Livet er herlig om dagen

Jeg har fått noen henvendelser i det siste hvor jeg blir kalt gledesspreder og man er nysgjerrig på om jeg er forelsket eller lignende om dagen. Jeg kan herved avkrefte at jeg er forelsket i noen person, men er rett og slett bare i godt humør om dagen. De tre siste dagene har det vært nydelig vær og det har vært utrolig fine dager på jobben. I tillegg har jeg endelig fått tilbake inspirasjonen til å skrive og ta bilder igjen. Både skrivingen og fotograferingen er to ting som betyr mye for meg og som gjør hverdagen mye mer meningsfull. Det er forøvrig utrolig hyggelig å få tilbakemeldinger på at jeg «stråler» mer enn jeg har gjort på veldig lenge, for det er ikke noen tvil om at jeg har vært igjennom litt av en helomvending i livet. Og veien tilbake har vært lang og til tider veldig trist.

Men da er det utrolig deilig å føle seg på topp og ta imot utfordringene lett som bare det. Jeg har riktignok ikke fått noen veldig store utfordringer i det siste, men det skal ihvertfall litt mer til for å vippe meg av pinnen. Jeg tror ihvertfall det. Jeg føler det ihvertfall slik. Det er det viktigste for meg! Etter å ha skrevet Trist start på en ellers fin dag-innleget i går på «overtid», kom jeg omsider i seng 1.5 time etter skjema. Men jeg var nok for oppspilt og hadde altfor mange tanker gående i hodet. Så det tok derfor litt tid før jeg sovnet. Og når man skal opp kl 4:10 er det prekært å sovne på rett side av midnatt. Tror jeg sovnet litt etter kl 23 i går kveld. Men shitt ‘au det er fredag og helgen er så nærme at jeg kan ta og føle på den!

Jeg våknet lett som bare det når vekkerklokka ringte kl 04:10 i morges, trøtt var jeg selvfølgelig, men det var ganske lett å komme seg ut av senga. Når jeg skal kjøre ut til Nesset på Vesterøy har jeg som regel regnet 40 minutter ut, men det tar bare 25 minutter. Det vil si at jeg har 15 minutter til overs. I tillegg har jeg 20 minutter fra jeg skal møte opp til jeg skal kjøre første tur fra Utgårdskilen. Det jeg prøver å komme frem til er at jeg har veldig god tid, den bruker jeg som regel til å sitte og surfe litt og ta meg god tid med frokosten. Og selv om jeg kjørte herfra kl 05:05 i morges var jeg på plass til kl 05:30 og når jeg kom til Utgårdskilen hadde jeg 10 minutter til overs som jeg kunne bruke til å ta noen bilder.

Noen bilder ja, det ble jaggu ikke bare noen bilder i dag. Jeg hadde med meg ikke mindre enn 286 bilder fra dagens arbeidsdag. Da har jeg tatt bilder av bussen både her og der, diverse naturskjønne omgivelser på Hvaler, av Lorus-klokka jeg hadde på meg og av Converse ALL STAR-skoene jeg hadde valgt i dag. Etter at jeg hadde kommet ut av skapet som en som liker sko og har ganske mange av dem, måtte jeg finne på noe ekstra i dag. Derfor valgte jeg mine helt svarte Converse ALL STAR som er av den ekstra høye modellen. De er enda høyere enn den vanlige høye modellen. En annen ting som også er spesielt med akkurat disse skoene er at man kan skifte mellom vanlig høy eller ekstra høy modell. Den ekstra høyden på skoene kan man nemlig ta av med hjelp av en glidelås! Jeg for min del kunne aldri i verden tenke meg å bruke dem som vanlig høy modell, for det er jo det som er ekstra kult med akkurat disse skoene! Så da vet dere hvorfor jeg valgte akkurat disse skoene i dag. Kanskje jeg skal fortsette å variere fremover?

De to første turene på Vesterøy var ganske stille og rolig som de pleier å være, derfor fikk jeg ekstra god tid til å ta bilder både her og der. For de aller fleste bildene har jeg parkert og gått ut av bussen for å ta bildene, mens noen av dem er tatt igjennom frontruta. Men kvaliteten blir ikke like bra, siden man som regel alltid får med seg litt refleksjoner og speilbilder innenfra bussen. Men shitt au. Jeg kunne heller ikke dy meg med å ta noen flere bilder av bussen oppå Hvalsund-brua. Denne gangen har jeg stoppet på vei tilbake fra Bukta. Det er forholdsvis trangt, er det ikke? Men etter alle de gangene jeg har kjørt over den bruka de siste 2 årene har jeg hittil ikke hatt et eneste uhell. BorgBuss har derfor ikke fått noen ekstra utgifter fra meg ihvertfall. Det eneste jeg har opplevd er at når jeg har kommet med en reservebuss, som tilfeldigvis hadde høyrespeilet montert lavere enn normalt, var å slå inn i en av skiltene på siden når jeg kom fra Bukta. Men det var ikke værre enn at speilet bare var å justere ut til sin faste posisjon igjen. Ikke noe knust speil denne gangen med andre ord.

Nede på snuplassen i Papperhavn så jeg forøvrig en utrolig smart parkering i dag. En av bilene hadde parkert bak (eller etter, avhengig av hvordan man ser det) en av de parkerte bilene og gjorde det ekstra kronglete å få snudd i dag. Når man drar rundt med maks sving på snuplassen kom man frem til der bilen stod parkert, måtte ryggge litt tilbake og så kjøre fremover igjen. Men da måtte man lirke bussen forbi med ett skojern mellom bilen og skiltet som står plassert midt på snuplassen. Første gang kl 6:40 og etter andre gang kl 8:15 ringte jeg til trafikkontoret for å få dem til å ringe Hvaler kommune og få fjernet denne bilen. Det er greit at det i utgangspunktet var «smart» å parkere bak en bil som de visste ikke skulle ut (de var kanskje på besøk hos vedkommende?) men de tenkte kanskje ikke på hvor stor plass en 12 meter buss faktisk trenger på å få snudd? Ikke noe stort problem, for fikk tross alt snudd, men det er greit at man får beskjed når man gjør noe galt, er det ikke? Bilen var heldigvis vekk når jeg kom tilbake senere på dagen!

Før Torvbyen åpnet i dag måtte jeg en tur på toalettet ved sjåførrommet (vi har fått bruke det før kl 9 og etter kl 16 de siste 2 ukene mens de har pusset opp) og spurte om når de kom til å være ferdig, for ferdig i dag regnet jeg ikke med at de kom til å bli. Å joda, de var ferdig, de ventet bare på at snekkerne skulle rydde opp i alt rotet sitt. Så da krysser jeg fingrene for at de kom i mål og at sjåførrommet er tilbake i ny prakt og at toalettene våre er tilgjengelig igjen! Som jeg nevnte i går er jeg ganske lei av å stå og vente på tur på de offentlige toalettene inne på Torvbyen.

I lunsjen på garasjen fikk jeg levert ett pengeoppgjør og spist matpakka mi. De kjedelige brødskivene med kaviar som vanlig, men de gjør jobben. Må innrømme at jeg er litt av ett rutinemenneske og har gjerne det samme på matpakka flere måneder i strekk.  Om det plager meg? Nei, da hadde jeg selvfølgelig gjort noe med det. Jeg synes at kaviar er godt og gidder rett og slett ikke å gjøre noe mer styr ut av det når klokka er 4:30 om morgenen. Det ble i dag også en liten prat om sko. Både de svarte Converse ALL STAR-skoene og Lorus-klokka ble kommentert. Og så ble det litt prat rundt kjøp av både sko og klokker på ebay. Så lenge man vet hva man skal ha, så er det utrolig mye penger å spare på å være prisbevisst på ebay istedenfor å kjøpe ting over disk her hjemme.

Det var også en annen mannlig kollega som viste frem skoene sine uoppfordret og lurte på om jeg syntes det var kjedelig eller ikke. For å si det sånn, jeg tror disse to snakker sammen og vedkommende har visstnok fått mang en kommentar over hvor usannsynlig kjedelige skoene hans er. Vi snakker tross alt om crocks, eller ihvertfall en kopi av crocks. Si hva du vil om at de er behagelige å gå i, men du får ikke meg til å gå rundt med de plastikkskoa! Men hver sin smak og prioriteringer. Men det var gøy å slå av en prat, det er jaggu ikke ofte jeg prater om sko med andre menn, og ihvertfall ikke mine kollegaer. Etter disse blogg-innleggene kan det kanskje hende at det blir en endring på det.

Så fort man har kommet frem til lunsjen på dette skiftet, er i grunn mesteparten av dagen gjort. Da er det bare 11:05 til Vesterøy, 12:10 til Spjær og 13:00 til Vesterøy igjen. Kl 14:00 parkerer vi på Nesset. Men siden en av de faste på Vesterøy hadde tatt seg fri i dag, ble det satt inn en sjåfør og buss fra Fredrikstad og det ble derfor «rot» i parkeringen på Nesset. Men det ordnet jeg raskt med å rotere på bussene. Så da får jeg riktig buss når jeg kommer på mandag! Turen til Spjær bestod av 2 passasjerer som kom på i Bratte Bakke. Jeg fikk ingen passasjerer fra enten Fredrikstad eller Skjærhalden som skulel videre til Spjær. Jeg gikk til og med bort til bussen som kom fra Fredrikstad og spurte om noen ville vær med til Spjær, men ingen ville. Kjedelige folk altså, bare reise ut til Skjærhalden. Men men, jeg hadde i det minste to passasjerer som skulle helt ned til snuplassen på Spjær faktisk. Men jeg så ingen flere passasjerer på denne turen.

Vesterøy-turen derimot var det litt mer trafikk, ihvertfall mer enn 2. På returen fant jeg ett knippe med ungdommer som tydeligvis hadde pakket for å være vekk i flere dager, de drasset på bagasje til den store gullmedaljen. De ble loset bakerst i bussen så de kunne sette fra seg bagasjen bak i «brønnen». Etter å ha tømt bussen for passasjerer i Bratte Bakke var det bare å komme seg tilbake til Nesset og parkere for dagen. Endelig HELG! Det skal bli utrolig deilig med 2 hele fridager! Jeg håper at været holder seg, i det minste i morgen lørdag! Søndag er det ikke fullt så nøye med, men jeg tar gjerne imot bra vær dag også! Noen vil kanskje undre seg over den overstadige begeistringen for det gode været denne gangen, jeg syntes ekstremvarmen vi hadde i begynnelsen av skoleferien var en pest og en plage nemlig. Men alt med måte, denne gangen er det varmt, men ikke ekstremvarmt! Det er stor forskjell det! Dere får ha en riktig god helg alle sammen! Jeg skal kose meg, gjør det samme du!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/07/livet-er-herlig-om-dagen/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Moder`n7 august, 2009 kl 23:40

  Hei Ken .Veldig godt å se og høre at du har det bra om dagen ,deilig med sol og fint vær også .Ikke minst at det går bra på jobben og trives .Viktig også at en har fam.,venner og kollegaer som er der for en og bryr seg om.
  Syns det var moro at du har funnet frem til hobbyen din igjen også, du er jo så flink med kamera .Var så fint å lese på bloggen din ,og mange fine bilder var det også .Spesielt det med bussen på broa ,du har jo fortalt mange ganger om den .Så derfor greit å se hvor trangt det virkelig er der .
  Ha en fin helg Ken og god tur i morgen .Vi snakkes snart .

  Klem fra ,moder`n :)))

 1. Dæven, mye bilder og mange innlegg om dagen. Bra saker!

  Jeg kan ellers informere om at det er vanlig banekjøring (det siste av de to løpene i år som er det) i NASCAR på søndag kveld (fra 19:00 på Viasat Motor) denne uka, så om du trenger litt starthjelp for å begynne å titte er det bare å kjøre på nå 🙂

  • kak8 august, 2009 kl 21:42
   Forfatter

  Takk for det mamma og Mats! 🙂

  Det har vært utrolig viktig å ha familie, venner og kollegaer rundt seg det siste året. De har vært en utrolig god støtte! Det har forøvrig vært utrolig deilig å «funnet frem» hobbyene mine igjen, altså skrivingen og fotograferingen. Utrolig deilig å ha inspirasjon og overskudd til å drive med dette om dagen! Håper dette har kommet for å bli og ikke bare er ett blaff!

  Hehe, Hvalsund-brua ja, den har jeg nok fortalt om mange ganger. Det er overhodet ikke noen tvil om at den er TRANG! Og da er det genialt å faktisk få se hvor trang den er! 🙂

  Har overhodet ikke sansen for NASCAR, Mats.. men kanskje jeg skal prøve å se ett løp og se om det er noe «tess»! 🙂

  • Greta8 august, 2009 kl 23:27

  Så mange flotte bilder, spesielt naturbildene. Godt at humøret er på topp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.