Julebord med venner og nye farger

«Julebordet» med tre venner av meg som jeg i grunn ble invitert til for mange uker siden hadde jeg gledet meg noe veldig til. Vi skulle få servert pinnekjøtt og jeg skulle i tillegg for første gang hjemme i deres ringe bolig på Greåker kose meg med litt alkohol. Jeg har alltid vært den som har kjørt tidligere. I dag hadde jeg egentlig forventet å være overnatte og komme meg hjem utpå morgendagen, men siden det var en kompis som valgte å være edru i kveld, ble jeg både hentet og kjørt hjem i kveld. Litt kjedelig for han som valgte å være edru sikkert, men han valgte det selv. Men jeg må jo også selv innrømme at det innimellom er deilig å være edru og ta det helt piano. Men i dag var det ikke meg.

Jeg var ikke så fryktelig seint i seng i går etter å ha vært barnepike for mine to skjønne onkelbarn, men det var utrolig deilig å sove ekstra lenge i dag og rett og slett bare kose seg. Derfor var jeg ikke ute av senga før en gang mellom 12.30 og 13.00 i dag. Men herregud, hva gjør vel det? Jeg skulle bare ta en rask tur til Sverige for å handle inn noen småting før jeg skulle bli hentet kl 16.30 i dag. Vi hadde blitt invitert til «julebordet» kl 17.00 i dag. I Sverige tror jeg nesten at jeg satt ny rekord i å være effektiv i handlinga. Jeg var som jeg så ofte er målrettet og gikk kun inn for å kjøpe det jeg på forhånd hadde planlagt å kjøpe og så rett ut igjen. Jeg brukte bare 15 minutter inne på kjøpesenteret på Nordby og etter 20 minutter hadde jeg kommet meg ut i bilen med varene, trillet på plass handlevogna og forlatt en ekstremt overfylt parkeringsplass.

Men det var greit å være effektiv i dag, fordi jeg hadde bare en halvtime til jeg skulle bli hentet når jeg kom hjem fra Sverige kl 16. Vel fremme på Greåker var naturlig nok vertene i full gang med middagen, pinnekjøtt er ikke laget i full fart akkurat. Og det tok ikke lang tid før jeg hadde skjenket meg selv den første øl’en. Jeg hadde selvfølgelig tatt med meg en del medbragt øl av diverse sorter fra mitt eget kjøleskap. Deriblant Three Hearts juleøl som jeg hadde kjøpt i Sverige tidligere på dagen. Og til det brukte jeg av praktiske årsaker kjøleboksen min fra Lidl. Den kan brukes både på 12 og 220 volt. Helt genial oppfinnelse! De aller fleste har vel opplevd at det er «trengsel om plassen» i kjøleskapet til folk, eller hva? Så da er det utrolig greit å ha med seg sitt eget.

Vi hadde det utrolig hyggelig og koste oss med en forret som bestod av lefse med creme fresh, rødløk og røkt laks. Middagen var som sagt pinnekjøtt med kålrotstappe, surkål, poteter, julepølse og medisterkaker. Etter middagen fortsatte vi å kose oss med godt drikke og satt og skravlet til god musikk i bakgrunnen. Jeg kom selvfølgelig også litt inn på de vinterglatte veiene på fredag.

For anledningen hadde jeg også tatt i bruk en ny t-trøye jeg har kjøpt på ebay. Jeg hadde fortalt om denne tidligere, men valgte å ha glidelåsen på den grå jakkegenseren min bare litt nede for å se om noen reagerte på at jeg hadde på meg den knall oransje t-trøya. Det er sikkert noen som la merke til det, men det var faktisk ingen som «reagerte» eller sa et ord. Ihvertfall ikke før jeg hadde åpnet jakkegenseren helt etter en tur på toalettet. Da var det noen som la merke til den oransje ATARI-trøya mi ja! I tillegg brukte jeg en matchende bag eller manneveske som jeg på gøy kaller det. Om det er feminint, veldig homo eller hva det måtte være hopper jeg og driter en lang masj i. Jeg synes det bare er genialt praktisk å ha de tingene man skal ha med seg i denne, istedenfor å fylle bukselommene sine fulle. Jeg har faktisk også et par matchende Converse ALL STAR, men de har såpass lange lisser som må knytes, at jeg droppet dem i dag, bare for å ta dem av igjen når jeg kom frem til Greåker. Derfor ble det de røde Converse ALL STAR som dere har sett litt til i det siste. Legg også merke til fargen på Engelhardt-klokka!

Jeg må dog innrømme at jeg fikk litt «sjokk» når jeg tok på meg t-trøya for første gang, det er jo en ganske knall farge. Jeg har heller aldri hatt noen t-trøyer eller klær i denne fargen før. Det var derfor litt uvant å se seg selv i den fargen, men jeg blir nok mer vant med den etterhvert, tenker jeg. Det store spørsmålet er jo om jeg kler den eller ikke. Noen synspunkter? Dere får forøvrig være overbærende med meg med at det ble litt mange bilder. Når jeg først tar frem kameraet, har det en tendens til å bli MYE bilder. Har det noe med at jeg liker å ta bilder mon tro?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/06/julebord-med-venner-og-nye-farger/

3 kommentarer

  • mats7 desember, 2009 kl 21:58

  det var skikkelig kos. Fortsatt ikke over at det sluttet så brått, men det godt at du koste deg, og ja du kler den knæsje fargen.

  • kak7 desember, 2009 kl 22:06
   Forfatter

  Det var nok flere som ble litt overrasket over den premature slutten på kvelden, men sånn ble det denne gangen. Neste gang skal jeg sørge for at det er jeg som har kontroll over hjemturen og/eller overnattingen! Hadde jo sett frem til Buzz-spilling og ikke minst riskremen som ble litt forsinket. Vi hadde jo stappet oss litt mette av all den gode maten.

  Men vi tar igjen det neste gang, gjør vi ikke Mats?

  Hyggelig å høre at jeg kler den knall oransje fargen! Det var litt av et «sjokk» å ta den på seg første gang, hele badet mitt lyste jo opp når jeg tok den på meg! 😀

  • mats7 desember, 2009 kl 23:48

  hahaha, bare hyggelig.
  Bør vel kanksje ikke skjenke meg selv så store sprit glass neste gang heller:D men det er klart vi tar det igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.