Renault er i hardt vær om dagen

Renault har blitt beskyldt for å fikse Singapore Grand Prix i 2008. Det vil si at de har bedt Nelson Piquet om å kræsje ut på ett bestemt tidspunkt og sted for at Fernando Alonso skulle få en fordel og som til slutt gjorde at han vant Singapore Grand Prix i 2008. Nelson Piquet har forklart seg for FIA to ganger hvor han forklarer hvordan dette henger sammen. Han har sagt rett ut at han ble bedt av teamsjef Flavio Briatore og teknisk sjef Pat Symonds om å kræsje ut av løpet på en bestemt runde og i en bestemt sving for å sørge for at sikkerhetsbilen skulle bli kalt ut. Slik at Fernando Alonso skulle få en fordel med å nettopp ha foretatt sitt første depotstopp.

Mens resten av feltet stupte i pit for å gjøre unna sine depotstopp, kunne Fernando Alonso være ute og endte derfor opp med å ligge fremst i feltet. Dette er jo ganske grov sort av løpsfiksing. Max Mosley har uttalt at han ser mer alvorlig på dette enn mer tradisjonell juks. Tradisjonell juks går i feil vekt, ikke regelmenterte deler og slike ting. Det bør ikke få alvorlige konsekvenser for førere eller liv. Men dette har rett og slett vært en fare for liv og helse for både Nelson Piquet og de andre førerne som var på banen. Slikt kan rett og slett ikke tolereres.

Mens jeg har vært i København har det blitt rullet opp enda flere bevis, og i kjølvannet av dette har også Flavio Briatore og Pat Symonds forlatt Renault. Jeg går ut ifra at de har fått sparken. Flavio Briatore på sin side hevder at han sluttet for å redde Renault. Den ekstraordinære høringen som Renault har blitt kalt inn til i FIA’s World Motor Sport Council finner sted førstkommende tirsdag. I mellomtiden kan dere ta en titt på de 13 dokumentene med bevis mot Renault.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/17/renault-i-hardt-var-om-dagen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.