Christiania i København

I dag har jeg besøkt den nest største turistattraksjonen i Danmark, nemlig Christiania. Den aller største turistattraksjonen i Danmark er visstnok den lille havfruen, forstå det den som kan. Men de aller fleste har vel hørt et eller annet om Christiania. Jeg er nok blant dem som ikke er så veldig interessert i det «ulovlige» man kan gjøre i Christiania, men synes allikevel det var hyggelig å ta en tur og se hvordan det var der. Jeg har ikke sett noe særlig bilder eller lest noe særlig om Christiania, så jeg visste egentlig ikke hva jeg gikk til. Se bort fra at alle har vel fått med seg at Christiania er en fristad i København hvor det er «lov» til å røyke hasj og marihuana.

Det første som møtte meg når vi kom til Christiania var at det ikke var tillatt å ta bilder. Så det er ytterst lite bilder jeg har med meg fra turen. Det synes jeg selvfølgelig var kjipt, for det hadde vært hyggelig å ta noen bilder og vise hvordan det faktisk ser ut i fristaden Christiania i København. Så det ble med noen ytterst få bilder, det vil si av noen ølflasker på border der vi satt, av inngangen til selve Christiania, et bilde av akvariet i taket på toalettet og ett bilde av meg selv. Ikke mye å skryte av, men det var i det minste noen få bilder. Bildet av inngangen sleit jeg noe fryktelig med å få tatt, for det hadde blitt veldig dårlig lys når vi dro fra Christiania. Men jeg fikk tatt noen få bilder med slow-sync-blitz som jeg på ett vis kunne redde. Ikke den helt store kvaliteten, men det er ihvertfall greit nok.

Selve Christiania ser ut som en mengde gamle bygninger som ikke har fått noe vedlikehold på mange, mange år. Det er masse forskjellige farger og boder som selger alt mulig rart både her og der. I tillegg er det barer, kunstnere som selger alt mulig rart og ett større område med en konsertscene og en rekke benker hvor man kan sette seg ned for å skravle, slappe av, drikke eller røyke for den saks skyld. Hasj selges åpenlyst og det samme gjør selve røykingen. Jeg for min del har overhodet ikke peiling på dette, men det lukter ganske spesielt av denne røyken. Det satt et par like i nærheten av der hvor vi satt som fyrte opp den ene bønna ett er den andre. Fryktelig stram og jeg synes det var en ganske ubehagelig lukt når man fikk den rett i ansiktet. Men det var bare med en gang at det luktet så stramt. Etterhvert merket jeg ikke så mye til det.

Jeg for min del satt og koste meg med den ene nr 16 ALE-øl’en etter den andre. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe den fra fat, men de var tomme og jeg måtte nøye meg med flaske. Men utrolig godt øl som var godt nedkjølt. Det passet meg utmerket! Det kostet ikke mer enn 25 kroner flaska heller. Vi satt i godværet og skravlet og drakk øl i flere timer i Christiania i dag faktisk. Det ble vel seks flasker før vi valgte å gå videre for å titte litt mer på hva Christiania hadde å by på. Men siden Gro ikke hadde drukket opp sin økologiske øl enda, måtte jeg kjøpe meg en til for å ha en på veien. Vi hadde på forhånd bestemt oss for at jeg skulle få smake på Falafel, noe jeg aldri har hørt om eller smakt før for den saks skyld.

Selve «kjøttet» eller det man skulle tro var kjøtt var laget av kikerter og man fikk det servert i ett pitabrød med salat, chilisaus og dressing. Man følte egentlig at man spiste kjøtt selv om det var laget av kikerter. Veldig godt, spør du meg! Jeg syntes det var så godt at jeg ville ha en til og ba om ekstra chili. Det skulle jeg ikke ha gjort, for det ble så sterkt at det nesten var uspiselig. Men jeg klarte å få det ned allikevel. Men tunga mi var nok litt bedøvet av all chili’en. Siste stopp før vi forlot Christiania var baren Månefiskeren. Der ble det ikke servert alkohol men man spilte biljard og kunne røyke i denne baren. Ikke en bar for meg kan du si, men vi gikk ditt primært for å gå på toalettet. Det skulle visstnok være mye finere toaletter på dette stedet. Jeg vet ikke hvordan det var med dametoalettet, men på herretoalettet var det ikke noen lås på dørene. Men siden dørene var «frostet» var det nok ikke så vanskelig å se om det var noen på toalettet eller ikke. Men må innrømme at jeg synes det er ubehagelig å være på do uten å kunne låse døra. Men det gikk nå bra det også.

På vei til Christianshavn tok vi turen innom en kiosk for å kjøpe en Cult Shaker, det vil si en «rusbrus» med 5.4% alkohol og guarana/koffein i tillegg. En grei oppkvikker når man egentlig har drukket nok øl. Vi tok metroen hjem igjen fra Christianshavn. Må innrømme at jeg har begynt å bli ganske glad i metroen som ett utrolig kjapt og effektivt transportmiddel i København! Når vi hadde komme til Kastrup (ikke flyplassen, men stedet Kastrup) dro vi innom en lokal pizzasjappe og kjøpte et par pizza’er som vi skulle spise hjemme. I morgen er det mandag og Gro skal på jobb igjen, så det blir nok ikke så sent i kveld. I morgen skal vi ta det stille og rolig og jeg skal ta en titt på pc’en og mobiltelefonen til Gro som hu har noen problemer med. Men du skal ikke se bort fra at jeg tar meg en tur til byen på dagen før Gro er ferdig på jobb. Til da, ha en fortsatt fin søndagskveld!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/20/christiania-i-kobenhavn/

2 kommentarer

  • Greta20 september, 2009 kl 22:28

  God kveld til dere og, ha så en fin dag i morra.

  • kak20 september, 2009 kl 22:36
   Forfatter

  Der får vi garantert, Greta!

  Gro skal tidlig opp på jobb i morgen, men jeg har nok mulighet til å sove litt utover dagen! Jeg har jo tross alt ferie! 😀

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.