Julebord med jobben

I går hadde jeg ikke mer enn time på meg fra jeg kom hjem til jeg skulle bli hentet for å dra på julebord med jobben. Men det gikk veldig greit, jeg hadde på forhånd bestemt meg for hva jeg skulle ha på meg og hva jeg skulle ha med, så det gikk ganske raskt. Siden jeg hadde kjøpt noen nye klær på Dressmann på torsdag, måtte jeg bruke noe av det. Den røde t-trøya og den grå jakkegenseren er ny, olabuksa og skoa har dere sett før, senest her om dagen når jeg skrev om at jeg prøver å fornye meg litt. Jeg kjøpte et par ting til hos Dressmann, og det får dere nok se snart! I tillegg brukte jeg den kuleste klokka jeg har for øyeblikket, den gedigne automatikklokka mi fra Engelhardt.

Jeg ble hentet av en av kollegaene mine, vi hadde planer om å møtes en times tid før selve julebordet startet for å varme opp litt. Siden vi skulle ha julebordet i eget lokale hos PizzaNini valgte vi å møtes på den «vanlige» PizzaNini og bestille noen øl. I tillegg ble det selvfølgelig en del skravling, både om jobb og alt annet mellom himmel og jord. Det er første gang jeg er på julebord med BorgBuss, og det er ikke den siste. Det er en utrolig hyggelig og livlig gjeng som møtes! Vi var vel en 4-5 som møtte opp litt tidligere for å varme opp, på selve julebordet var vi 30-35 stykker tror jeg. Jeg telte ikke så veldig nøye for å være ærlig. Det var flere ting vi kunne få servert, jeg valgte selvfølgelig juletallerken, det er jo tross alt julebord. Men jeg forstår at en del velger andre ting, siden ikke alle mine kollegaer spiser svin.

Men jeg må innrømme at jeg synes at fatølet fra Fredrikstad Bryggeri som de serverte på PizzaNini var svinaktig dyrt. Man kunne velge mellom 0.4 og 0.6 liter, jeg valgte selvfølgelig 0.6 liter. Og det kostet svimlende 89 kroner. Siden jeg så og si aldri er ute og drikker, og aldri noe særlig mer enn en pils eller to, fløy penga rimelig fort i går til de prisene. Men etter at alle hadde spist ferdig og fått drukket seg litt på druen, dro vi videre til Ledins. Der har de tross alt GODT øl, nemlig Murphys på tappekran! Det gjør ikke noe at det ikke koster mer enn 62 kroner halvliteren heller! Av en eller annen merkelig grunn forsvant hele gjengen til Bryggetaket etterhvert, vi hadde prøvd å komme inn der først, men vi valgte å snu i døra når de ville avkreve oss for over 6.000 kroner i inngang! Men etter at vi hadde bare gått og la igjen penga hos Ledins isteden, var det plutselig gratis å komme inn. Jeg for min del trivdes mye bedre med ølen og live-musikken på Ledins enn Tyroler-musikken på Bryggetaket.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å dra hjem med siste buss til Veum som går kl 22.10, men siden en kollega av meg var så snill og være villig til å kjøre meg hjem på kvelden, kunne jeg være med på turen til Ledins og Bryggetaket også. Det ble både jobbrelaterte debatter med ganske høy temperatur og ikke minst at det ble noe prat om at jeg hadde mistet Anders, hvordan jeg hadde taklet det og at jeg må ærlig innrømme at jeg synes jeg har klart meg ganske bra. Det virker som om andre også er imponert over hvor sterk jeg har vært igjennom denne «prosessen». Det er ganske naturlig at jeg får litt spørsmål fra tid til annen om dette, og det synes jeg bare er hyggelig! Det betyr at man bryr seg og er nysgjerrig på hvordan det går og hvordan man har det!

Jeg må innrømme at jeg våkna og var litt tung i hodet i morges, men etter å ha tatt en Ibux og sovet noen timer til, så var formen så utrolig mye bedre! Det gjør selvfølgelig susen å få i seg litt mat og komme i gang på «vanlig måte». Nå har jeg vært en tur i butikken og kjøpt inn noen småting som jeg trenger igjennom helga og på mandag. Nå bærer det hvert øyeblikk av sted opp til mamma og pappa. Pappa kjøpte med en godt lagret flaske whiskey når de var i Dublin i høst som skal sprettes i kveld! Jeg overnatter derfor på det gamle «gutterommet» hjemme hos mamma og pappa i kveld! I morgen skal jeg mest sannsynlig avgårde til to gode kompiser av meg som jeg ikke har sett like mye som jeg ønsker i det siste. Det må vi jo selvfølgelig gjøre noe med! Inntil neste gang, ha en riktig god helg alle sammen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/11/28/julebord-med-jobben/

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban28 november, 2009 kl 17:57

  Høres ut som du koste deg igår Ken 🙂 Moro det da. Jeg har vært på ett julebord som er gjennom jobb og det var for 4 år siden. Siden har det bare vært slike «snobbe» julebord med diverse forum etc.

  Vi gleder oss til du kommer på besøk i morgen. Ille lenge siden må jeg si. Men så flyr jo dagene for oss alle da 😉

  • kak28 november, 2009 kl 20:07
   Forfatter

  Jeg hadde det veldig gøy i går, Robban, men det gikk med mer penger enn jeg liker. Men det er vel sånn det blir når man har det gøy. Det er ikke så lett (eller ønskelig?) å sette på «bremsene» underveis. Prisene på drikkevarer ute her i Norge er jo horrible. Jeg for min del har vel faktisk ikke vært på et eneste julebord siden 2000. Da var jeg på tur til Dublin med min daværende arbeidsgiver.

  Blir hyggelig å besøke dere i morgen, Robban! Husker faktisk ikke helt når et var sist, begynner å bli veldig lenge siden. Så dere jo selvfølgelig forrige helg under Ukjentfestivalen på Rock 51 i Sarpsborg. Men det blir liksom ikke helt det samme.

  I tillegg gleder jeg meg veldig til «julebordet» hos dere neste helg!! 🙂

  • Robban28 november, 2009 kl 20:45

  Ja, så jo deg sist helg da, men jeg var fryktelig opptatt, men var innom og spurte hvordan ståa var da. Skulle gjerne brukt litt mer tid, men festivalen innebar mye arbeid. Glad jeg nå har ferie.

  Ja, gleder meg til julebordet selv. Pinnekjøttet ble kjøpt inn i dag, så nå mangler det poteter, kålrot og vossakorv. Håper det blir bra 😉

  • kak29 november, 2009 kl 14:33
   Forfatter

  Jeg var klar over at dere ville være veldig opptatt under Ukjentfestivalen, så det bør du ikke tenke på! Mats var jo nesten bortom og i nærheten hele tiden, så jeg var veldig lite alene! Litt kjipt at starten ble utsatt med en time, for da var det bare en time og to band jeg fikk med meg. Men jeg får prøve å få med meg mer neste gang dere er i gang med en festival i nærheten! 🙂

  Tror også jeg skal lære av tabben sist helg og ta med meg «sov i ro» og ha i øra. Jeg synes det ble veldig høy lyd inne på Rock 51 i Sarpsborg! Det er såpass mange år siden jeg var på noe slikt sist, så det tenkte jeg nok ikke på den fredagen.

  «Julebordet» neste helg gleder jeg meg veldig til, vi kommer «mannssterke» og jeg er klar for å skåle med det ene glasset etter det andre! 😀

  • mats29 november, 2009 kl 21:10

  var en artig kveld i dag da, og takk for komplementet , jeg gjør bare jobben min med og følge opp artister og venner. Jeg brukte kanksje litt lenger tid på mine personlige gjester enn jeg skulle til tider, men men:)

  • kak29 november, 2009 kl 21:36
   Forfatter

  Jeg hadde ingenting imot at du tok deg mer av de personlige gjestene enn de andre! hehe

  Det er alltid hyggelig å besøke dere! Ved neste korsvei tar vi en duell i Forza Motorsport 3 også vettu! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.