Mer enn nok å gjøre på jobben om dagen

Som nevnt seint søndag kveld, hadde jeg bare fått kjøring tirsdag, torsdag og fredag denne uka. Mandagen syntes jeg var helt grei å ha fri siden jeg hadde kjøring både lørdag og søndag, men etter endt skift på tirsdag gikk jeg en tur innom kontoret hos Borg Buss. Jeg rakk ikke engang å spørre om det var mer å gjøre denne uka, før jeg fikk tildelt skift både onsdag og lørdag! I dag har jeg kjørt ett skoleskift som verkstedet vanligvis kjører, og så har jeg kjørt ett skift som inneholder turer til Engelsviken-Skjæløy, Saltnes-Tomb og en tur til Torsnes. Sistnevnte skift hadde 3 turer som var rimelig hektiske da bussen var smekk full med hhv skoleelever fra Manstad Skole, Torsnes Skole og videregående elever som skulle til Saltnes-Tomb.

På vei tilbake til Fredrikstad fra Tomb kl 16:20 fikk jeg ikke på en eneste passasjer, men i den krappe svingen etter Mossik-krysset fikk jeg meg en rimelig stor overraskelse. Jeg hadde ikke mer enn kommet rundt svingen før jeg har en bil rett imot meg som driver og kjører forbi en motorsykkel, ATW eller hva det måtte være. Må ærlig innrømme at jeg ikke var så opptatt av hva denne bilen kjørte forbi, men derimot at han var i feil fil. Jeg måtte hugge inn bremsene på den 12 tonn tunge bussen for å hjelpe idioten. Hvem ved sine fulle fem driver og kjører forbi rett før en sving??

Kjøringa jeg ble satt opp med i morgen har faktisk blitt endret to ganger idag. Borg Buss ringte meg i formiddag og lurte på om jeg kunne bytte skift, ett ordinært skift og skolekjøring til slutt. Ikke noe problem for meg det! Er det noe jeg er, så er det lett å ha med å gjøre! Men, Borg Buss ringte igjen nå for en halvtime siden og lurte på om jeg kunne bytte til annet skift igjen, og det er selvfølgelig ikke noe problem for meg. Det var vist en som hadde blitt sjuk og da blir det en ringerunde for å dekke opp for dette. Som fast vikar er det jo nettopp det jeg lever av, at andre blir sjuke, sykemeldte, har permisjon eller at sjåfører slutter. Hvis det er noen som har behov for å ha fri, er det også jeg (blant flere andre) som stepper inn. I motsetning til i en mengde andre bedrifter, får det konsekvenser hvis sjåfører blir sjuke eller ikke har mulighet til å møte opp av andre årsaker. Kommer ikke sjåføren, går ikke bussen, og det er jo ikke ett alternativ.

Selv om jeg innimellom får tildelt ukeplaner (vi får disse onsdag eller torsdag for påfølgende uke) som ikke er fylt opp med en hel uke, så blir de som regel fulle iløpet av uka. På fredag er jeg fortsatt satt opp med ett forholdsvis kort skift med kun kjøring på Gluppe-Kongsten, men vi får se om det skjer endringer med det skiftet også. På lørdag skal jeg kjøre ett skift på Moum-planen som har ordinær kjøring fra 17:30 til midnatt. Den siste halvtimen går med til å fylle diesel og utvendig vask av bussen. Vi har selvfølgelig egen vaskehall som vasker bussen på 8-9 minutter. Deretter er det en pause på 50 minutter før jeg skal kjøre nattbuss. Denne gangen er det turer til Veum, Lisleby, Engelsviken-Manstad-Saltnes-Tomb og Skjærviken. Skiftet er ferdig kl 04:05 søndag morgen.

Neste uke har jeg forløpig fått kjøring mandag, tirsdag og onsdag. Alle disse dagene er kveldskjøring på Onsøy syd, det vil si kjøring til Gressvik-Vikerkilen, Gressvik-Åle og Øyenkilen-Vikane. Skiftet på mandag og onsdag består også av ruter fra Lisleby/Moum-planen (Skjærviken, Begby-Moen og Glombo-Langøya). Jeg går ut ifra at jeg får tildelt kjøring flere dager neste uke utover i uka.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/31/mer-enn-nok-a-gjore-pa-jobben-om-dagen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.