Tur med bobilen til Isesjø og julebord i Fredrikstad

Den femte uka i bobilen startet med at jeg fikk problemer med minnekortet i mobilen. Jeg ante ikke hva som var feilen, men når jeg startet mobilen på nytt fikk jeg beskjed om at det var noe galt med minnekortet, at det ikke kunne leses. Løsningen som mobilen foreslo? Formater minnekortet! Ikke at bildene fra mobilen var veldig viktig for meg, men det var ganske mange tusen bilder jeg hadde liggende på minnekortet. Jeg hadde i tillegg all nedlastet musikk der. Det kunne selvfølgelig bare lastes ned på nytt igjen. Men jeg var ikke helt klar for å formattere minnekortet uten å sjekket denne feilen ut nærmere. Jeg tok derfor turen hjem i deltskiftpausa mi for å hente en minnekortleser som også kunne lese microSD minnekort, etter at det ikke hadde hjulpet å bare ta minnekortet ut og så inn igjen.

Jeg benyttet også muligheten til å legge fra meg litt skittentøy og bar opp det jeg hadde lagt i boden. Det ble også en tur innom Kiwi Borgarveien for å handle litt før jeg endte opp ved Kongsten fort. Jeg startet opp min bærbare pc og koblet til minnekortleseren og minnekortet fra mobilen. Her kom minnekortet opp uten problem. Jeg valgte å kopiere over alle bildene fra minnekortet til den bærbare, da fant jeg to bilder, fra henholdsvis 25. desember 2019 og 28. desember 2019 som pc’en ikke klarte å lese. Jeg valgte å slette disse to bildene og kjørte en check & repair i Windows for å se om det var mulig å finne noen andre feil, noe det ikke ble gjort. Når jeg satt minnekortet inn i mobilen igjen fungerte alt som det skulle. Jeg fikk derfor sikret 10.660 bilder fra mobilen, det var bare noen få av dem som var viktige for meg, nemlig de bildene jeg tok på turen med Strømstad-Sandefjord ferga for noen uker tilbake. Jeg tok ingen bilder med kameraet på den turen, brukte bare mobilen.

Det store spørsmålet nå, hva hadde skjedd med disse to bildefilene? Var det minnekortet sin skyld eller var det noe annet som var årsaken til at disse to bildefilene hadde blitt korrupt? Inntil videre prøver jeg å bruke minnekortet som før, så får vi se hvordan det går. Tirsdag var det faktisk 8 grader ute, det var rimelig varmt i forhold til hva det hadde vært den siste tiden. Etter jobb tok jeg turen med bobilen til Elias pizza på Rolvsøy sammen med to venner. Vi bestilte to store pizza og koste oss værre. Jeg benyttet også anledningen til å kjøpe meg en Urge med sukker, steike det er lenge siden sist! Hadde en periode jeg ikke drakk noe annet enn Urge. Den har kommet i sukkerfri variant også, men trives godt med Cola uten sukker for tiden. Vi var faktisk på Elias i hele tre timer før vi dro hvert til vårt. Jeg for min del til Kongsten fort via E6 og Årum. Jeg gjør alt jeg kan for å unngå bomringen rundt Fredrikstad.

Onsdag var jeg en tur innom Stamsaas fritid for å kjøpe mer sanitærvæske fra Thetford. Jeg kjøper de blå posene med ferdig dosert sanitærvæske i pulverform. Synes det er de som fungerer aller best og i tillegg siden de er i pulverform kan de stå i bobilen hele året. Det er ikke nødvendig å ta dem ut slik som med flytende sanitærvæske. Det var jaggu på tide at jeg kjøpte mer Thetford sanitærvæske også, jeg hadde brukt opp den siste posen og jeg trengte en ny pose i morgen. Det var jo torsdag og tid for tøm, fyll og spyl igjen! Jeg droppet dog å vaske opp, jeg hadde bare noen glass stående som hadde blitt brukt, Fra å lage meg varm middag hver eneste dag de første ukene av denne “turen” med bobilen, så har jeg blitt litt lat. Jeg spiser brødmat på hverdagene og så blir det varm middag til helgen igjen. Veldig lettvint, går fort og så blir det veldig lite oppvask av det!

Fredag var det faktisk enda varmere, 12 grader ute og jeg skulle på julebord med fagforeningen etter jobb. Jeg hadde planlagt å ta 18.40-avgangen med linje 8 fra Øra til sentrum, vi skulle møtes på Egon klokka 19.00. Jeg liker ikke å komme i siste liten, så jeg var ved busstoppet på Kongsten allerede 10 minutter før bussen skulle komme. Vi satt ute hos Egon først før vi trakk inn og bestilte ribbetallerken alle sammen. Eller juletallerken som de aller fleste kaller det. Jeg syntes at maten smakte bra, dette var min første smak av julemat denne sesongen! Jeg synes dog at 121 kroner for en 0,60 øl er stivt, det tilsvarer 101 kroner for en halvliter. Mulig det er normal pris, men det er på ingen måte normalt at jeg drikker øl ute her hjemme i Norge. Men det smakte uten tvil til maten! Vi var ikke store gjengen rundt bordet på Egon, men vi hadde det veldig hyggelig. Såpass hyggelig at servitøren mente at vi hadde fått mer enn nok og at vi ikke kom til å få servert noe mer. Gjett om jeg ble overrasket, jeg har aldri noensinne blitt nektet servering noen gang, jeg pleier ikke å drikke såpass at det er noe tema heller. Nå hadde jeg tre øl i “beltet” og hadde tydeligvis fått nok. Så da var det bare å drikke opp det man til all nød hadde fått lov til å kjøpe og så rusle hvert til vårt. Jeg tok en tur innom en kompis som bor i sentrum før jeg tok siste buss med linje 8 ut til Kongsten der jeg hadde bobilen igjen.

Lørdag var jeg litt sent i gang men kjørte etterhvert en tur bort til jobben for å laste ned en spilleliste på mobilen tenkte jeg. Men jeg endte opp med å sitte og skravle med kollegaer i 1,5 time før jeg skulle kjøre videre til Isesjø. Utrolig hyggelig å ha noen å slå av en lengre prat med når man først snublet over noen å prate med! Jeg hadde ikke forventet at det skulle være noen der i det hele tatt. Jeg hadde vært her ved Isesjø en gang tidligere, jeg hadde “rømt” dit når jeg dagen etter å ha overnattet ved Børtevann mer eller mindre var i ferd med å bli “jaga bort” med at jegere hadde fyrt opp et bål like i nærheten i regnværet. Herregud så surt det luktet av den røyken! Plassen ved Isesjø er bare en liten lomme langs veien rimelig tett på vannet. Det er litt trær mellom riktignok, men man ser vannet, og det setter jeg pris på!

Jeg laget meg også etterhvert middag, det ble å hakke gulerøtter, løk, champignon i fløte med kjøttkaker, litt salt og ganske mye pepper. Det smakte nydelig, første middag jeg stelte i stand i bobilen denne uka. Etterpå så jeg en serie som heter Kastanjemannen (2021). Søndag var jeg ute og tok litt bilder etter frokost. Været var veldig bra, såpass bra at jeg sleit litt med “flares and what not” med sola rett i objektivet på kameraet. Men synes jeg fikk tatt noen fine bilder allikevel. Både rett ved der jeg stod ved Isesjø, tok blant annet turen helt ned til vannet og så rusla jeg litt langs veien i retning Børtevann. Og så hadde jeg litt morsomt med å ta bilder av den svingete sideveien med skiltet “BOM 150 m”. Regner det ville bli litt av en bomtur. Ellers tok jeg en stille og rolig dag i bobilen hvor jeg så på filmene Catch Me If You Can (2002) og Crooked House (2017). Jeg lagde meg middag de to filmene.

Jeg vasket til slutt opp og gjorde meg klar for å kjøre fra Isesjø klokka 19.10 med – 2 grader ute. Jeg hadde 75% igjen på batteriet. Jeg tok en tur innom jobben for å tømme, fylle og vaske bobilen litt. Denne gangen vasket jeg også bobilen med såpe og svamp for å få den skikkelig ren og fin. Batteriet var fulladet når jeg kom frem til Kongsten fort.

Les mer om denne turen / perioden hvor jeg bor i bobilen mens badet totalrenoveres hjemme:

Tur med bobilen til Engelsviken og Fergeleiet friluftsområde ved Dillingøya (15.04.22)
Tur med bobilen til Fløterveien – Visterflo (14.04.22)
Tur med bobilen til Puttesund og Kjøkøy fort (13.04.22)
Flyttet ut i bobilen og tur med Strømstad – Sandefjord ferga (12.04.22)

                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/16/tur-med-bobilen-til-isesjo-og-julebord-i-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.