Fremme i København

Mot all formodning er jeg fremme i København. Det så nemlig ganske mørkt ut på søndag og natt til mandag. Jeg var totalt tappet for krefter og var løs i magen. Med unntak av når jeg så Formel 1 sammen med to gode venner lå jeg mesteparten av søndag i senga. Når jeg skulle ta tidlig kvelden på søndag følte jeg meg også varmere enn jeg pleier å være, og siden jeg ikke pleier å merke at jeg har feber før jeg har en temperatur på mellom 39 og 40, var det på tide å sjekke tilstanden. Det viste seg at jeg hadde 39.4 i feber søndag kveld, jeg begynte derfor å bli bekymret for at det ikke ville bli noe av Københavnturen som var planlagt på tirsdag.

Men kl 03.30 natt til mandag var temperaturen kommet ned i 38.3 og mandag formiddag var den 37.5 grader og jeg følte meg i fin form. Men nesten to dager av «innspurten» før jeg skulle dra til København hadde gått fløyten og jeg hadde plutselig veldig dårlig tid til å få pakket og få gjort klart alt jeg skulle ha med meg. Jeg er ett typisk rutinemenneske og har lett for å glemme ting som ikke har blitt gjort klart eller tatt frem og lagt der det skal ligge når jeg skal ut på tur. Det gjelder forsåvidt med dagligdagse ting også. Men for å ikke overanstrenge meg etter å ha vært totalt blottet for krefter litt over en dag og dertil begrenset inntak av mat og væske, tok jeg det veldig med ro med pakkingen.

Mesteparten av pakkingen fikk jeg gjort klar før jeg gikk og la meg for kvelden på mandag, men noen småting gjenstod. Jeg måtte kjøre et par vaskemaskiner for det var et par ting jeg skulle ha med som ikke hadde blitt vasket enda. I tillegg drev jeg og ladet opp batteriene til både Nikon Coolpix S9-kameraet og Fujifilm Finepix S6500-kameraet. Mer eller mindr alt stod til lading natt til tirsdag. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for ikke å stresse overhodet på vei ned, så jeg hadde ikke satt vekkerklokka til å ringe før kl 10 og hadde forhåpninger om å komme meg avgårde ved 12-tiden.

Men det gikk litt treigt tirsdag formiddag og klokka var allerede 13 før jeg kom meg avgårde hjemmefra. Men jeg kom ikke lengre enn til Kvernhuset før jeg oppdaget en ting jeg hadde glemt, nemlig ostepop’en som Gro skulle få. (Cheeze Doodles, man får ikke kjøpt det i Danmark) Derfor var det bare å snu og kjøre hjem og hente bæreposen med ostepop. Deretter var det en tur til Kiwi for å handle inn noen andre småting som jeg skulle ha med. Jeg hadde faktisk vært flink og skrevet handlelapp denne gangen. Nettopp for å være sikker på at jeg skulle få kjøpt alt jeg skulle ha med meg. Deretter var det en tur til SubWay i sentrum for å kjøpe meg et par baguetter som jeg skulle ha med som niste. Jeg spiste en halvpart allerede på SubWay, resten ble lagt i kjøleboksen som jeg hadde med meg. Det skulle bli godt å ha underveis på turen til København.

Turen i seg selv hvis man kjører non-stop tar 5.5 time, men hvis man baker inn noen doapauser og minst en litt lengre pause hvor man kan få spist litt og slappet av litt, tar det en del lengre tid enn som så. Men underveis på turen kom jeg på den ene tingen etter den andre som jeg hadde glemt igjen hjemme. Men heldigvis er det ingen stor krise. Det første jeg kom på var at jeg hadde glemt å ta med mine «sov i ro» som jeg bruker når jeg sover, men det kan jeg jo alltids bare kjøpe her nede i København. Det neste jeg kom på at jeg hadde glemt, det var vel omkring Gøteborg-traktene, var ølkassa jeg hadde hatt med meg i fjor. Tanken min med å ta den med var å fylle den opp igjen og ta med tilbake til Norge. Men shitt ‘au, ingen krise det heller.

Mellom Varberg og Falkenberg syd for Gøteborg hadde jeg stoppet på en rasteplass for å ta meg en matbit og spise litt. Klokka var vel på dette tidspunktet litt over 17 og det begynte på tide å få seg noe mat i kroppen igjen. I tillegg var ikke magen min helt i gjenge igjen etter helgens feber og problemer, så det ble et par besøk på toalettet også. I tillegg benyttet jeg anledningen til å sende en sms til Gro om hvor langt jeg hadde kommet og når jeg regnet med å være fremme i København. Jeg oppdaterte også Twitter selvfølgelig. Jeg har med meg både min vanlige Nokia 6300 og HTC Touch’en som jeg bruker ene og alene til Twitter. Det kommer nok til å komme noen oppdateringer nå og da på min Twitter, så det er bare å følge med!

Den neste tingen som jeg plutselig kom på noen mil før Malmø, og det irriterer meg i grunn mest, var at jeg glemte igjen Fujifilm Finepix S6500-kameraet mitt. Det er ett teknisk bedre kamera ett Nikon Coolpix S9-kameraet. Det har et bedre objektiv og større zoom og i det hele tatt mange flere manuelle innstillinger. Jeg hadde derfor gledet meg til å ta litt bilder med dette. Speilrefleksen var aldri aktuell å ta med meg. Jeg orker rett og slett ikke å drasse rundt på så mye fotoustyr på tur. Men, Fujifilm Finepix S6500-kameraet ligger altså igjen hjemme. Ikke nok med det, men alle minnebrikkene mine ligger også i den fotobaggen. Både minnebrikkene til Fujifilm Finepix S6500’en og Nikon Coolpix S9’en jeg har med meg. Men jeg har en minnebrikke på 1 GB som rommer ca 370 bilder. Med mindre jeg har behov for å ta mer enn 370 bilder på en tur ute av leiligheten her i København, skal det nok gå bra. Jeg har med den bærbare pc’en og har mulighet til å laste ned bildene underveis. Jeg kan jo alltids også bare kjøpe meg en minnebrikke til hvis det skulle bli behov for det. De koster jo nesten ingenting lengre.

Jeg hadde ikke rukket å gjøre klar noe musikk som jeg skulle ha med meg på turen, siden det skal vanskelig la seg gjøre å høre på P4 hele veien til København. Det er ikke langt man kommer ned i Sverige før P4-signalene er fryktelig dårlig. Jeg hørte derfor på en Bo Kaspers Orkester-cd en periode, men syntes det ble litt kjedelig og gikk tilbake til radio igjen. Prøvde underveis å finne meg en radiokanal med så lite prat og så mye musikk som vanlig, derfor ble det en del skifting av radiokanaler nedover på turen hit ned til København. 9 mil nord for Malmø var det på tide å finne en ny kanal igjen, og plutselig pratet programlederen på et språk jeg ikke skjønte bæret av. Ihvertfall ikke umiddelbart. Det viste seg å være 100FM, en dansk radiokanal jeg hadde fått inn allerede. Det er jo såpass flatt og nærme Danmark at det var krystallklare forhold på 100FM allerede 9 mil nord for Malmø. Mulig jeg kunne ha begynt å høre på denne radiokanalen allerede tidligere, men det sjekket jeg jo aldri. Derfor ble det til at jeg hørte på dansk radio resten av veien til dit jeg er nå, på Amager rett i nærheten av flyplassen på Kastrup.

I motsetning til i fjor hvor jeg kjørte nedover litt tidligere på dagen, så var jeg nok fremme her i København tidligere, fordi det hadde rukket å bli mørkt allerede når jeg var i nabolaget her kl 20:05 i går kveld. Jeg måtte sirkle litt rundt for å finne en parkeringsplass, men fant ingen på første forsøk. Så da ble det en tur innom Shell-stasjonen rett ved siden av for et nytt toalettbesøk. Håper magen stabiliserer seg snart. På andre runde rundt nabolaget her fant jeg en parkeringsplass, men ikke så nærme som jeg hadde fått i fjor. Men det var ikke noe problem, jeg kunne sikkert finne meg en nærmere på dagtid, tenkte jeg. Jeg tok derfor med meg noe av sakene mine og gikk og møtte Gro.

Men det jeg ikke hadde tenkt på, var at jeg kunne jo parkere rett utenfor kjøkkenvinduet hennes, altså ut i Saltværksvej. Så da stod Gro og holdt av plassen mens jeg hentet bilen. Nærmere er det jo ikke mulig å komme! Da var det utrolig mye kortere vei å bære resten av pikkpakket jeg hadde med meg. Jeg har valgt å bruke den store trillekofferten i år, da jeg har med meg mer klær enn jeg hadde i fjor. I fjor hadde jeg ikke med meg mer enn absolutt nødvendig. I år har jeg litt mer å skifte i. Jeg har selvfølgelig også med meg noen klokker og sko å skifte mellom! Det kom sikkert ikke overraskende på noen!

Det tok ikke lange stunden før jeg satt i sofaen med en Tuborg i hånda og koste med Kylie, pusekatten til Gro. Vi satt og skravlet om alt og ingenting og koste oss med den ene Tuborg’en etter den andre. Det var deilig å endelig være her igjen! Både å se Gro igjen og være bortevekk fra hjemmefra og rett og slett være på ferie. Jeg har jo hatt 2 uker ferie 2 ganger hittil i år, men det blir liksom ikke det samme å bare være hjemme. Og sånn som forrige uke som jeg jo også hadde ferie, den forsvant jo fortere enn jeg rakk å si København.

I dag har jeg sovet til 10-tiden, ble vekket av Kylie som klorte litt på døra inn på soverommet. Gro dro på jobb tidlig i morges og Kylie var nok selskapssyk tenker jeg. Jeg slapp henne inn og vi koste oss litt før jeg valgte å stå opp. Kan jo ikke ligge og sløve bort hele dagen heller! Jeg har vært en tur i nærbutikken som ligger rett borti gata her og kjøpt meg noen grove rundstykker og selvfølgelig kjøpt meg danskepølse. Jeg måtte jo ha danskepølse nå, ikke sant? I tillegg måtte jeg også kjøpe en pakke med ferdigskjært hvitost, nettopp fordi det stod FirstPrice på pakka. For de som kjenner meg litt har jo lagt merke til at jeg kjøper en del FirstPrice-produkter. Hvis de er gode/er av god kvalitet liksom! Jeg fant faktisk ganske mange FirstPrice-produkter i butikken borte ved Skottegården, men nøyde meg med osten.

I motsetning til i fjor har jeg nå også en bærbar pc som jeg har med meg og har mulighet til å surfe litt og skrive litt her i bloggen. Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å gjøre det, men litt oppdateringer nå og da blir det nok. Dere får følge med og se hva som kommer! For de av dere som bruker Twitter, kan dere jo følge med på oppdateringene som kommer her på bloggen på blog.kak.net’s egen Twitter-profil!

Jeg tok forøvrig noen bilder underveis på turen i går, men etterhvert ble det ganske vanskelig å ta vettuge bilder igjennom frontruta på bilen ihvertfall. For den ble veldig grisete av alle insektene jeg tok livet av på turen min i går. Jeg var jo på veien i omlag 7 timer i går! Men noen bilder ble det jo, og noen av dem kan du se i dette innlegget! Det er ikke så mange ting jeg på forhånd har bestemt meg for at jeg MÅ få med meg nå mens jeg er i København, men de 3 tingene jeg har bestemt meg for å få med meg er FONA på Strøget, Shamrock Inn og ikke minst kinarestauranten rett ved siden av her jeg er. De hadde nydelig mat og hadde i tillegg fornuftige priser! Det er to ting jeg er utrolig glad i går hånd i hånd! I tillegg ville gjerne Gro gjerne ha meg med på en vietnamesisk restaurant på Vesterbro. Det skal vi nok også få med oss!

Noen flere bilder av Uddevalla-broen:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/16/fremme-i-kobenhavn/

8 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Rolf16 september, 2009 kl 14:37

  Hællæ KA. Fint å se att du er i Køben. Her er jeg så godt som oppvokst. Må få komme med en anbefaling. Det ligger en resturant på hjørnet av Stormgade og Vestervoldgade. ( så du hadde GPS) Den har åpent nesten døgnet rundt og har kjempegod mat. Er cowboy-inspirert. Vel verd ett besøk. Ha en fortsatt topp ferie i København!!!!!!!

  • Arild Kristiansen16 september, 2009 kl 20:16

  Ja hei Ken-Arild.Fint turen gikk bra selv om det dukket «opp» noen glemte ting som ligger igjen hjemme.Ser du allerede har en katt å ta vare på der nede.Jeg har besøkt og stellet med din katt i dag.Så du får bare nyte ferien.Med First Price,Lidl og godt øl. Samt litt sosialt samhver med Gro og kanske Kasper er ferien reddet.Ps.Supert med varebil når man skal hjem igjen.Hei Skål.

  • kak17 september, 2009 kl 12:12
   Forfatter

  Takk for det Rolf og Arild! 🙂

  Etter at jeg kjøpte meg GPS er det uaktuelt å dra til ukjent mark uten. Det er jo så utrolig lettvint å finne frem med GPS! Men det gjør en jo selvfølgelig også litt lat, og at man rett og slett ikke lærer det like fort så man faktisk husker det til en neste gang. Men hva gjør vel det? 😀

  Tom har det nok bra når du kommer innom daglig med både selskap, kos og for å gi han mat/drikke og tømme doen hans, tenker jeg! Ja, jeg har en hellig birma her som sitter og vasker seg på armlenet på sofaen akkurat nå. En utrolig vakker katt som lagt seg til noen vaner med å slikke og småbite litt innimellom! hehe

  Muligheten til å «fylle opp» bilen er jo en av hovedårsakene til at jeg helst vil kjøre ned hit, kontra å ta buss, tog, fly og alternative transportmidler. Man stiller utrolig mye friere til å ta med det man måtte ønske å ta med hjem! I tillegg har man også muligheten til å bevege seg litt friere her nede selvfølgelig, selv om jeg ikke har noen store planer om akkurat det. Synes det er deilig med friheten å la bilen stå og ta buss. Så kan man ta seg en øl når det passer en og slippe å måtte tenke på hvordan man skal komme seg hjem! Bussene går jo så ofte her nede at det er jo en drøm!

  Akkurat nå sitter jeg forøvrig på et usikret trådløst nett i nabolaget. Litt mindre styr enn med det kablede nettverket her i leiligheten. Har også benyttet meg av det trådløse nettet på HTC Touch’en for å oppdatere Twitter og å surfe litt nyheter! 🙂

  • Greta17 september, 2009 kl 12:24

  Hei til dere to. Godt å se at du kom vel fram, hadde ikke trodd noe annet. Kos dere og ha en fin ferie. Gro Elisabeth vet vel å sende med deg «noe» hjem til meg. Vi snakkes på messenger.

  • Robban20 september, 2009 kl 15:36

  Hørtes ut som en koselig tur nedover. Skal ærlig innrømme at jeg aldri har vært i København så dit må jeg rett og slett en dag. bare økonomien strekker til.

  uddevallabroen er nydelig, spesielt om natten.

  og jeg hadde aldri trodd du skulle finne first price i københavn. men jaggu det gjør du.

  kos deg videre

  • kak20 september, 2009 kl 22:33
   Forfatter

  Dere må prøve å få til en tur til København etterhvert, Robban! Det kommer dere garantert til å like!

  Hadde for å være ærlig ikke regnet med å finne FirstPrice her nede jeg heller, jeg ble derfor veldig overrasket når jeg fant det på min første tur i butikken! 😉

  • Robban23 september, 2009 kl 19:41

  Det så jeg faktisk ikke før nå.

  Men får si det nå, har du ikke fikset felgkapselen enda 😉

  hahah

  • kak24 september, 2009 kl 10:42
   Forfatter

  Hehe, nei har vært litt lat på det området, Robban. Og de to siste dagene før jeg skulle dra «forsvant» også, men vet egentlig ikke om jeg hadde gjort noe med det uansett. Jeg hadde opprinnelige planer om å få kjøpt nye hjulkapsler til Kangoo, men du ser som sagt at det ikke har blitt gjort.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.