste gang den Lidl-butikken ble besøkt. Sist jeg var i Nice for 6 år siden vurderte jeg også å kjøpe Pastis på Lidl, men den så ut til å ha «skilt seg», forklaringen skal være at de har lagret den for kjølig. Da er det bedre å kjøpe den et annet sted. Det eneste jeg kjøpte på Lidl var vel et par rør med Pringles potetgull og en håndsåpe som jeg skulle ha på badet. Såpestykke er liksom ikke tingen.

Deretter tok vi turen til Carrefour, som jeg blant annet så på litt kofferter. Men jeg fant ikke noe som kunne være i nærheten av interessant, det var veldig lite garanti på koffertene, maks 2-3 år bare. Den forrige kofferten jeg kjøpte på Carrefour, tilbake i 2010, klarte bare en retur fra Nice og neste tur til Nice så gikk den i stykker. Kan være at den fikk ekstraordinær juling, men man håper jo at en koffert skal vare litt lengre enn dette. Derfor ble det bare til at jeg kjøpte en liten rull med noe som lignet duct tape, eller «vevteip» som Clas Ohlson kaller det. Med 10 meter tape på rullen, så skulle jeg nok klare å få lappa sammen kofferten såpass at det var mulig å få den hjem uten flere skader. Det var ihvertfall håpet. En forholdsvis dyr 10-meter til 50 kroner, med tanke på at Clas Ohlson tar 99 kroner for 50 meter.

Det var derimot på CAP 3000 jeg handlet mest, der fant jeg en del øl som jeg hadde lyst på, Pelforth Brune og i tillegg kjøpte jeg noen 1664 og Grimbergen smaksprøver. Sistnevnte var en Grimbergen med smaken av røde bær. Jeg testet den litt senere i ferien i Frankrike, og den må jeg si ikke smakte noe særlig, så mesteparten av den boksen gikk faktisk rett i vasken. 1664 og spesielt Pelforth Brune er jo ikke noen dårlige kjøp. På vei tilbake til leiligheten tok vi også en tur innom Geant-butikken i Villeneuve-Loubet for å handle inn litt ting vi trengte, og der fant jeg også Pelforth Brune, billigere enn på Lafayette Gourmet-butikken i CAP 3000 også. Egentlig ikke så merkelig, for Lafayette Gourmet er ingen billigbutikk, men de har et enormt utvalg! Spesielt gøy var det at jeg fant Nøgne Ø i hylla sammen med det andre ølet dems! Når jeg var i Lafayette Gourmet-butikken i CAP 3000 for 6 år siden, så husker jeg at det var gøy å finne VOSS-vannet i bøtter og spann!

I alle de butikkene vi hadde vært innom i løpet av mandagen, så hadde jeg lett meg ihjel etter parfymen jeg bruker (mest) av for tiden, og har gjort siden jeg var i Frankrike sist for 6 år siden, nemlig forskjellige varianter fra Torino Lamborghini Fragranza. Ser at de to jeg kjøpte tilbake i 2010 var «Mitico» og «Esplosivo» fra Torino Lamborghini. «Mitico» er den jeg bruker til hverdags, den lukter godt, men den luker ikke så sterkt. Så den passer perfekt til daglig, spesielt på bussen. Er det noe som er ganske pyton for allergikere så er det at det dunster parfyme i bøtter og spann ombord i bussen. «Esplosivo» husker jeg ikke om jeg har klart å skaffe etter 2010, men den har uansett vært helt umulig å få tak i på mange år. Foreldrene mine har som regel kjøpt med noen slike til meg hvert år. Nå er det fortsatt «Mitico» og en som heter «Prestigio» det går i. Og disse to var de eneste de hadde på Geant-butikken. Geant-butikken var faktisk den eneste butikken som hadde noe inne fra Torino Lamborghini i det hele tatt. Det var med andre ord ikke nødvendig å dra lengre enn til «lokalbutikken» for å få tak i parfymen min.

Men når jeg først var blant all parfymen, testet jeg også ut et par fra Adidas som det også var en hyggelig pris på, og jeg fant en som jeg likte der også. Men det er for å ha i bakhånd hvis jeg ikke skulle klare å få tak i parfymen fra Torino Lamborghini. Ifølge websidene til Torino Lamborgini skal disse fortsatt finnes: «Mitico», «Intenso», «Prestigio», «Sportivo», «Classico», Acqua» og «Prestigio Platinum edition» som skal være en nyhet. Jeg var veldig fristet til å kjøpe den ene fra Adidas, men slo det fra meg med forklaringen at jeg har mer enn nok forskjellige parfymer fra før av. I tillegg til parfymene fra Torino Lamborghini har jeg også CK One som jeg har brukt i årevis og en parfyme fra Diesel som lukter ekstremt godt, men det er også den dyreste parfymen jeg har. Har også hatt en parfyme fra Giorgi Armani som jeg har fått som gave en gang. Men den synes jeg har vært såpass dyr at jeg ikke har kjøpt meg den igjen. Men det kommer jeg nok til å gjøre en vakker dag.

Tilbake på leiligheten i Villeneuve-Loubet smakte det utrolig godt med en øl ute på verandaen i sola før den forsvant ned bak trærne! Det var utrolig deilig på verandaen så lenge vi hadde sola der, men når den forsvant ned bak trærne ble det fort kjølig. Etter det tok det ikke så lang tid før vi gikk inn i leiligheten igjen. Denne kvelden var det mamma som stod for middagen, og på menyen stod det andebryst! Det er vel unødvendig å si at det smakte fortreffelig?

Som dere ser av bildeutvalget her, så var jeg ikke noe flink til å ta bilder denne dagen. Men det ble faktisk såpass som 8.308 skritt i løpet av dagen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/03/07/shopping-og-leiligheten-i-nice/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.