Dagen derpå

Det tok sin tid før jeg sovnet i natt da jeg lå og tenkte på episoden på Vesterøybussen i går kveld. Både hva som hadde skjedd, hva jeg eventuelt kunne gjort annerledes, og ikke minst hva jeg kan eller vil gjøre neste gang jeg får på de samme passasjerene på bussen. Må derfor innrømme at det ble litt mindre søvn enn planlagt i natt, men heldigvis begynte jeg ikke før kl 09:50 i dag. Før jeg startet arbeidsdagen i dag var jeg en tur innom og tok en prat med trafikkplanleggeren hos Borg Buss om gårsdagens episode.

Man kan selvfølgelig unngå all form for konfrontasjon med å la det bare skure og gå og la alt gå etter passasjerenes premisser, men det er jo ikke slik det skal være. Vi leverer en tjeneste som det skal betales for og hvis passasjerene ikke har penger eller billetter i orden, skal disse avvises. Med de unntak som jeg har nevnt tidligere på skolebuss. Jeg gjorde med andre ord ikke annet enn den jobben jeg er satt til i går på Vesterøybussen. Jeg krevde betaling for reisen fra Fredrikstad sentrum til Vesterøy og jeg ba passasjeren om å ha beina på gulvet. Sistnevnte er både av hensyn til andre passasjerer og for å holde bussen ren og pen. Kan du tenke deg noe værre enn å sette seg ned på ett sete hvor en har hatt møkkete sko i?

I dag har det i grunn ikke vært noen store problemer, bare ett skolekort som ble inndratt for å ha blitt brukt av 2 elever på samme avgang. Dette resulterer i umiddelbar inndragning av skolekortet. Bakgrunnen var en elev som skulle være med 14:35-avgangen til Skjærhalden. Eleven hadde glemt kortet sitt og lurte på om han kunne få være med allikevel. Siden eleven gikk på ungdomsskolen fikk han beskjed om at han måtte betale for reisen hjem til Skjærhalden. Penger hadde han ikke, eller han var ihvertfall ikke interessert i å betale for reisen, og valgte derfor å gå av bussen igjen. Men først etter å ha ventet på at jeg hadde billettert alle som var på vei inn i bussen. Jeg hadde ikke mer enn lukket igjen døra etter siste passasjer før eleven banker på døra og sier at han fant kortet allikevel. Da viser det seg at kortet er «allerede gyldig», noe som betyr allerede hadde blitt benyttet på bussen på den gjeldende avgang/tur. Jeg tok «info» på kortet på billettmaskinen og så at kortet var brukt bare få minutter tidligere. Det vil si at eleven hadde fått dette kortet av en annen elev på vei ut av bussen. Jeg forklarer derfor hvorfor jeg inndro kortet for eleven og han gikk av bussen for andre gang. Om eleven kom med gratis på neste buss til Skjærhalden vet jeg ingenting om.

Ellers er dette første gang jeg kjører dette skiftet på en ordinær skoledag. Jeg kjørte dette skiftet 4 ganger i vinterferien og det var rimelig god tid på de turene til/fra Skjærhalden som hadde både 2 og 3 turer innom diverse skoler på veien. I dag fikk jeg derfor erfare hvordan dette skiftet er på ordinære skoledager. Det var ikke noe spesielt travelt på disse turene, men det var rimelig mange elever på flere av disse turene. Bussen var flere ganger så full at ståplassene måtte benyttes. På turene med barneskoleelever igjennom Hvalertunnellen er det alltid med en «bussvakt» fra skolen som skal sørge for at elevene sitter rolig og oppfører seg. Kanskje det hadde vært en idè på våre andre skoleturer også? hehe

I går fikk jeg ukeplanen for neste uke som bestod av en ny uke på Skjærhalden. I dag fikk jeg derimot en kontramelding om at den sjåføren jeg skulle kjøre for på Skjærhalden neste uke kom til å være tilbake på jobb igjen neste uke. Jeg vil derfor få tildelt nye skift. Akkurat nå aner jeg ikke hva eller når jeg skal kjøre neste uke. Nå konsenterer jeg meg bare om å ha fri i helga. I morgen skal jeg i 60 års lag, men på søndag blir det å ta det helt piano. Kanskje jeg ser noen filmer eller tv-episoder. Jeg driver og ser meg igjennom sesong 2 av Medium for tiden! Dere får ha en riktig god helg alle sammen! 🙂 (Bildene er tatt på Skjærhalden og Nes Herregård i Torsnes.)

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/09/dagen-derpa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.