En tur på Strøget og LeLe i København

I dag er det mandag og Gro var naturlig nok tilbake på jobb igjen. Jeg er jo på ferie så jeg kan sove litt ut på dagen, men var vel ute av senga omkring 9.30 i dag. Siden det ikke var noen rundt meg og ingen som kunne «dra i» meg på noen måte, så tok det også veldig lang tid før jeg kom meg ut av leiligheten. Hvis man ser bort fra turen til den lokale SuperBrugsen for å kjøpe noen rundstykker, ost og et par øl da. Rundstykkene og osten var til frokosten, øl’en står i kjøleskapet enda. Jeg benyttet også anledningen til å se på litt reklame fra Føtex som kom i posten her om dagen. De hadde noen gode tilbud jeg skal prøve å benytte meg av før jeg vender hjem til Norge igjen. Men etter å ha spist en god frokost med de nevnte rundstykkene og restene av omeletten fra i går, ble det en dusj og en tur ut.

I dag hadde jeg bestemt meg for å besøke Fossil-butikken jeg så kvelden før på vei hjem fra The Irish Rover. Jeg har aldri sett noen slike butikker før, så når jeg først fant en, måtte jeg selvfølgelig en tur innom. Siden jeg skulle til Strøget valgte jeg å ta metroen på egenhånd for første gang. Metroen ligger litt lengre unna enn nærmeste bussholdeplass, men i motsetning til bussen kjører metroen direkte til Kongens Nytorv. Og det er jo som å komme midt i smørøyet når man skal til Strøget. Jeg må innrømme at jeg ikke husket nøyaktig hvor butikken lå, men hadde fått vite at jeg måtte gå forbi The Irish Rover. Men den klarte jeg jo faktisk å overse i dag.

Men det er jo litt mer folk og mer uoversiktlig på dagtid enn om kvelden når det er nesten folketomt og man ser reklameskiltene lyse opp i mørket. Jeg begynte jo etterhvert å lure på hvor langt jeg egentlig måtte gå, eller om jeg hadde oversett hele Fossil-butikken. Men der lå den plutselig vet du. En bitteliten butikk, men varesortimentet til Fossil er jo ikke så fryktelig stort heller. Jeg viste på forhånd at de solgte klokker og diverse accessorier, altså diverse tilbehør. I butikken hadde de en hel vegg med herreklokker til høyre og dameklokker til venstre. Midt i butikken hadde de montere med diverse smykker og armbånd og ett stativ med belter. I tillegg hadde dem en masse lommebøker, damevesker og ett lite utvalg av messenger/pc-bagger.

Jeg må innrømme at jeg falt pladask for den ene messenger/pc-baggen, men var ikke helt klart for å bruke 1.000 danske kroner på dette i dag. Hadde jeg ikke allerede kjøpt meg en pc-bagg, så kunne jeg kanskje ha vurdert det, for denne var utrolig stilig. Det var en kombinasjon av skinn og kanvas. Rett og slett utrolig stilig, spør du meg! Når det gjelder det ganske så store utvalget av klokker, var det ganske mange klokker som fristet. Ingen av klokkene hadde i utgangspunktet prisene synlig, men noen av dem klarte man allikevel å se på innsiden av remma/lenka. På et par klokker jeg syntes var veldig fine, spurte jeg den veldig hyggelige betjeningen om hvor mye kostet. I tillegg ble jeg spurt om jeg ville prøve klokkene på armen. Noe jeg gjore, det er ikke noe jeg har vært vant til å bli spurt om. Veldig hyggelig service i denne Fossil-butikken på Strøget i København! Om jeg kjøpte noe? Det kommer jeg tilbake til.

Etter Fossil-butikken satt jeg meg ned og slappet av litt på en krakk på Kongens Nytorv før jeg tok turen tilbake til leiligheten på Kastrup igjen. Men turen med metroen ble litt annerledes enn planlagt, nærmere bestemt litt frem og tilbake. Etter Lergravsparken ble det en masse snakking over høyttaleranlegget på metroen. Jeg fikk med meg noe om at det ville bli forsinkelser. Når vi kom frem til Øresund var det igjen litt informasjon over høyttaleranlegget. Jeg fikk inntrykk av at det bare ville bli litt forsinkelser og at metroen ville gå videre om 5 minutter. Det var et eller annet med ett saktegående tog eller noe på linja. Går ut ifra at det var metroen som gikk før den jeg satt på med som hadde fått problemer. Men en del av passasjerene gikk ut, men ganske mange ble igjen i metroen.

Når dørene ble lukket gikk søren meg metroen tilbake til Lergravsparken igjen. Så da var det bare å komme seg av, noe ganske mange gjorde, og stå og vente på neste metro til Kastrup igjen. Det tok bare 3-4 minutter, så det var ikke akkurat noen stor krise. Men det er ikke bare bare å forstå alt som ble sagt over høyttaleranlegget på dansk. Siden jeg ikke var den eneste som ble sittende igjen på metroen, så var det ikke bare jeg som misforstod. Men sånn kan det gå! Jeg kom jo frem til Kastrup etterhvert, dog noen få minutter forsinket. Men hva har vel det å si nå som jeg har ferie? Ikke det at det hadde betydd så fryktelig mye ellers heller.

Vel hjemme ble det litt internettid før Gro kom hjem på ettermiddagen. Gro hadde ganske tidlig snakket om at hu gjerne ville ta meg med på en vietnamesisk restaurant i sentrum som heter «LeLe«. Det har blitt en utrolig populær restaurant i København og tar ikke imot bordbestillinger. Det er derfor ikke annet å gjøre enn å møte opp og håpe at det ikke tar så lang tid før man får bord. I mellomtiden sitter man ute i ett «venteværelse», eller nærmere bestemt en ganske stor bar. Så kan man sitte og kose seg med noe å drikke til ett bord blir ledig. I dag skulle det ikke ta mer enn 10 minutter, så det var jo ingenting å snakke om. Men det er jo tross alt en mandag. Vi bestilte oss hver vår øl i baren.

Men når vi kom inn i restauranten var det masse gjester, og stedet var utrolig mye større enn hva jeg hadde sett for meg på forhånd. Men det var noen ledige bord her og der, mest for 2 og 2. Hadde vi vært flere enn 2 hadde det kanskje tatt litt lengre tid før vi hadde fått bord. Når vi skulle bestille fra menyen var det, ihvertfall ikke for meg, så lett å bestemme meg for hva jeg skulle velge. Men med litt hjelp og tips fra Gro ble det bestilt en «Tom Chien» til forrett og en «Sadec menu» til hovedrett. Forretten var tigerreker, eller kongereker som vi kaller det hjemme i Norge. Det fulgte med noen urter som jeg startet med, og så presset jeg saften fra en limebåt over tigerrekene. Disse ble så dyppet i en chilisaus. Det er første gang jeg spiser noe sånt, og det smakte veldig godt! En liten forsmak på hva jeg hadde å vente meg til hovedrett.

Hovedretten var en ganske stor firkantet tallerken med diverse fingermat og 3 små boller med saus i midten. Jeg er nok ikke så flink til å forklare hva hovedretten bestod av, men det står forklart i menyen til «LeLe». Men såpass kan jeg si, det smakte utrolig godt og var en helt annen smaksopplevelse enn hva jeg noen gang har opplevd tidligere! Noe av maten var frityrstekt, mens resten var «friskt» og hadde ikke blitt frityrstekt. Jeg vet ikke hva jeg skal trekke frem som favoritten, men av det «friske» så var det uten tvil rullene med laks som var aller best. Men nå er jeg jo veldig glad i laks også da. I tillegg til forretten og hovedretten ble det også to CALs classic ved siden av. Ett hærlig måltid som jeg gjerne kunne tenke meg å gjenta en annen gang. Men det er nok ett prisnivå som jeg ikke kan ta meg råd til så ofte. Men gøy å koste på seg litt ekstra når man har ferie, eller hva?

Jeg skulle gjerne ha vist dere noen bilder av hvordan maten så ut, men må innrømme at jeg ikke følte at det tok seg ut å ta frem digitalkameraet og knipse på denne restauranten. For meg var dette en veldig fin restaurant, men for andre er det kanskje «vanlig». Men for meg var dette en veldig spesiell opplevelse! Ikke vært på «LeLe» noen gang? Ta turen da vel! Turen til sentrum i dag gikk forøvrig med buss 2A til Hovedbanegården og 5A hjem igjen. Sykler i København er ikke akkurat noe nytt, men jeg må innrømme at jeg blir mektig imponert over mengden med sykler som står parkert både her og der. Ellers har jeg vært griseheldig med været her nede! Sola skinner hver dag, selv om det har vært litt skyer i dag. Men så lenge det ikke blir værre enn dette, må jeg si meg veldig fornøyd med været! Nå sitter jeg ned og slapper av litt mens jeg sitter og skriver litt om hva jeg har opplevd i dag. Håper det ikke er altfor kjedelig å lese om!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/21/en-tur-pa-stroget-og-lele-i-kobenhavn/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Greta22 september, 2009 kl 10:37

  Ken Arild, det er så arti å væere med deg på ferie, spesielt når jeg sitter her med blæst og regn, har ikke blitt ringt etter, så da er det fridag. Du skriver så godt og siden jeg er litt kjent, er det morro å følge med. Setter utrolig stor pris på at du og Gro Elisabeth har funnet tonen og trives sammen. Jeg følger med. Ha det trivelig og kos dere.

  • kak22 september, 2009 kl 10:56
   Forfatter

  Hyggelig å høre Greta! Jeg har vært griseheldig med været her nede, på tanke på hvordan sommeren har vært hjemme. Den har jo bokstavelig talt regnet bort. MEN, nå har jeg faktisk fått litt regn her nå på formiddagen i København. Men ifølge yr.no skal det gi seg litt senere. Når jeg så på langtidsvarselet her om dagen fikk jeg ikke med meg at det skulle regne noe i dag, men det er vel fordi de melder været midt på dagen, ikke hvordan det er om morgenen og tidlig formiddag.

  Men det plager ikke meg for fem øre. I dag har vi planer om å ta en helt stille og rolig dag. Frem til Gro kommer hjem fra jobb så skal jeg en tur til Føtex og se om jeg finner noe interessant å kjøpe med meg hjem.

  • Jarle22 september, 2009 kl 12:35

  Utrolig kult å lese dine «reisebrev» fra København. Får med alle oppdateringer via bl.a. Facebook.

  Det er lett å bli hekta på København, spesielt når du kjenner noen fra før av. Da er det enklere å komme ut av turistmodusen. Ser du er blitt en ivrig Metrobruker. Metroen er effektiv og fin. Jeg bodde langt fra sentrum, og reiste med Metro fra Vanløse til Islands Brygge (evt S-tog til Hovedbanegården og buss eller bein videre).

  Ta deg en sightseeing mellom Islands Brygge og Ørestaden. Gå av på alle Metrostoppene og knips bilder av kul arkitektur. Vis-a-vis DR-byen ligger ITU hvor jeg studerte. På innsiden kan du se de «hengende» møterommene.

  Vel, du finner nok på mer enn nok å gjøre. Jeg pleide å handle billig snacks og mat på Netto eller Fakta før jeg pendlet til Norge i helgene. Netto har for eksempel helt fin øl til kr 1.95!

  • kak22 september, 2009 kl 16:11
   Forfatter

  Hyggelig å høre, Jarle!

  Nå har man jo også mulighet til å følge oppdateringene på Twitter hvis man ønsker! 😉

  Føler jeg ble ferdig med den typiske «turistmodusen» etter turen i fjor. Da var det å farte og beine rundt «hele» København for å se alt mulig rart. I år har jeg primært konsentrert meg om å kose meg og oppleve det sosiale med venner og kjente! Siden jeg bor hos søstra til Anders (Gro) har jeg en som er veldig kjent i byen i tillegg. I tillegg har jeg blitt litt kjent med noen av vennene til Gro da vettu.

  I fjor brukte jeg primært buss, men i år har det som du har skjønt mer metro. Nå vet jeg jo hvor Kastrup stasjon er og det er genialt enkelt å ta metroen derfra og inn til byen! Litt utpå natta er det jo glissent med busser, men metroen går hele tiden! 🙂

  Jeg kjøper ikke det billigste ølet jeg finner, men prøver litt forskjellig og har fått mine favoritter etterhvert. Tuborg classic er god, CARLs special er veldig god, det samme med nr 16 ALE som jeg har oppdaget nå i år. Ett øl brygget på Fyn forøvrig! De to første er ikke så ille på pris, men nr 16 ALE koster brått 20 kroner for en halvliter i butikken. Men det er veldig godt også da! 😉 Leffe er også ett veldig godt øl, men det er ganske dyrt med litt over 40 kroner for 0.75 liter i butikken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.