En tur til CAP 3000 i Saint Laurent du Var

I dag var vi litt senere ut av senga etter å ha strekt kvelden i går litt lengre. Sånn går det når man koser seg med godt drikke og snacks! Men vi var vel i seng nærmere 3 i natt tror jeg. I dag var vi ikke ute av senga før nærmere kl 12, men på tanke på hva slags vær vi har hatt i dag har det vel ikke gjort så mye. I dag har det vært regn, regn og atter regn her nede i Nice eller Villeneuve-Loubet som området heter. Det har derfor ikke vært så veldig fristende å gjøre noe særlig utendørs. Men vi valgte å ta en tur til et stort kjøpesenter som heter CAP 3000 i nærheten. Jeg hadde fått vite at det var ett kjøpesenter med «fine» butikker og stive priser.

Og det stemte vel egentlig ganske bra. Men det var veldig mye fint å se på. En av de første butikkene jeg la merke til var en butikk med ett enormt utvalg av Converse All Star-sko. Det er det største utvalget jeg har sett i en butikk noen gang! De hadde Converse All Star-sko i alle mulige farger og kombinasjoner, både lave, høye og ekstra høye. Men i likhet med resten av kjøpesenteret var prisene rimelig stive. Vi snakker om 60 euro og oppover for skoene. De dyreste som jeg la merke til koster 120 euro og oppover. Rimelig stivt i forhold til de prisene jeg så på Carrefour her om dagen. Der kostet de vanlige Converse All Star-skoene 39 euro og de i skinn 69 euro. Det er jo  tross alt overkommerlig i forhold til prisene i CAP 3000 i dag. Men det er vel som regel sånn når man er i en spesialbutikk i ett kjøpesenter med «fine» butikker med stive priser.

Men det var kult å se en butikk med så ekstremt godt utvalg da, man er som regel ikke bortskjemt med det hjemme! En annen butikk som hadde et ekstremt utvalg var Lafayette. Det er en butikk med alt mellom himmel og jord, deriblant kjøkkenartikler som jeg vanligvis drar til Kitch’n, Til Bords og Christiania Glassmagasin for å kjøpe hjemme! Jeg fant også en del Bodum-varer, både varer jeg har sett før og noen nye som enten er så nye at de ikke har kommet hjem til Norge enda, eller så dukker de aldri opp. De hadde kommet med noen oppbevaringsbokser som kan brukes til te, pasta, mel eller andre ting man ønsker å oppbevare på glass. De hadde den samme stilen som thermoglassene jeg har fra Bodum, det vil si at de hadde den samme gummiringen rundt slik at det er mye lettere å gripe tak i dem enn om det bare var glass. De koster 20 euro stykket, noe jeg ikke synes er så ille, men det tar jo tross alt litt plass i bagasjen.

Hjemme bruker jeg oppbevaringsglassene til Rosendahl i Grand Cru-serien. De er forholdsvis dyre de også, men det er veldig fine oppbevaringslass som jeg har fått noen av etterhvert. Sånn sett hadde det jo vært ok å fortsette med de samme glassene, men forløpig har jeg ikke sett de ny glassene til Bodum hjemme i Norge enda. Lafayette-butikken var så stor at det var umulig å komme seg igjennom alt i dag, der trenger man nok rimelig mye tid for å se på alt de har i butikken. Så ganske mye glass og service som det var rimelig stive priser på. Hva med ett vinglass til 180 euro? Nei, det er ikke noe for meg må jeg innrømme.

Jeg har jo kjøpt noen rødvinsglass i Rosendahl sin Grand Cru-serie, men jeg synes det er stivt med 80-90 kroner glasset. Men hovedproblemet med disse rødvinsglassene er at de er så fryktelig store/høye at jeg har problemer med å få plass til dem i oppvaskmaskinen. Jeg har derfor bestemt meg for å kjøpe noen glass til 25 kroner stykket hos IKEA isteden. Inntil videre har jeg bare disse 4 rødvinsglassene fra Rosendahl. Men hittil har jeg ikke hatt flere på vin enn jeg har glass, så det har gått bra. Men sist jeg skulle spise ost & kjeks og drikke asti til, hadde jeg ikke noen hvitvin- eller champagneglass, så da ble det de store rødvinsglassene.

Vi var også en tur innom Lafayette Gourmet som er en kjempestor matbutikk med ett utvalg man sjelden ser maken til. Jeg måtte selvfølgelig ta litt bilder både her og der for å vise hvordan det så ut. Utvalget av alkohol og øl var det heller ikke noe å si på. Både når det gjaldt fransk øl og importert øl. Jeg vil aller helst prøve det franske ølet når jeg er her nede, men hvis det ikke hadde smakt noe særlig, hadde jeg nok kjapt valgt importert øl som jeg kjenner fra før. Men hittil har det gått i Fischer, Pelforth og Leffe. Sistnevnte er et belgisk øl, så det er forløpig unntaket. Men jeg måtte kjøpe meg litt Leffe når jeg fikk ei 0,75 lite flaske til 20 norske kroner! I Danmark har jeg som sagt gitt 40 danske kroner for disse flaskene! Men hittil er det uten tvil PELFORTH BRUNE som har vært favoritten! I dag kjøpte jeg også et par bokser med PELFORTH BLONDE. Det blir spennende å se hvordan smaken på den er litt senere i kveld!

PELFORTH BLONDE var ett godt lyst øl, ikke noen tvil om det! I kveld ble det en aften med ost og kjeks, med vin eller øl til, avhengig av hva man hadde lyst på. Jeg for min del startet med PELFORTH BLONDE og gikk over til BELFORTH BRUNE etterhvert! Det er nok ingen tvil om at sistnevnte er mine faovritt. Det var diverse ost som jeg ikke husker navnet på som stod på menyen i kveld, deriblang Gorgenzola. Den var faktisk en ganske mye mildere blåmuggost enn jeg hadde sett for meg. Jeg har tidligere ikke smakt original Gorgenzola, bare en Gorgenzola-inspirert ost laget av Tine. Den vi kjøpte her nede var i tillegg mye mykere/bløtere enn Norzola, men også mye mildrere.

I kveld har vi også sett litt på langrenn-sprint’en. Først en rekke forskjellige heat, semifinaler og så finalen til slutt. I finalen til damene var det Marit Bjørgen som tok gullet, i finalen til gutta gikk det ikke helt etter planen. Halvparten av startfeltet var faktisk nordmenn, men det var to russere som gikk over målstreken først, avgjort med målfoto. Petter Northug ble «bare» nummer 3. Det var jo en tur på pallen, men vi hadde nok litt høyere forhåpninger for Northug. Men sånn kan det gå. I finalen til damene var det litt kult å se at svenskene bare ble nummer 4. Vi hopper nok i bingen litt tidligere i kveld enn i går, sånn at vi kommer oss i gang litt tidligere i morgen. Hva morgendagen bringer er nok litt avhengig av været vil jeg tro.7

I tillegg til Engelhardt-klokka som vist tidligere og tommelfingelringen har jeg i dag hatt på meg en rød «surfer» t-trøye kjøpt hos Dressmann og et par hvite (høye) Converse All Star. Disse har «double tounge», det vil si at i tillegg til den hvite «tunga» har den også en blå «tunge» under som kommer til syne hvis man ikke knyter skoen opp hele veien og bretter ned «tunga». Men som regel kommer jo ikke dette til syne, se bort fra det siste bildet i dette innlegget hvor jeg har tatt av meg skoene. Det virker som Converse All Star er like populært her i Frankrike som jeg er vant til hjemme. Converse All Star er uten tvil den største suksessen til Converse igjennom tidene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/18/en-tur-til-cap-3000-i-saint-laurent-du-var/

2 kommentarer

  1. Også en _HVIT_ GT:R, da. 🙁

    • kak18 februar, 2010 kl 11:17
      Forfatter

    Hvit har nok blitt en «motefarge» på litt spesielle biler har jeg inntrykk av! Hvit er jo i utgangspunktet en utrolig kjedelig farge på en bil, men på enkelte biler synes jeg faktisk det er dritkult! Men en helt vanlig bil i hvit? Utrolig kjedelig! Det finnes da utrolig mange andre farger å velge mellom!

    Men måtte ta et bilde av den hvite GT:R’en, var dog vanskelig i regnværet med vindusviskerne i gang mens vi kjørte. Men klarte å ta ett bilde som det gikk ann å «redde»! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.