Tur med bobilen til Fløterveien – Visterflo i regnet

Når jeg dro fra Puttesund søndag kveld var det ikke for å kjøre hjem og parkere bobilen, jeg skulle bo i bobilen hele kommende uke da de renoverte vann og kloakk hjemme i borettslaget jeg bor i. Så da gikk turen innom for å tømme toalettanken, gråvannet og fylle opp vanntanken før jeg kjørte til Kongsten fort. Det ville være min base de neste dagene når jeg skulle på jobb hver dag. Jeg tenkte ikke å skrive detaljert om hver av ukedagene, det er ikke så veldig mye å skrive hjem om uansett. Det var i bunn og grunn jobb hver dag og litt gjøremål. Jeg fylte diesel på mandag, var i bobilen hele tirsdag, en tur hjem for å hente barberhøvel, skrive en timeliste, innom Biltema for å kjøpe noen skrutrekkere på onsdag og på torsdag hadde jeg selskap og middag i bobilen. På fredag var det jobbing og hjem for å hente et håndkle som jeg skulle bruke rett innenfor bodelsdøra i bobilen og hente en pakke fra Bokkilden.

I løpet av denne uka hadde jeg også rukket å se litt film og tv-serier: Dirty Dancing (1987), Young Wallander (2020) og Concussion (2015). Etter å ha vært hjemom og henta pakka så kjørte jeg rett til Fløterveien – Visterflo. Det var ingen andre der, høy vannstand og det skulle regne hele helgen. Det var derfor ikke aktuelt å dra land og strand rundt for å oppleve regnvær. Jeg prøver ikke å si at Fløterveien er en reserveløsning når jeg ikke gidder å kjøre lengre til andre plasser. Det er bare at jeg ikke gidder å kjøre langt for å oppleve regnvær, og ihvertfall ikke dra til et nytt sted og oppleve dette stedet for aller første gang i regnvær. Da tar jeg noe velkjent som det ikke er så langt å kjøre til. Fløterveien fungerer veldig bra året rundt og uansett vær! Alt er selvfølgelig hyggeligst når det er oppholdsvær.

Men jeg regnet med at det kom til å bli mye tid i bobilen denne helgen. Jeg hadde derfor planer om å se en del film. Men man vet aldri, plutselig kan det dukke opp noen utrolig flotte fotomotiver når det er vekslende vær. Det er som regel inn og ut av såkalt drittvær at jeg opplever de mest magiske fotomotivene! Se for deg, det har regnet i bøtter og spann, regner gir seg og etterhvert letter været og skylaget  begynner å bryte opp litt og sola stikker frem med utrolige stråler ned i skrå til bakken. Samtidig mens man har et ganske tungt skylag på himmelen, kanskje noen av dem også ganske mørke. Dette blir det ganske dramatiske og utrolig fine bilder av! Så å avskrive slikt vær fullstendig er dumt, hvis man gjerne vil oppleve slike fotomotiver!

   

Jeg laga meg en enkel middag i form av kyllinglår, ostegrill med potetsalat til før jeg rigget meg klar til å se litt film fredag kveld. Jeg så filmene Notting Hill (1999), Love Actually (2003) og Burlesque (2010). Mye drama der altså. Med det var fredagen ved veis ende, jeg hadde allerede kommet et godt stykke inn i lørdagen og det var på tide å få seg en god natts søvn. Kort vei til soverommet! Laveste temperatur inne i løpe av natta var 16,9 grader når jeg våkna lørdag. Det var overskyet og regnet. Ikke så veldig overraskende. Det var grått hele dagen, regnet frem til formiddagen, så var det oppholdsvær en stund med små  byger nå og da, men så begynte det virkelig å plaske ned på kvelden! Jeg så film og var ute og tok bilder ved tre anledninger i løpet av lørdagen! Hadde med meg mitt Nikon D3S og tok bildet med Nikon 14-24 mm F2.8 og Nikon 24-70 mm F2.8. Jeg rakk å spise litt middag mellom alle filmene også. Filmene jeg så var Love Is All You Need (2012), Julie & Julia (2009), The Prom (2020), 8MM (1999) og The Juror (1996).

Som jeg nevnte var jeg ute og tok bilder ved tre anledninger i løpet av lørdagen. Den første gangen ved 12-tiden, da var det veldig grått, den andre gangen ved 17.45-tiden det var litt før solnedgang og det var i grunn ganske fint, ala scenarioet jeg beskrev tidligere. Men ved 18.25-tiden eksploderte rett og slett himmelen i farger ved solnedgangen! Da var det bare å få med seg kameraet og komme seg ut og ta enda flere bilder! Jeg synes i grunn det var veldig fint når jeg var ute ved 17.45-tiden, men jeg hadde aldri regnet med at Visterflo skulle eksplodere i farger etter solnedgang! Helt utrolig, og slike tilfeller må man være veldig kjapp med å komme seg ut med kamera og være på rett sted til rett tid for å få det med seg. De 36 bildene jeg har valgt å bruke av denne magiske opplevelsen varte nemlig i bare 9 minutter! De mest intense fargene var faktisk over etter bare 5 minutter. Da rekker man ikke å kjøre ut til en plass for å finne den fineste stedet å ta bilder av denne eksplosjonen av farger! Fantastisk, ikke sant?

   

Jeg benyttet å kose meg med litt Cola med noe attåt oppi også lørdag kveld. Det regnet mye i løpet av natten og ut på formiddagen søndag. Etter det var det litt oppholdsvær, men det skulle regne mye hele søndagen. Det var med andre ord fortsatt innevær og filmvær i bobilen, jeg så filmene The Great Raid (2005) og Knives Out (2019). Sistnevnte er en film jeg hadde gledet meg til å se en god stund. Dette var litt av et “kostymedrama” om jeg får lov til å kalle det for det. Det hadde skjedd et drap i en familie med den ene raringen etter den andre og her var det mye ugler i mosen. Fantastiske karakterer og litt av en dialekt Daniel Craig har i denne filmen hvor han spiller etterforsker.

Etter filmen ble det oppvask, hjemom for å bære opp pikkpakk, tømme toalettanken og så hjem til foreldrene mine for å parkere bobilen. Når jeg dro fra Fløterveien var batteriet på 60% klokka 16.51. Når jeg parkerte hos foreldrene mine var batteriet på 77%. Det er jo ikke rare kjøreturen fra Fløterveien til Krokstien til Rekustadåsen på Rolvsøy. Denne turen som var en “generalprøve” på å bo i bobilen over en lengre periode var på 158,3 kilometer og jeg hadde brukt i snitt 0,91 liter diesel per mil. Mye småkjøring, lading fra dynamo og ikke minst bakken opp fra Fløterveien drar litt “suppe”. Solcelleproduksjonen i løpet av denne turen hadde vært så som så, den første helga var bra med 390 Wh (78 W) på lørdag og 220 Wh (98 W) søndag, tirsdag med 190 Wh (85 W) var jo heller ikke så værst. Totalen i løpet av hele perioden på 10 dager var 1.180 Wh, som gir en gjennomsnittlig produksjon på 118 Wh.

Les mer om denne turen med bobilen her:

En omfattende runde på Kjøkøy fort med bobilen (08.04.22)
Tur med bobilen til Puttesund (07.04.22)

                                                                                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/09/tur-med-bobilen-til-floterveien-visterflo-i-regnet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.