Pub til pub runde på Strøget og Kastrup

Det har tendens til å bli litt sent om kveldene, det vil si nettene her, så det tar litt tid før jeg kommer meg ut av senga og leiligheten om dagen. Men jeg gjør det ihvertfall etterhvert. I dag var målsetningen å komme seg en tur til FONA før de stengte kl 18.00. Det klarte jeg med litt over en times margin faktisk. Ikke værst når man har ferie eller? Det er to år siden jeg på FONA sist, FONA er en butikk ala Elkjøp over 3 etasjer. Det er dog bare den øverste etasjen som interesserer meg, det er den med film og musikk. Jeg har kjøpt ganske mye film her de to første gangene jeg var på FONA. I dag derimot, de hadde fått ett mye større Blu-ray-utvalg siden sist, men når jeg hele tiden sammenlignet med priser på play.com, endte jeg faktisk ikke opp med å kjøpe noe som helst. Det er første gang jeg har gått tomhendt ut fra FONA på Strøget i København!

Jeg hadde forresten på forhånd «jukset» med å sjekke noen av mine gamle innlegg på bloggen for å finne ut hvilken holdeplass jeg måtte gå av på for å komme meg til FONA på Strøget, det vil si Kongens Nytorv. Ikke så lett å huske når det er 2 år siden sist eller? Så da er det jo greit å «jukse» med å sjekke gamle notater! Jeg husker forøvrig sånn ca hvordan jeg kom meg til Metro-stasjonen her på Kastrup, me fikk en «oppdatering» av Gro i natt for å være på den sikre siden. Unødvendig å måtte lete litt i blinde når man bare kan spørre den lokale ekspertisen! Jeg hadde forresten tatt en tur til Skottegårdsenteret her i nærheten for å kjøpe meg klippekort på buss/metro osv. For to år siden kostet det 170 kroner for 10 klipp med 3 soner. Det har nå gått opp til 180 kroner. En prisøkning på 1 krone per tur kan vi nok leve med!

Vel fremme på Kongens Nytorv etter en 15 minutters tur med Metroen viste det seg at de drev og gravde noe veldig rett ved der man kommer opp fra Metro-hullet i bakken, men ikke til noe stor hindring akkurat. Jeg var litt usikker på hvilken gate som faktisk var Strøget, men fant det i grunn ganske lett. Sikkert fordi jeg har vært der noen ganger tidligere, men litt usikker blir man jo når det er en god stund siden sist. Litt usikker var jeg med en gang når jeg gikk nedover gata, men så fort jeg å Guinness the world of records, var det ikke noen tvil om at jeg var i Strøget. Verdens høyeste mann(?) stod som vanlig plassert på utsiden, og turistene tok fortsatt bilder av hverandre ved siden av denne ekstremt høye mannen. Jeg vet hvordan det er, jeg har gjort det selv.

Jeg fant ganske fort FONA-butikken, en ganske anonym butikk på utsiden egentlig, men her snakker vi om en butikk ala Elkjøp over 3 plan, men det er som sagt primært øverste etasje som interesserer meg. Det er de har et enormt utvalg av film og musikk. LP på vinyl også faktisk! Men for første gang kjøpte jeg overhodet ingenting. Jeg fant jo en og annen film som kunne ha vært interessant å kjøpe, men når jeg kunne få det til samme eller lavere pris på play.com, endte jeg opp med å sette dem tilbake i hylla igjen. Tidligere har jeg primært konsentrert meg om dvd-bokser, men nå har jeg jo mer eller mindre slutta å kjøpe dvd. Nå går det så og si bare i blu-ray. Det er nok en medvirkende årsak til at jeg ikke kjøpte noe på FONA i dag.

Men det ble ingen bomtur på Strøget i sentrum av København av den grunn. Jeg tok en tur innom The Dubliner for å kose meg med en Guinness. Etter at jeg reiste meg opp og puttet mobiltelefonen i lomma ønsket vel bartenderen meg «ha en fin dag videre» eller noe sånt, men når jeg så såpass undrende tilbake, skjønte hu nok at jeg ikke var ferdig enda, og bestilte derfor en Guinness til. Nå er drikkevarene kjent for å være dyrere på Strøget enn på litt mindre turiststrøk i København, og jeg måtte betale 55 kroner for en halvliter med Guinness på The Dubliner. Når jeg var ferdig på The Dubliner valgte jeg å gå litt lengre «opp» på Strøget og tok en tur innom Seven-Eleven for å kjøpe en Cult Shaker før jeg stakk en tur innom The Irish Rover for en ny Guinness.

Det er vel unødvendig å si at jeg måtte benytte meg av toalettet på de forskjellige stedene jeg var, måtte faktisk stikke en tur innom The Dubliner og Sam’s Pub på vei tilbake på Strøget også. Sånn er det når man heller innpå med ganske mange øl på kort tid og topper det hele med litt koffein. Jeg vurderte forøvrig når jeg var på The Irish Rover om jeg skulle bestille noe mat der, spiste fish’n chips der tilbake i september 2008, så på menyen at det kostet 99 kroner. Men da fristet det veldig mye mer å ta turen tilbake til Kastrup for å ta en tur innom Jin Yuan. Så jeg droppet maten på The Irish Rover.

Jeg rakk forøvrig en kjapp tur innom Fossil-butikken, hadde nesten trodd at de hadde stengt kl 18.00 når jeg gikk inn døra kl 18.15, og jeg rakk å få titta på litt klokker før en av betjeningen kom bort til meg og fortalte at de hadde stengt, og at jeg måtte komme tilbake morgen etter kl 10.00 hvis jeg skulle kjøpe noe. Jeg hadde underveis skjønt hva som var årsaken til at de ikke hadde låst døra, det var en kunde der som tydeligvis hadde kjøpt ei klokke de drev og kutta inn på lenka for. Det banket og hamret ute på bakrommet ihvertfall. Regner ikke med at det er noen annen grunn til at de skulle hamre løs i denne butikken. Men siden jeg egentlig ikke fant noe spennende, så er det ingen vits å dra innom i morgen etter kl 10.00, eller noen annen dag for den saks skyld. Jeg har en trofast klokkepusher hjemme i Fredrikstad, og det fungerer veldig bra for meg!

Når jeg kom meg tilbake til Metrostasjonen på Kongens Nytorv, var Metroen inne på stasjonen når jeg kom ned, men det var noen som tenkte i kjappeste laget når han valgte hvilken Metro han hoppet inn på. Når jeg dro fra Kastrup og skulle til Kongens Nytorv skulle jeg ta M2 til Vanløse, men når jeg skal tilbake til Kastrup må jeg selvfølgelig ta M2 Lufthavnen. Da fungerer det veldig dårlig å hoppe på M2 Vanløse, ikke sant? Jeg oppdaget feilen akkurat idet jeg hadde kommet meg inn på Metroen og dørene hadde lukket, men herregud, det er jo bare å bli med til neste stopp, gå av og ta Metroen riktig vei derfra. Så det ble en liten tur til Nørreport i tillegg i dag. Vel tilbake på Kastrup gikk jeg rett til Jin Yuan, min favoritt kinarestaurant her på Kastrup for å spise dagens middag. Riktignok litt sent, siden klokka var 20.00.

Men det var MYE mer folk i restauranten kl 20.00 enn det var når Gro og jeg var der kl 21.00 på mandag. Men i løpet av de 35 minuttene jeg var der, så tømte restauranten seg etterhvert. Jeg koste meg med pekingsuppe i dag også, buffet hvor jeg kunne ta akkurat den maten jeg selv ønsket og toppet det hele med en dessert med sjokoladeis. Ved siden av maten bestilte jeg forøvrig en 0,75 liter Tuborg Classic. Det vil si akkurat det samme som på mandag, men i dag var det nok litt i meste laget. Valgte derfor å la noe av ølen stå igjen når jeg gikk for å betale. Maten og den store øl’en kostet 193 kroner, men de fikk 220 kroner av meg. Det er vel sånn akkurat passe med driks vil jeg tro.

Rett ved siden av Jin Yuan ligger det en Netto-butikk, så jeg stakk en tur innom der for å kjøpe litt mer «påfyll» til kjøleskapet her. Det går litt drikkevarer her se! En litt artig ting som jeg glemte å nevne i starten av innlegget var forresten: På vei til metroen i ettermiddag stoppet noen dansker meg og spurte etter veien til Skottegården skole. Jeg er ikke dansk, ikke bosatt her på Kastrup, men det visste jeg faktisk. Så jeg forklarte at de gikk til høyre ved Blockbuster-butikken, bort til Saltværksvej, så til venstre og så snubler man over Skottegården skole! De takket og var fornøyd med hjelpen vil jeg tro. Kanskje også litt overrasket over at en som snakket norsk kunne fortelle dem hvor Skottegården skole var? Nå er det bare 1,5 time til Gro kommer hjem fra jobb, og da starten hun på FERIEN sin! Kan tenke meg at hun gleder seg en masse!

             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/09/15/pub-til-pub-runde-pa-stroget-og-kastrup/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.