Tur til Antibes og St Paul de Vence

I dag har vi vært mer på farta en hittil under Frankrike-oppholdet mitt. Det var utrolig godt å få en lang natts søvn og våkne av meg selv i 10-tiden. Det ble en frokost og litt «kontortid» før vi dro ut for å se litt av Frankrike. I dag var planen at vi skulle en tur til Antibes, blant annet for å titte litt nærmere i båthavna. Jeg synes det er morsomt å gå og titte på båtene selv også, men i tillegg hadde jeg fått en oppfordring fra forumet mitt på prat.kak.net å ta bilder av litt båter. Så i dag har jeg tatt bilder av mange båter. I tillegg skulle vi prøve å ta en tur innom fjellandsbyen St Paul de Vence hvis det ikke ble for sent. Om det var litt i skumringen var ikke så farlig, det ville isåfall være mine foreldres første tur i skumring/mørket. Det er jo bråt en helt annen stemning enn i dagslys.

Båthavna i Antibes var mye, mye større enn jeg hadde regnet med. For når vi gikk til den ene «piren» etter den andre så var det bare flere og flere nye bak den igjen. Det ble derfor en masse bilder av båter i dag, nesten for mye av det gode. Vi hadde også lyst til å se de virkelig store båtene som vi så når vi kjørte inn til Antibes, men da måtte vi gå helt ut i båthavna. Men vi tok det som lett i treninga og gikk ut til den ytterste delen av båthavna for å se de aller største båtene. De var vel så store at de omtrent kan kalles skip. I båthavna i Antibes var det ekstremt mye båter som hørte hjemme i London, ute blant de største båtene var det veldig mange båter fra George Town, Cayman Islands.

Vi tok også en tur inn i selve byen Antibes, men det var ikke store byen. Men det var en utrolig sjarmerende by med masse trange gater. Noen av dem ble det kjørt biler, mens andre var ikke egnet til noe annet enn forgjengere. Det var også en masse små sjarmerende butikker med alt mulig rart. Vi benyttet også anledningen til å sette oss ned på en pub/cafè med stoler/bord ute også. Der koste vi oss med en fransk øl som heter Kronenbourg 1664 som er en «pale lager» på 5,5% som smakte utrolig godt som min første utepils i år. Kronenbourg er det mestselgende ølet i Frankrike og har en markedsandel på 40% ifølge wikipedia.

Vi var også innom en absint-butikk som har absint i alle mulige varianter, for ikke å snakke om et museum i kjelleren. Der var det utstilt en masse absint-effekter og var utformet som en bar. Utrolig gøy å se dette, jeg har bare hørt om denne butikken og museumet tidligere! Litt bilinteressert som jeg er så har det også blitt litt bilder av biler underveis, i hovedsak parkerte biler! Høydepunktet må absolutt være en Aston Martin, men det var også gøy å se Alfa Romeo MiTo for aller første gang! Etter runden i Antibes var det videre til St Paul de Vince, en fjellandsby ikke langt unna der vi bor. Jeg har vært i en tilsvarende fjellandsby tidligere, nemlig Gourdon. Jeg har blant annet ut noen bilder fra Gourdon i innlegget i forkant av denne turen at det ikke er lenge til jeg drar til Nice.

Men St Paul de Vence hadde jeg ikke vært i før, nå er det riktignok veldig lenge siden jeg var i Gourdon, så det bare såvidt jeg husker noe særlig fra byen, men St Paul de Vence var omtrent som å komme til Gourdon. Utrolig trange gater som går brått oppover og nedover, avhengig om man er på vei inn/opp i byen eller ut igjen. Det var veldig mange kunstbutikker/utstillinger i gatene, man fikk nesten ikke inntrykk av at det bodde noe særlig med mennesker i byen. Men det gjør det nok. Ifølge wikipedia bor det ca 2.900 personer i St Paul de Vence, men den byen/tettstedet startet et stykke før man kom opp til denne fjellandsbyen på «toppen». Men tipper at det ikke bor så fryktelig mange i denne gamle delen av byen.

Det begynte å bli ganske dårlige lysforhold etterhvert når vi var i St Paul de Vence, men med mitt Fujilfilm Finepix S6500fd har jeg heldigvis mulighet til å bruke iso 100, 200, 400, 800, 1600 og 3200. Opp til og med iso 800 er topp kvalitet, 1600 og 3200 gir dramatisk dårligere kvalitet, så bildene blir litt «støyete» eller «kornete» som vi kalte det med analog film. Men jeg fikk tatt bilder under hele turen i St Paul de Vence, og etter første titt på bildene så det ikke så værst ut heller. Men noen bom tipper jeg at det har blitt.

På vei hjem fra St Paul de Vence tok vi en tur innom Gèant for å oss noe mat. Da slapp vi nemlig å lage noe selv! På meg ble det en tunfisksalat til forrett og noe panert fisk med båtpoteter, gulerøtter og en peppersaus som hovedrett. Det var utrolig godt med mat igjen! Det går ganske lang tid mellom måltidene når man farter såpass som i dag. Men det har ikke vært noe problem, vi fikk jo en øl underveis også! Vel fremme i leiligheten tok det ikke lang tid før man var på internett, øl’en var fremme og ikke minst en pose potetgull. Nå er vi faktisk på pose nummer to og det er tilnærmet tomt. Det smakte virkelig godt med potetgull i dag! Men det er jo en liten utfordring å kjøpe sånt her i Frankrike, for det er ikke så lett å skjønne på posene hva potetgullet faktisk smaker. Den første potetgullposen var barbeque, så den var grei, men den andre posen hadde jeg overhodet ingen peiling på hva ville smake. Jeg er faktisk ikke sikker på hva den smaker nå etter å ha spist potetgullet heller. Men det er ihvertfall godt!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/19/tur-til-antibes-og-st-paul-de-vence/

3 kommentarer

  • gro elisabeth19 februar, 2010 kl 07:24

  Dæven steike Ken, så fant du bilen min. 🙂 Ikke dårlig! Men du har jo et godt øye til det meste du! Veldig bra bilder. Du har også sikkert en veldig bra tur. Jeg vil også! Helst bo der!!! 🙂
  Kos og klem til deg.

  • kak19 februar, 2010 kl 16:08
   Forfatter

  Jeg går ut ifra at det den lekre Aston Martin’en du tenker på, Gro? Det var det første som møtte meg etter at vi parkerte i Antibes. I går hadde vi jo veldig bra vær i grunn, i dag har det vært litt bløtere. Det har mildt sagt regnet i bøtter og spann når vi skulle til Italia.

  Det hadde nok ikke vært dumt å bo her nede, men på en annen side.. jeg synes det hadde vært interessant å bo i København også! 😉

  • robban19 februar, 2010 kl 20:47

  Her var det mye bilder Ken, og takk for det. Jeg bare elsker å følge med på bloggen din. Har ikke kommentert så mye. Men jeg har forstått såpass at du storkoser deg der nede.

  Her koser vi oss masse alle tre. Tom har funnet seg tilrette her, og ute snør det.

  Kose deg masse kompis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.