Makan til oppførsel!

Mesteparten av dagen i dag har vært veldig bra, sola har til og med vært fremme i dag. Men avslutningen av dagen i dag er et helt annet kapittel. På siste tur til Utgårdskilen på Vesterøy kommer 2 ungdommer på bussen, hu første er samme som mandag fikk lov til å være med som barn til Åttekanten på Vesterøy med beskjed om at hu måtte ha med legitimasjon neste gang. I går hadde hu fortsatt ikke med seg legitimasjon og måtte derfor betale voksenbillett. Han andre lurte på om han kunne få lov til å betale når han kom frem, fordi det stod noen og ventet på han der og han hadde bare med seg bankkort. Nei, det går ikke, du får gå og ta ut penger inne på kiosken ved siden av. Det er fortsatt 5 minutter til jeg skal kjøre. Når han kommer tilbake få strakser senere hadde han nøyaktig 25 kroner som han gir meg og virker åpenlyst grinete. Jeg spør hvor han skal og får beskjed om at han skal til Vesterøy.

Begge disse to setter seg helt bakerst i bussen med beina på setet. Etter at jeg har billettert alle passasjerene går jeg bakover i bussen og hu tar beina fort ned fra setet og plasserer dem på gulvet. Dere sitter fint med beina på gulvet, ikke sant? sier jeg. Underveis på bussturen legger jeg merke til at det kommer noen metalliske lyder bak i bussen, men jeg klarer ikke å stadfeste hva det er for noe. Når jeg derimot kommer til Åttekanten skole på Vesterøy får jeg raskt svar på det. Jeg åpner begge dørene på bussen og en dame går ut bakdøra og disse to ungdommene går fra helt bak i bussen og går ut framdøra. I det de har kommet seg på utsiden av bussen snur han seg rundt og kaster en colaboks rett på meg. Det var fortsatt cola igjen i boksen og jeg blir derfor full av cola på skjorta og det spruter cola overalt fremme i bussen. Disse to ungdommene løper raskt avgårde og jeg ser ikke noe mer til dem.

Damen som hadde gått ut bakdøra står lettere sjokkert utenfor bussen etter å ha sett hva disse to ungdommene gjorde og vi begge vet egentlig ikke hva vi skal si. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å tra frem noe papir og tørke bort det værste, både fra skjorta, buksa og resten av bussen. Heldigvis skulle jeg bare returnere til Fredrikstad før jeg var ferdig. Det hadde vært rimelig surt å måtte sitte i bussen i flere timer til med en skjorte full av cola! Hva er egentlig dette for oppførsel av dagens ungdom? Det må forøvrig nevnes at det ikke stod noen og ventet på disse to på Åttekanten som kunne ha betalt for han ene. Det vil si at han var ene og alene ute etter å lure meg, på meg virker det som om han hadde de 25 kronene i lomma helt fra starten. Hvem er det som tar ut 25 kroner i en kiosk? Og fordi han ikke lykkes i å lure meg for 25 kroner for bussreisen hjem hevnet han seg med å kaste cola utover både meg og bussen! All ungdom er heldigvis ikke slik, og hvor ble det av «gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg»? Hittil hadde passasjerer bare gått til verbalt angrep på meg, både på sak og person, men i dag har de altså også gått til fysisk angrep. Skal det virkelig være nødvendig?

Neste uke skal jeg forøvrig fortsette å kjøre på Skjærhalden-planen. Jeg har i utgangspunktet fri mandag, men jobber tirsdag til og med søndag. Tirsdag til fredag jobber jeg tidlig, lørdag jobber jeg fra formiddagen til tidlig på kvelden, søndag jobber jeg ettermiddag og kveld. Her er forøvrig noen bilder jeg tok på Botne og Bølingshavn:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/08/makan-til-oppforsel/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.