Tur med bobilen til Fløterveien – Visterflo

Den tredje uka med å bo i bobilen mens badet mitt totalrenoveres hjemme går også fint. Det er litt mer “styr” når man skal opp tidlig om morgenen og på jobb hele tiden enn når man er på ferie og ikke trenger å planlegge så mye og kjøre så mye etter klokka. Men det går helt greit. Selv om jeg har en mye kortere kjøretur bort til jobben når jeg står ved Kongsten fort på arbeidsdager, så står jeg faktisk opp 10 minutter tidligere enn når jeg er hjemme. Noe av det jeg var litt spent på på forhånd er hvordan jeg skulle klare meg med strøm med bare småkjøring frem og tilbake mellom Kongsten fort og jobben og litt lengre kjøring helgene bare. Men det har gått overraskende veldig bra hittil. Jeg har faktisk klart å holde batteriet mellom 90% og 100% hver dag hittil. Det er jo tross alt ikke mange minuttene det tar å kjøre frem og tilbake. Men jeg gjørs på å kjøre litt saktere enn normalt, slik at jeg får ladet så mye som mulig. For det er ikke hvor langt jeg kjører som er avgjørende, men hvor lang tid jeg bruker selvfølgelig.

Tirsdag var jeg en tur hjemme for å legge fra meg litt skittentøy, hente litt mer klær så jeg hadde klær nok til resten av turen faktisk. I tillegg hadde Nikon EN-EL15-batteriene jeg hadde bestilt kommet. Men det var litt av en tur opp i leiligheten, første gang jeg gikk opp hadde jeg glemt nøkkelen til innstikklåsen jeg hadde i låsen til soverommet, så jeg gikk ned og hentet den. Når jeg da var opp i leiligheten for andre gang, oppdaget jeg at jeg hadde glemt å ta med meg nøkkelen til selve låsen, så da måtte jeg ned og hente den også. Tredje gang oppe i leiligheten kom jeg meg omsider inn døra til soverommet. Lettere irritert over at det skal være mulig å være så surrete og glemsom, men ikke annet å gjøre enn å prøve å få med seg alt neste gang og ta det som lett i treninga. Det hører med at jeg bor fjerde etasje uten heis, så det blir noen trapper å gå opp og ned hver gang.

Det var to uker siden jeg hadde startet denne turen nå, så jeg tok en tur innom LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle opp gassflaskene mine i bobilen. Jeg fikk på plass 31,85 liter gass som gir et snitt på 1,1375 kilo gass per døgn de første 14 dagene. På vei tilbake skulle jeg en tur innom Esso Grålum for å fylle AdBlue. Da kom jeg på at jeg hadde glemt å ta med meg flere piquet-skjorter til jobben. Så da måtte jeg hjem igjen og opp i leiligheten for fjerde gang. Men jeg husket heldigvis å ta med meg alle nøklene jeg trengte denne gangen. Man lærer heldigvis av sine feil. Ihvertfall så kort tid etterpå. Vi får se hvordan det går neste gang. Innom Esso Grålum for å fylle AdBlue. For jeg syntes det var altfor tungvint å bruke 5 liters kanna fra Biltema som hadde for kort helletut. Det tok jo en evighet å få på 5 liter med AdBlue og det ble en masse klin. Jeg hadde blitt tipset av en kollega at jeg burde ta en tur innom en bensinstasjon som hadde egen AdBlue-pumpe, det var mye billigere også enn å kjøpe disse kannene.

Jeg tok derfor turen innom pumpe 13. Jeg har vel aldri vært innom med en pumpe med et så høyt nummer noensinne. Og man kan trygt si at det var billigere å fylle AdBlue fra egen pumpe. Kanna fra Biltema kosta 11,98 kroner literen, her kostet AdBlue bare 6,50 kroner per liter. Her var det i tillegg bare å stappe inn “pistolen” i påfyllingsrøret og sette i gang å fylle AdBlue uten noe klin eller noe mer styr. Utrolig fort gikk det også å få på 11,19 liter à 6,50 kroner til den nette sum av 72,74 kroner! De 5 literne AdBlue jeg hadde fylt tidlig i sommer hadde holdt til ca 2.500 kilometer. Det er ikke noen tvil om at jeg kommer til å kjøre innom Esso Grålum og fylle AdBlue heretter! Jeg kommer aldri noensinne til å knote med disse kannene igjen! Og sørger man for å fylle opp AdBlue-tanken før man drar avgårde på lengre turer, så skal det veldig lite til at man har behov for å fylle noe mer AdBlue på veien. Når jeg klarte å kjøre 250 mil på 5 liter burde jeg klare å kjøre rundt 560 mil på de literne jeg fikk fylt (tanken helt full) på Esso. Bensinstasjoner med egen AdBlue-pumpe finner man jo over hele landet også, så det burde ikke være noe problem å finne mer AdBlue hvis man skulle trenge mer.

   

Torsdag ble det en tøm, fyll og spyl-runde for å holde alt gående og ikke minst bobilen forholdsvis ren utvendig. Jeg så ikke så mye film i løpet av uka, men jeg rakk å se Ghostbusters: Answer the Call (2016) og Widows (2018). På fredag hadde jeg en deltskiftpause på over 5 timer, så jeg tok med meg noe å drikke og min iPad og ruslet ned på jobben for å se om jeg kunne oppdatere noen apper og kanskje laste ned noen filmer i Netflix nå som det mest sannsynlig ikke var så mange på pauserommet. Det var faktisk flere innom enn det jeg hadde regnet med, nesten hele gjengen fra Vesterøy og noen fra VY6 var innom. Men hyggelig å ha noen å prate med. Jeg testet først å oppdatere noen apper og det fungerte perfekt. Så da var det bare å prøve å laste ned litt mer innhold i Netflix-appen. Prøvde først å laste ned en serie, men jeg fikk raskt en feilmelding om at jeg måtte slette noe for å få plass til mer. Nå hadde jeg fortsatt mer lagringsplass på iPad’en så det hadde ikke noe med det å gjøre. Men når jeg googlet feilmeldingen fra Netflix-appen, så viste det seg at man kunne ha maks 100 nedlastinger per enhet. Og når man laster ned serier så baller det fort på seg. Jeg sletta derfor det lille jeg hadde fått ned av denne serien og lastet ned noen filmer isteden.

Til slutt hadde jeg vært så lenge på pauserommet på jobben at alle andre faktisk hadde dratt sin vei. Så da tok jeg med tingene mine og ruslet opp i bobilen. Spiste lunsj og sov litt før jeg skulle kjøre andre del av skiftet mitt. Etter endt skift klokka 17.23 kjørte jeg hjem for å sjekke postkassa for en pakke jeg ventet på, i tillegg hentet jeg noen ekstra ting fra leiligheten. Så ble det en tur innom Kiwi Grålum for å bunkre litt for de neste dagene og så korteste vei til Fløterveien ved Eidet, Visterflo. Det er jo ikke lange turen uansett hjemmefra. På morgenkvisten denne uka hadde det krøpet ned mot 1 grad ute, når jeg kom frem til Fløterveien fredag kveld var det 4 grader ute. Jeg hadde fått en telefon fra en kollega på vei fra Kiwi og jeg ble sittende og skravle en god stund etter at jeg kom frem til Fløterveien også. Det var derfor ikke aktuelt å sette i gang en film, men laget meg middag og pratet litt på nettet isteden.

Når jeg våknet lørdag hadde den laveste temperaturen inne i løpet av natta vært 12,9 grader og jeg våknet til overskyet men pent vær. Sola kjempet igjennom skyene og jeg var ute og tok bilder et par ganger i løpet av lørdagen. Jeg var ute litt før 12.30 første gangen, inne en tur før jeg gikk ut for å ta flere bilder, da var jeg ute til nærmere klokka 15.00. Bruker mitt Nikon D7000 og starter med Nikon 10-24 mm og tar litt bilder med Sigma 17-50 mm F2.8 etterhvert. Jeg tar litt andre fotomotiver enn jeg har pleid å gjøre her ved Fløterveien, Eidet. Det kan fort bli litt slik at man tar de samme motivene på nytt igjen når man kommer tilbake. Det er jo en grunn til at man tok disse motivene i første omgang. At det var gode og/eller interessante motiver. Og da er det fort gjort å gjøre det samme neste gang. Men denne gangen tok jeg også litt andre motiver, fant blant annet en ganske stor sopp jeg fant borte ved et tre. En rød fluesopp etter mitt skjønn, men jeg er ikke noen ekspert på sopp, ikke i nærheten en gang.

   

Etter hva jeg leste om rød fluesopp, så har nok denne stått der en stund, da den går fra å være blodrød til å bli gul etterhvert som den blir eldre. Den har ofte en hatt på 12-15 cm og sjeldne ganger opp mot 30 cm. Jeg tok bilder med Sigma 17-50 mm F2.8 objektivet av fluesoppen. For å komme nærme nok  brukte jeg 50 mm og brukte alt fra F2.8 til F8 for å endre dybdeskarpheten og hvor ute av fokuset bakgrunnen er. Rett ovenfra var det ikke så lett å få hele hatten på fluesoppen i tilnærmet fokus, men fra siden eller skrått fra siden er det liten dybdeskarphet man får med F2.8, tok noen bilder med F5.6 og selv på F8 får man ikke hele soppen i fokus på 50 mm såpass nærme. Men det var et interessant fotomotiv som jeg veldig sjeldent snubler over på mine turer.

Jeg hadde en veldig fin solnedgang ved Fløterveien denne gangen, og det ble en masse bilder av dette må jeg innrømme. Men prøvde å kombinere dette med litt andre motiver som litt planter, busker osv. Spesielt fint var det med planten med de gule bladene. Er det nyper mon tro? Når jeg studerer bildene i ettertid kan man også se spindelvev og faktisk også et insekt på et av bladene på det ene bildet. Det la jeg nok ikke merke til når jeg tok bildene. Jeg spiste forøvrig en litt sen lunsj og startet på serien Midnight Mass (2021), de 5 første episodene. Jeg lagde meg også middag etter andre runde med bilder. Det ble nakkekoteletter skjært i biter stekt med red curry saus med ris til. Det smakte fortreffelig i bobilen! Ble en forholdsvis tidlig kveld lørdag kveld når jeg fant senga rett før midnatt med 78% igjen på batteriet.

   

Det var ikke noen tvil om at jeg hadde behov for litt søvn, for jeg våknet og var ikke ute av senga før 11,5 time senere. Det er sjelden kost, mildt sagt. Batteriet var nå nede på 73%. Den laveste temperaturen inne var 13,6 grader. Hadde en rolig søndag i bobilen, så ferdig serien fra i går, det gjenstod bare to episoder. Litt senere på dagen ble det middag, nakkekoteletter i biter i tikka masala med ris til. Jeg pakket sammen for denne helgen og vasket opp før jeg dro fra Fløterveien klokka 20.12 med 64% på batteriet. Det var bare 4 grader ute. På vei til Kongsten fort var jeg innom og tømte toalettanken, gråvannstanken, fylte opp vanntanken og spylte av bobilen litt igjen. Når jeg parkerte ved Kongsten fort hadde jeg 88% strøm på batteriet. At jeg ikke hadde fått ladet opp batteriet til 100% bekymret meg overhodet ikke. Jeg kom garantert til å få ladet mer i løpet av uka som kom. Så fort jeg starter motoren på bobilen får jeg inntil 100 A lading til bodelsbatteriene, så det er null stress.

Les mer om denne turen / perioden hvor jeg bor i bobilen mens badet totalrenoveres hjemme:

Tur med bobilen til Puttesund og Kjøkøy fort (13.04.22)
Flyttet ut i bobilen og tur med Strømstad – Sandefjord ferga (12.04.22)

                                                                                                                                                                                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/14/tur-med-bobilen-til-floterveien-visterflo/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.