En fryd av en smaksopplevelse

I dag har jeg vært på tur med buss i København for første gang denne turen. Jeg må jo innrømme at jeg var litt rusten på hvilke busser jeg tok for å komme meg hvor fra i fjor. Men det er kanskje ikke så rart når vi var to om det. Jeg var jo såpass heldig i fjor å reise med en som hadde vært i København flere ganger. Men det bør jo ikke være noe problem å finne frem på egenhånd for det. Gro hadde spurt om jeg kunne tenke meg å møte henne på jobben når hu var ferdig i dag. Hu hadde tidligere på dagen sendt meg melding om at hu hadde fått fri fredag, så kl 15 i dag ville det være helg og vi ville ha 3 hele dager sammen i København!

Jeg fikk noen hint om hvordan jeg skulle kunne komme meg ut til Club Royal på Hellerup, men istedenfor metro valgte jeg å bruke buss. Jeg synes det er enklest å forholde meg til bussrutene rett og slett. Vi prøvde oss på s-tog i fjo, men det gikk alt annet enn bra. Så hvis jeg kommer meg frem med buss, fortsetter jeg nok med det. Med litt hjelp av websidene til Movia (busselskapet i København) fant jeg raskt ut at det var mange måter å komme seg fra Skottegården her på Kastrup til Gamle Vartov vej som den nærmeste holdeplassen heter. Buss 2A fra Skottegården til Christiansborg og gå over på den andre siden av veien og ta 1A frem til Gamle Vartov vej.

Jeg hadde vært innom butikken og kjøpt meg ett busskort for 3 soner, noe som holder for de aller fleste bussreisene her fra Kastrup og inn til sentrum. Men siden jeg skulle videre ut av byen igjen valgte jeg å klippe ett ekstra klipp når jeg gikk på 1A for å være på den sikre siden. I fjor klipte vi bare en gang i god tro om at vi ikke skulle reise mer enn 3 soner, men det kunne ha gått riktig galt hvis vi hadde blitt stoppet i billettkontroll. I fjor opplevde vi faktisk billettkontroll allerede på vår første busstur, og da ble en av passasjerene ilagt ett gebyr på 600 kroner for å ha reist for lenge på det samme klippet. Gro fortalte meg at man kunne ha kjøpt en tilleggsbillett til 10.50 kroner, så da kan jeg jo ha det i bakhodet til neste gang. (Ett 10 klipp klippekort koster forøvrig 170 kroner)

I fjor hadde vi rota litt rundt for å finne Club Royal som Gro jobber hos, vi hadde egentlig funnet frem til rett sted, men fant ikke navnet Club Royal noe sted, derfor fortatte vi og lete på den andre siden av Tuborg havn. Men det viste seg til slutt at vi hadde vært på rett sted i første omgang. I år gikk det derfor utrolig mye lettere å finne frem, og jeg var fremme omlag en halvtime før jeg skulle møte Gro. Jeg benyttet derfor anledningen til å gå ett stykke ut på Tuborg havn og titte litt. I tillegg satt jeg meg på en krakk og oppdaterte Twitter. Jeg fant et trådløst nett, men det tilhørte Tuborg havn og de skulle ha betalt for å bruke nettet. Derfor ble det vanlig dataoppkobling isteden.

Jeg hadde også sendt en sms til Gro om at jeg satt utenfor og tok livet med ro. Etterhvert kom Gro og hentet meg og ga meg en liten omvisning på kjøkkenet på Club Royal. Det var ikke så mye aktivitet på kjøkkenet akkurat der og da, men klokka var 15 og lunsjtiden hadde nettopp blitt avsluttet og middagsgjestene ville komme litt senere. Så satt jeg meg ute på terassen mens Gro skulle komme med en smaksprøve til meg. Da så jeg bare for meg en smaksprøve, slik en smaksprøve vanligvis er, nemlig at man får et eller annet enkelt på en tallerken.

Men Gro kom med en dessert som bestod av to ting. Ett glass med bær, is og temperert sjokolade som hadde blitt sprøytet på toppen. Jeg er ingen dessertkokk, så jeg er nok ikke så veldig flink til å forklare hva det faktisk var. I tillegg fikk jeg ett kakestykke ved siden av med ingredienser jeg nesten må spørre Gro på nytt hva var. Jeg for min del satt og nøt hver eneste teskje av denne utrolig nydelige desserten jeg fikk ute på terrassen til Club Royal! Det var en fryd av en smaksopplevelse! Når Gro kom tilbake hadde jeg fortsatt litt igjen av kaken og i tillegg kom Gro med en øl til oss hver. Hærlig å være gjest, ikke sant?

Vi hadde planlagt å ta bussen videre til Hellerup stasjon og gå den lille veien til butikken til Kasper. Ka.Sa Smagens Hus på Hellerup! De lager mat til firmaer, buffeter, selskaper og man kan selvfølgelig også kjøpe deres hjemmelagede mat og bakevarer i butikken! Jeg fikk en omvisning i bakeriet og butikken og fikk også smake en av deres sandwich’er med pastrami. Utrolig god sandwich med ett brød jeg aldri har smakt maken til. Brødet er laget på stedet og er ikke noe du kan kjøpe i en hvilken som helst butikk! Har jeg noen slike butikker hjemme mon tro? Det var også utrolig hyggelig å hilse på Kasper igjen. Jeg har ikke sett han siden 60-års laget til Greta i juni. Håper jeg får se han mer mens jeg nå er i København!

På turen hjem valgte vi å benytte tog fra Hellerup stasjon til København lufthavn, Kastrup. Det er jo faktisk første gang jeg er på flyplassen. Men det var ikke så mye tid til å titte rundt på flyplassen i seg selv, men det vrimlet rundt av mennesker, noen som også måtte løpe for å rekke ett fly eller tog for den saks skyld. I tillegg var det 2 fly som lettet på den korte tiden jeg var innom flyplassen. Vi skulle ta metroen en holdeplass tilbake til Kastrup. Det tok nøyaktig 55 sekunder. Men det hadde nok tatt ganske mye lengre tid om vi skulle ha gått! Nå er vi hjemme i leiligheten igjen og Gro ligger og hviler litt på senga. Hu har vært i litt dårlig form i dag og håper at det går over med en god hvil på senga. I mens jeg sittet her og skrevet litt og tittet på de bildene jeg har tatt i dag. Ikke så mange, men det viser litt av hva jeg har drevet med i dag.

Herregud, jeg har lyst på den desserten igjen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/17/en-fryd-av-en-smaksopplevelse/

3 kommentarer

  • Greta18 september, 2009 kl 06:37

  Flotte bilder. Godt å se dere har det bra og koser dere sammen.

  • Robban20 september, 2009 kl 15:40

  Eyy, heldiggrisen. jeg vil også være på kastrup og spotte.

  den desserten så bare grisegod ut. nå lukter jeg sjokoladekake her vi er forresten. vår kjære vert har vartet opp med kake, men jeg tror ærlig talt ikke den slår den herlige desserten du fikk fra Gro.

  • kak20 september, 2009 kl 22:34
   Forfatter

  Det ble ikke så mye tid til å «spotte» på Kastrup lufthavn, men kan jo kanskje prøve å få til det en annen dag. Jeg er nok ikke så interessert i fly som det du er, Robban, men det er jo allikevel fascinerende med de store flyene som tar av og letter hele tiden!

  Desserten var rett og slett NYDELIG! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.