Pub-til-pub runde i København

Vi hadde egentlig ikke lagt noen spesielle planer for lørdagen, se bort fra at vi skulle treffe noen venninner av Gro. Simone og Ginsela møtte jeg også i fjor når jeg var i København. Men det startet med at vi tok bussen til Rådhusplassen og satt oss ned utenfor Krasnapolsky for å slappe av litt i sola og for en kopp te. Her prøvde vi en Chai Latte, en kopp te med pisket melk. Det er ikke noe jeg har prøvd før, men det var veldig godt. Minnet meg litt om Kaffe latte, se bort fra at det var med te istedenfor kaffe. Jeg prøvde meg også på en av deres «luksus te», men synes egentlig ikke den var så veldig høydare. Men Gro syntes heller ikke at den var så veldig god, men da hadde jeg ihvertfall prøvd selv også!

Vi ble sittende på Krasnapolsky en stund før det var på tide å få seg litt mat i magen igjen. Jeg var såpass fornøyd med den hjemmelagde hamburgeren jeg fikk på Halifax på fredag at vi tok en tur dit i går også. Det var jo ikke akkurat noen ulempe at det bare var rundt hjørnet heller. Jeg valgte en litt mindre hamburger i går og nøyde meg med å drikke bare en nr 16 ALE. Slik at jeg ikke skulle bli like «full» i magen som dagen før. Det blir ganske mye «fyll» når man spiser en 250 gram hamburger, en masse hjemmelagde chips (potetbåter) og en liter øl i tillegg. Det var derfor vi endte på baren FLOSS på fredag. Men det gikk bedre i dag og trengte ikke Pastis for å roe ned magen.

Så skulle vi møte jentene (Simone, Ginsela og Laura) på Rådhusplassen. Sola har skint hver eneste dag jeg har vært i København og gårsdagen var ikke noe unntak. Vi fant etterhvert en benk vi kunne sette oss ned på og nyte sola som varmet utrolig godt i går! Det var en eller annen markering for at København skal være Co-nøytral i 2025 på Rådhusplassen i går, i tillegg ble det spilt litt «ugg ugg» musikk som var behagelig å ha i bakgrunn. Det var veldig hyggelig å treffe Simone og Ginsela igjen, de er proppfulle av liv og energi disse jentene. Som Gro ville ha kalt det, da primært om katta, de har masse «krutt i rævva».

Selv om jeg helst ville ha dratt på Shamrock Inn, jeg har blitt veldig glad i den irske pub’en, men det var ikke så stor stemning for dette blant jentene. Derfor ble det en liten pub-til-pub runde i København. Vi startet på en homobar som het «Mask» eller masken om du vil. Egentlig en ganske liten bar, men man kunne også gå ned og sette seg der. Det var en egen bar der som sikkert var åpen når det var litt mer folk på stedet. Men vi satt alene nede i kjelleren og drakk. Jeg prøver så godt jeg kan å følge med på jentene som skravler på dansk, men det er ikke alltid så lett. Men jeg  får med meg ganske mye, men andre ganger skjønner jeg rett og slett ikke en dritt. Men sånn er det nå bare. Det var litt enklere på fredag hvor vi var 3 nordmenn som satt og pratet på norsk.

Jeg hadde ytret ett ønske om å finne et sted hvor jeg både kunne få en kopp te og en whiskey. Vi gikk derfor videre til et sted som het Jailrock eller lignende i en kjeller. Det som var veldig spesielt med dette stedet var at rundt i lokalet hvor man kunne sitte var alle utformet som fengselsceller. Hver celle hadde også hver sin TV. For anlendingen var det DR 1 som var på og et program om aper. Ape TV rett og slett. Det var en dokumentar om hvor smarte sjimpanser var som kunne kjenne igjen en masse og utføre enkle matematiske oppgaver. Men de hadde ikke te på dette stedet heller, så det ble med en vanlig øl. Men det er veldig godt det også.

Men så var det dags for en irsk pub, The Irish Rover på Strøget. Det var faktisk det første stedet vi var på i fjor, hvor jeg drakk min første Guinness i København og spiste fish & chips. Etter å ha studert drikkekartet litt var det nok ganske mye dyrere enn på Shamrock Inn, men shitt au. Her fikk jeg meg en kopp te og en dobbel Tullamore Dew. Endelig! Men jeg må innrømme at jeg ble veldig overrasket over at servitøren (som gikk rundt til bordene) ikke skjønte hva jeg skulle ha og måtte gå til baren for å sjekke om de hadde Tullamore Dew. Jeg kunne til og med se flaska henge helt til venstre i baren, så det var ikke noen tvil om at de hadde Tullamore Dew. Det var visstnok ingen som hadde spurt om det før. Hu må ha vært ny der, tenkte jeg. Eller er det sjeldent at man bestiller en Tullamore Dew? Ikke vet jeg, men jeg fikk til slutt min kopp te og en dobbel Tullamore Dew!

Kasper kom også etterhvert og fikk veid opp litt for alle jentene. Mens jentene var omtrent halvveis ned i sine 0.33 Leffe hadde jeg både drukket en kopp te, en dobbel TullaMore Dew og var på min andre Guinness. Ikke syntes at jeg drakk noe særlig fort heller. Og når man drikker over såpass mange timer som vi gjorde på fredag og lørdag, er det ganske mye drikke man kan kose seg med uten at man blir full av det. Det bremser nok også inntaket litt av at man må kjøpe alt man skal drikke også. Se bort fra at vi kjøpte hver vår runde i går, og når vi var så mange som vi var, tok det sin tid før man kom til «min» runde. Og innen den tid var det egentlig ingen som ville ha noe mer. Etter Guinness’en fristet Gro meg med en Irish coffee igjen, og det hadde vært utrolig godt igjen. Både fordi det smaker godt og fordi det er litt oppkvikkende med kaffen. Servitøren spurte om vi ville ha en dobbel og ble forklart at det var dobbelt opp med whiskey. Det vil jo si mindre kaffe og mindre kaffesmak, det var jo helt knall, spør du meg! Men den kostet jo 75 kroner også da.

Etterhvert ble det også live musikk på The Irish Rover. Det var to briter, det gikk jeg ihvertfall ut fra, som spilte gitar og fele og sang selvfølgelig. Det gikk i litt forskjellig, en Elvis-sang blant annet og diverse drikkeviser og annen musikk som man blir i godt humør av. Jeg trives rett og slett veldig godt på en irsk bar med live musikk og drikkeviser! De to som spilte var også «trådløse» og kunne gå rundt i lokalet og utenfor mens de spilte. Det gjorde det jo ekstra livlig kan du si! Kasper skulle en tur hjemom og hente noe, men vi skulle møtes i leiligheten igjen.

Når vi egentlig nærmet oss tiden for å bryte opp og dra hjem til leiligheten igjen, stod det plutselig 5 shotteglass på bordet. Hva er det for noe, spør jeg? Fisk, får jeg beskjed om. Fisk? Det viste seg å være Fisherman (Friend) shot. Den gikk ihvertfall ned på høykant. Og det tok ikke lang tid før det kom en runde til på bordet. Når vi var ferdig med den så jeg meg mitt snitt i å stikke bort en 100-lapp (man fikk 5 x shot for 100 kr) til Simone så hu fikk bestilt en runde til. Men så skulle Simone og Gro ut for å røyke, så vi fikk beskjed om å vente med å drikke til de var tilbake. Men når neste runde kom på bordet, ga jeg servitøren en 100-lapp til, så det stod 2 runder klar når de kom tilbake etter røyken.

Spesielt Simone lurte fælt på hvorfor det stod 2 runder på bordet, men hu tok utfordringen og vi tok begge to på styrten. Men det var ikke alle som ville drikke begge to, så det ble 2 ekstra på meg. Helt greit for meg, de var gode og inneholdt ikke spesielt mye alkohol. Jeg syntes ihvertfall ikke det, men nå er jeg kanskje mer vant til å drikke sterkere saker enn jentene som satt og drakk eplecider, Corona, Sol og slike ting. Men etter dette valgte vi å bryte opp og dra hjem til leiligheten igjen. I natt valgte vi å gå til Nørreport stasjon for å ta metroen direkte hit til Kastrup. Kastrup er siste stopp med metroen før man er på flyplassen. Det var egentlig ganske stille og rolig på metroen. Etter en liten stund kom Kasper og vi satt og pratet litt utover natten.

Jeg hadde på meg olabuksa jeg kjøpte på Dressmann for noen uker tilbake. Det er faktisk over 10 år siden jeg gikk med olabukse sist. Mulig det er mye lengre også, men det er jeg usikker på. I tillegg brukte jeg en rød t-trøye med ett surfemotiv på. Klokka jeg brukte i går var den utrolig stilige FOSSIL-klokka mi. Jeg synes ihvertfall den er utrolig stilig. Det ble også til at Kasper og jeg satt og pratet litt om klokker i går, han har selv en utrolig stilig Diesel-klokke som jeg selvfølgelig hadde lagt merke til. I tillegg ett par svarte Converse selvfølgelig. Ingen stor overraskelse der akkurat. Men jeg vil gjerne nevne at det var ingen som var spesielt beruset, det bare ser sånn ut på noen av bildene. Men de er tatt for gøy! Akkurat nå begynner det å lukte nydelig her i leiligheten, det er frokost på gang!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/20/pub-til-pub-runde-i-kobenhavn/

3 kommentarer

  • mats20 september, 2009 kl 16:04

  dæven, høres jo ut som en utrolig hyggelig tur da. Masse god drikke til en vettig pris, god mat og gode venner. Det blir jo ikke så mye bedre enn det akkurat:)

  • Greta20 september, 2009 kl 21:58

  Godt at dere koser dere. Sjekker hver dag om det er noe nytt.

  • kak20 september, 2009 kl 22:35
   Forfatter

  Nei, det kan faktisk ikke bli så mye bedre enn det, Mats! Se bort fra å tilbringe HELE kvelden på en irsk pub da, og aller helst Shamrock Inn, slik som på fredagen! 😉

  Hyggelig å høre at du er innom daglig for å se om det har skjedd noe nytt, Greta! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.