Tur med bobilen til Fløterveien – Visterflo i kulda

Den sjette uka i bobilen gikk uten at det skjedde de helt store tingene. Foruten at vi nå hadde kommet til den nest uka i november, den siste helgen i november faktisk. Temperaturen ute faller og både strøm- og gassforbruket øker. Siden sist fylling gikk den første gassflaska tom på mandagen etter 8 døgn. Det var – 5 grader på vei til jobb på mandag, og etter å ha vasket bobilen dagen før, var det ikke så veldig overraskende at trinnet ikke ville gå ut. Men det ble varmegrader i løpet av dagen så trinnet tinte og gikk derfor ut og inn som normalt igjen. I motsetning til foregående uke fikk jeg derfor tid til å se noen filmer i løpet hverdagene denne uka. Jeg så The Da Vinci Code (2006), Angels & Demons (2009), Inferno (2016), Panic Room (2002), The Truman Show (1998) og The Last of the Mohicans (1992).

Med kuldegrader om nettene og på morgenkvisten, men med litt varmegrader på dagtid gikk det med litt gass i løpet av uka. Jeg tok derfor turen innom LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle 39,89 liter gass på fredag formiddag. Jeg var også hjemom for å sjekke postkassa og legge fra meg litt skittentøy. Etterpå ble det en tur nedom jobben for å ha det sosialt og ikke minst ta meg ei pølse eller tre, siste fredag i måneden betydde pølsefredag! Etter siste busstur på fredag tok jeg en tur innom Kiwi Grålum for å bunkre litt og så trillet jeg ned til Fløterveien ved Visterflo. Det stod en varebil på grusplassen og gikk så det ut som, baklysa var ihvertfall på. Jeg rigget meg på plass på den lille gressplassen. Jeg pratet ganske lenge med en kollega på telefonen og laget meg middag og vipps så var fredagen ved veis ende og det var på tide å finne senga bakerst i bobilen.

Batteriet var på 85% når jeg våknet lørdag og stod opp 10 timer etter at jeg hadde gått og lagt meg. Jeg hadde en rolig dag i bobilen, men var ute og tok litt bilder. Jeg gikk først ut i joggebukse, hettegenser og vinterjakke. Men det tok ikke så lang tid før jeg var tilbake i bobilen for å ta på meg en olabukse utenpå joggebuksa og ta på meg lue i tillegg. Vintersko derimot hadde jeg ikke, så det var litt kaldt med joggesko. Burde tatt med meg et par vintersko når jeg var hjemom på fredag. Men ordner det når jeg skal videre på søndag. Jeg skal love dere at det var utrolig godt å komme seg inn i varmen i bobilen etterhvert og få av seg “alle” klærne, ihvertfall det som ikke er nødvendig å ha på seg inne. Denne helgen gikk det i kyllinglår og ostegrill med potetsalat til. Enkelt, lettvint og fryktelig godt. Jeg så filmene Creed II (2018), I onde dager (2021) og Schindler’s List (1993).

   

Batteriet var på 62% når jeg la meg natt til søndag og på 54% når jeg våknet søndag og stod opp hele 11,5 timer senere. Utpå ettermiddagen ringte en kollega og vi endte opp med å sitte og skravle i tre timer. Det er utrolig hvordan tiden flyr avgårde når man har mye å prate om. Men jeg la på etterhvert for å laget meg litt middag. Før man visste ordet av det var det på tide å vaske opp og gjøre seg klar til å kjøre videre. Når jeg dro fra Fløterveien klokka 19.05 var det – 3 grader ute og det var 46% igjen på batteriet. Det vil si at jeg hadde brukt 111,2 Ah på 2 døgn og 1 time. Det ble en tur hjemom for å hente vintersko og med helgens gassforbruk var det like godt å ta seg en tur innom LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle litt gass igjen. Jeg fikk plass til 15,50 liter gass. Jeg kjørte så innom for å tømme og fylle tankene på bobilen, men ingen vask denne helgen, det var det for kaldt til. Siden det tross alt ikke er så veldig langt å kjøre fra Fløterveien og hjem til Dikeveien og så til Kongsten, kjørte jeg en liten “omvei” rundt ute på Øra og Kongsten for å få ladet opp batteriene litt ekstra. Når jeg parkerte bobilen ved Kongsten fort var batteriet på 97%.

Les mer om denne turen / perioden hvor jeg bor i bobilen mens badet totalrenoveres hjemme:

Tur med bobilen til Isesjø og julebord i Fredrikstad (16.04.22)
Tur med bobilen til Engelsviken og Fergeleiet friluftsområde ved Dillingøya (15.04.22)
Tur med bobilen til Fløterveien – Visterflo (14.04.22)
Tur med bobilen til Puttesund og Kjøkøy fort (13.04.22)
Flyttet ut i bobilen og tur med Strømstad – Sandefjord ferga (12.04.22)

                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/17/tur-med-bobilen-til-floterveien-visterflo-i-kulda/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.