Tur til Ventimiglia og Sanremo i regnet

I dag hadde vi planlagt å dra en tur til markedet i Ventimiglia i Italia. Byen som har ca 25.700 innbyggere ligger rett på innsiden av grensen til Italia. Vi var derfor i seng «tidlig» i går kveld, for min del lå jeg ikke under dyna før kl 0.50 i natt, da det tok litt tid å få ferdig bildene fra innlegget i går. Og når jeg ble vekt rett før kl 7 i morges var jeg rimelig trøtt ja. Jeg hadde veldig lyst til å sove noen timer til, men skulle vi komme oss avgårde til rett tid, var det ingen bønn. Etter at alle hadde fått vært i «skrubben», spist frokost og rydda litt her fordi «vaskehjelpen» skulle komme en tur innom, var vi avgårde ca kl 8.30. Så var det å stable seg inn i Renault Twingo og sette nesen mot Italia!

Men det tok ikke lange tiden før jeg begynte å duppe av og jeg sleit noe forferdelig med å holde meg våken. Jeg la f.eks ikke merke til at vi krysset grensen inn til Italia. Nå var det riktignok ikke rare grenseovergangen heller da. På vei tilbake så jeg at det ikke var noe mer skilta enn vi er vant til når vi skifter kommunegrense her hjemme. Men etter å ha kryssa grensa til Italia var det ikke veldig lang tid før vi svingte av motorveien mot Ventimiglia. På motorveien fra Villeneuve-Loubet til vi var i Italia passerte vi vel 3 bomringer. Jeg husket at man måtte betale for å kjøre på motorveiene her nede i Frankrike, men jeg husket ikke at pengeinnkrevingen var så hyppig. Når vi svingte av motorveien mot Ventimiglia måtte vi jaggu betale igjen, 4 bomstasjoner på den korte strekningen med andre ord.

Det regnet som ett helvette, mens vi lette etter et sted å parkere havnet vi litt tilfeldig midt i markedsgatene, og der stod bare bilene parkert uten at de hadde tatt seg bryet å pakke ut enda. Normalt sett er det ikke mulig å kjøre med bil i disse gatene, men i dag klarte vi å kjøre rundt hele «parken» som markedet ligger rundt. Dette ble derfor ganske fort erklært som en bomtur og vi bestemte oss for å kjøre til neste by som heter Sanremo. Sanremo er en del større by enn Ventimiglia og har ca 57.000 innbyggere. Sanremo oppleves nok som en mye «finere» by enn Ventimiglia. Ventimiglia er en grenseby som virker ekstremt «slitt» og som ingen gidder å bruke penger på å vedlikeholde eller å «pusse opp».

På grunn av det dårlige været hadde absolutt alle kjørt så nærme som mulig i sentrum av Sanremo, så det var klin umulig å oppdrive parkeringsplasser. Det fortsatte å bøtte ned regn og det ble bare med at vi kjørte litt rundt i byen og jeg tok noen bilder. Litt spesielt var det å se bussene i byen. I gatene var det strømlinjer hengende i lufta, men det var ingen skinner i gata. Det var nemlig bussene som benyttet seg av disse strømlinjene. Det var ganske komisk å se bussene være «koblet til» disse strømlinjene når de kom kjørende. Jeg er usikker på hva det heter, men innbiller meg at jeg har hørt navnet «trolleybuss» om slike busser? Jeg så også en av bussene som ikke hadde denne «armen» koblet til, har de mulighet til å gå på diesel også kanskje?

Det var litt tilfeldig når vi kjørte rundt og lette etter en parkeringsplass i Sanremo, men vi var plutselig på vei tilbake til Ventimiglia igjen. Vel fremme i Ventimiglia fordi vi skulle prøve å få oss noe mat å spise, så viste det seg at de hadde pakket ut varene sine på markedet, ihvertfall de som hadde tatt seg bryet med å komme i dag. I følge foreldrene mine var markedet i dag ikke en skygge av seg selv en gang. Jeg tipper at paraplyer var den hotteste salgsvaren på markedet i dag. Vi fikk oss plass på Ristorante 2 Lanterne hvor vi bestilte en øl og en pizza hver. Når vi fikk pizzaen fikk vi oss en liten overraskelse. Midt på pizzaen lå det ett egg, etter å ha blitt stekt var det blitt ett speilegg. Det har jeg aldri fått servert på en pizza før. Pappa hadde i tillegg ett blåskjell midt på pizzaen. Øl’en vi fikk servert var en Tuborg, det stod ihvertfall både Tuborg på glassene og på tappekrana dems.

Pizzaen smakte veldig godt, og var en typisk italiensk pizza. Det vil si en pizza med tynn bunn med «moderat» fyll, ihvertfall i forhold til hva jeg pleier å lesse på når jeg lager meg hjemmelaget pizza. Pizzaen var dog ganske mild, så det ble nok ikke brukt noe særlig med krydder, tomatsausen var også av en mild type. Men det var utrolig godt med både mat og en øl på Ristorante 2 Lanterne i Vintemiglia! Etter maten tok vi en ny tur på markedet i byen, vi titta også på noen kofferter, jeg trenger nemlig en koffert til før vi drar hjem. Men vi skjønte rett og slett ikke hva selgeren skulle ha for kofferten. Mulig hu snakket på sitt eget morsmål som var et eller annet sted i Asia. Så vi gikk bare videre. Jeg får heller prøve å få tak i en koffert i en «seriøs» butikk. Så da går jeg nok fra å kjøpe en billig «håndbagasje» til en litt større koffert som forhåpentligvis skal holde en stund. En ekstra koffert før jeg drar hjem er ihvertfall en nødvendighet, ellers har jeg ikke mulighet til å ha med meg noe som helst hjem.

På vei hjem fra Ventimiglia klarte jeg å få med meg grenseovergangen, den var som sagt ikke noe spesielt å legge merke til. Men så tok det ikke lang tid før jeg sovnet, jeg satt og duppet og sov mer eller mindre hele veien hjem til Villeneuve-Loubet. Vi skulle en tur innom Gèant for å kjøpe inn noen ting vi trengte. Nærmere bestemt middag, vann med og uten bobler og øl. I tillegg til PELFORTH BRUNE som har blitt min favoritt her nede kjøpte vi også noen Kronenbourg 1664 som vi fikk servert i Antibes i går. Vel hjemme i leiligheten tok det ikke lang tid før trøttheten meldte seg. Men jeg synes det var litt for sent på dagen for å legge meg nedpå og sove litt, så jeg har prøvd å holde ut. Men jeg har vekslet litt mellom å sitte foran pc’en og tv’en. Men det har nok blitt til at jeg har duppet av litt foran tv’en. Men heller det enn å sove (for lenge) og få problemer med å sovne igjen til kvelden. Kronenbourg 1664-øl’et var et helt greit lyst øl, men det smakte nok utrolig mye bedre ute i går enn jeg syntes det smakte på boks her hjemme. Jeg var derfor raskt over til PELFORTH BRUNE igjen!

Vi må heldigvis ikke like tidlig opp i morgen, men jeg kommer nok til å legge meg i «rett tid» i kveld for å få meg en skikkelig god natts søvn! Det skal bli utrolig deilig etter å ha «hanglet» i dag. Det har selvfølgelig gått greit når jeg har vært «oppe og gått», men så fort jeg har satt meg ned og kanskje ikke har hatt noe spesielt å gjøre, så har jeg hatt ett stort strev med å holde seg våken. Men det er nok flere grunner til det, litt lite søvn i natt, mye frisk luft og ikke minst at man drikker øl. Men nå er det ikke lenge til det blir mat for siste gang i dag. Det skal bli utrolig godt! Uten mat og drikke, duger helten ikke!

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/19/tur-til-ventimiglia-og-sanremo-i-regnet/

2 kommentarer

  • robban19 februar, 2010 kl 20:54

  Trolleybuss er helt korrekt Ken, når de får strøm fra klessnor. Noen trolleybusser (de fleste) har også mulighet til å gå på diesel. Er veldig realt å ha hvis det skulle bli strømbrudd feks. Anbefaler en tur til Bergen, der har de Norges eneste trolleybuss rute i drift.

  Ellers virker det som dagen i Italia, til tross for litt dårlig vær, var kjekk. Vi sitter hjemme med snø og misunner deg den ferien, kan du si 🙂

  • kak20 februar, 2010 kl 10:38
   Forfatter

  Det er første gang jeg ser trolleybuss i virkeligheten. Jeg har bare lest om det og sett bilder av det hos rutebilhistorisk forening. Det var derfor veldig gøy å kunne se i «praksis» hvordan det fungerte! 🙂 Men selve bussene aner jeg ikke hva var for noe, det så ut som noe forholdsvis gamle greier?

  Vi hadde som sagt litt drittvær i går, men det ble en veldig fin dag for det. Vi fikk sett en masse (som ihvertfall ikke jeg har sett før, mamma og pappa har jo vært i Ventimiglia før), sett på et dog litt amputert marked i Ventimiglia, spist ekte italiensk pizza i Italia og jaggu fant vi en Lidl også! 🙂

  Vi var også innom en liten dagligvarebutikk som profilerte sprit og drikkevarer i butikkvinduet sitt, og det var hyggeligere priser på sprit i Italia enn her i Frankrike! Den største flaska med Pastis var på hele 4,5 liter! Man ser bilde av den helt til høyre i butikkvinduet jeg tok bilde av! Men jeg har mer eller mindre kjøpt det jeg skal ha med hjem, og det er jo tross alt ganske strenge regler for hvor mye man får lov til å ha med hjem til Norge. Utrolig kjipt i grunn, for her nede kan man få lyst til å virkelig hamstre for å ha med seg hjem!

  Jeg gleder meg IKKE til å komme hjem til snøen og kuldegradene i Norge! Jeg følger litt med på hvordan ståa er på yr.no, og det ser mildt sagt bikkjekaldt ut og i tillegg kommer det snø i store mengder! Spent på hvor mye snø Renault Kangoo befinner seg under når jeg kommer hjem på torsdag! Men forløpig prøver jeg å ikke tenke så mye på det! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.