I dag ville Anders fylt 35 år

Etter at Anders døde i fjor har det blitt ganske mange merkedager som har vært ganske spesielle. Bursdager, jul, nyttår, når vi ble sammen, når vi forlovet oss, når vi gifta oss og ikke minst når Anders døde. Det er dager som blir veldig spesielle for meg og som gjør at jeg omtrent ikke tenker på annet enn Anders de dagene. Det er mange som tenker på meg i dag, og det setter jeg utrolig pris på! Tenke på Anders gjør jeg hver eneste dag, men på disse dagene blir det selvfølgelig mer enn vanlig. Men det går greit, det er en del av hverdagen min nå. Men jeg savner han ekstra mye på disse dagene. Når jeg satt og skrev meldingen på Twitter i morges satt jeg plutselig og savnet marsipankakene til Anders av alle ting. Anders var utrolig glad i å lage kaker og de ble også veldig gode!

Men jeg klarte ikke å finne noen fornuftig måte å skrive det på innenfor maks 140 tegn, i tillegg ville det kanskje virke merkelig. Men det er lettere å fortelle det her når jeg har litt mer plass å skrive på. Marsipankakene er selvfølgelig bare en av veldig mange små ting som man husker og savner når man først har mistet dem. Men aller mest savner jeg selvfølgelig Anders. Jeg synes jeg har klart meg bra etter at Anders ble brått og brutalt revet bort fra meg i fjor, men det hadde vært så mye bedre om det ikke hadde skjedd. Selvfølgelig. Men jeg har ikke en tidsmaskin eller har mulighet til å skrive om historien, så jeg har ikke annet valg enn å forholde til meg hverdagen min. Jeg er alene og føler at jeg må starte helt på nytt igjen. Jeg gjør jo selvfølgelig ikke det, men når det gjelder partner, mann, samboer, livsledsager er jeg på bar bakke.

I dag ville Anders ha fylt 35 år og hadde garantert hatt en kake stående fra i går kveld stående i kjøleskapet. Det vil si sukkerbrødet med fyll og det hele i 3 lag. I dag ville han nok ha pyntet kaka med krem, marsipanlokk og en masse annen pynt. Det hendte at det kom noen gloser hvis et eller annet ikke gikk helt etter planen, men til syvende og sist ble det en utrolig flott og god kake ut av det. I januar er det min tur til å fylle 35 år.

I dag har jeg vært en tur innom kirkegården og grava til Anders. Jeg har lagt igjen en krans fra meg og en krans fra søstra til Anders, Gro. I tillegg tenkte jeg ett lys fra hver av oss og ett tredje lys i lykta som har vært i «sommeropplag» her hjemme. Mamma og pappa hadde også vært en tur innom grava og pyntet med en hjerteformet krans, en utrolig fin julenisse eller nissedame og litt annen pynt i anledning av Anders sin bursdag. De hadde også kjøpt en veldig fin lykt  som står fast i bakken. Så da har vi to lykter som vi kan tenne lys i. Nå i mørketiden i desember blir det nok flere besøk innom Anders for å tenne lys for han. Det var utrolig mange som hadde tent lys på kirkegården de siste dagene, det er litt av et syn. Enda mer imponerende og rørende er det på julaften, da er det minst ett lys på hver eneste grav på hele kirkegården. Hvis man ikke får problemer med følelsene av det vet ikke jeg. Det gjorde ihvertfall jeg.

Jeg prøvde også å ta noen bilder i mørket for at Gro og andre som ikke har hatt mulighet til å komme innom i dag skal få se grava til Anders i dag. Det var ikke lett, men fikk tatt noen bilder både med og uten blitz. De uten er mest stemningsfulle.

Jeg skal hilse så mye fra katten vår Tom, Anders! Tenker masse på deg!

Nå triller tårene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/08/i-dag-ville-anders-fylt-35-ar/

8 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban8 desember, 2009 kl 19:01

  Etter at jeg idag tidlig så på kalenderen og fant ut det var idag Anders hadde blitt 35 (ting bare popper inn i hodet mitt enkelte ganger) så begynte jeg å tenke på deg Ken.

  Funderte på hvordan følelser du hadde, hva du tenkte på osv. Du er veldig sterk Ken, det skal du ha. Livet er ikke rettferdig noen ganger.

  Bildene du har tatt får oss som kanskje ikke føler for å besøke graven, pga at det tross alt ikke er familie, til å se hvor fint det er der. Dere holder graven velstelt og pen.

  • mamma8 desember, 2009 kl 19:37

  Pappa har vært innom graven igjen nå ikveld og tatt noen bilder med kamera .Det ble så dårlig med mobilen .Det var så flott der !

  • Greta8 desember, 2009 kl 20:11

  Fine bilder Ken. Jeg har hatt tankene hos Anders Ola i hele dag, vi skal innom kirkegården på søndag. Det var godt å se at det er så fint på grava hans, takk.

  • kak8 desember, 2009 kl 20:25
   Forfatter

  Det ble kjempeflott mamma! Tusen takk for hjelpen med å pynte og den nye lykta! 🙂

  Selv om det var litt kjipt at det var mørkt når jeg var der, så ble det en helt annen stemning enn på dagtid.

  Takk alle sammen for at dere tenker på Anders og meg i dag! 🙂

 1. Hei ken 🙂
  Enda et kjempe fint innlegg. Man kjenner nesten hvordan du har det.
  Vi sender deg 1000 vis av tanker i dag <3 Syns du er utrolig sterk. Er så koselig at vi har fått litt kontakt med deg, syns vi. Er også veldig godt å se deg smile å le. Det hadde nok anders syns var flott også..

  Vi sender også en tanke opp til anders å ønsker han god bursdag.
  Mange som savner han å tenker på han <3

  Utrolig glad i deg skjønner du…
  Mange klemmer fra oss her i sarpsborg:)

  • Arild Kristiansen12 desember, 2009 kl 00:28

  Ja Ken-Arild.Man kan(Les Undertegnende)være uenig,diskutere,formane og irettesette personer før man blir godt nok kjent med hverandre.Anders og jeg brukte litt tid på akkurat det.Flere årsaker til det selvfølgelig. Men jeg kan også med hånda på hjertet si at Anders og jeg fant hverandre i våre diskusjoner etterhvert.Vi fikk mange positive samtaler om alt mulig, bl.a. politikk og politikere. Og jeg husker du måtte spørre pent om å få bli med på samtalene våre.Så når Anders blir brått » revet» fra deg, så ser/merker også jeg fort savnet av et familiemedlem.Anders var en varm og dagdrømmende person som faktiskt satte pris på livet selv i motbakke. Anders sa også at han først begynte å leve etter han traff deg Ken. Og tross motgang med arbeidsløshet og stram økonomi, så han allikevel i sine dagdrømmer lyset i tunnelen.Og når han endelig kom ut av tunnelen og dere sammen begynte å planlegge fremtiden så var det brått slutt.Det vil selvfølgelig føles unødvendig brutalt og urettferdig. ikke vanskelig å forstå det.Det er ikke da man begynner å tro på Gud og Jesus liksom.Så det blir å trøste seg med minnene.Og de blir ekstra sterke ved et besøk på graven.Fred over hans minne.Hilsen far/svigerfar

  • kak14 desember, 2009 kl 21:30
   Forfatter

  Det var utrolig fint og rørende skrevet pappa! Det tok ikke lange tiden før jeg begynte å grine når jeg leste kommentaren din når jeg kom hjem lørdag ettermiddag! Utrolig glad i deg pappa! 🙂

  Det er mange av oss som savner Anders sitt fargerike nærvær, drømmene hans, smilet, hans brennende interesse for modellbiler, tegningene hans og ikke minst som partner og livsledsager. Han var i tillegg min aller beste venn som alltid var der for meg! Savner deg dypt og inderlig, gutten min!

  • kak14 desember, 2009 kl 21:34
   Forfatter

  Tusen takk for tankene, klemmene og ordene fra Papa og mamado også! Jeg er også veldig glad for å ha kontakt med dere, men kunne gjerne tenke meg at det hadde vært enda mer. Men det går jo ann å gjøre noe med! Men vi alle har vel mer eller mindre problemer med å rekke alt det vi har lyst til i en travel hverdag.

  Utrolig glad for alle tilbakemeldinger, tanker, klemmer og hilsner jeg fikk i sammenheng med bursdagen til Anders!

  Det kan kanskje bli litt merkelig eller fjernt for noen, men jeg vil så absolutt anbefale en tur innom kirkegården, om det ikke er en spesiell grav man ønsker å besøke, så ihvertfall bare for å ta en tur innom å se hvor mange som er innom og tenner lys og viser at en bryr seg om de etterlatte, være seg ektefeller, foreldre, besteforeldre eller barn for den saks skyld. Det er mildt sagt ett IMPONERENDE skue på julaften! Jeg har kjøpt inn en masse lys slik at det skal brenne et lys for Anders igjennom jula og nyttår!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.