Ute på byen i København

I dag har vi vært på en rundtur i København sentrum. Vi valgte å ta metroen rett til Kongens Nytorv i dag, siden FONA på Strøget var første stopp. Da var det bare en liten gårtur oppover i Strøget før mitt film- og cd-mekka lå foran meg. FONA er den største film- og cd-butikken jeg har sett noen gang. Jeg var i butikken for første gang i gjor, og jeg hadde med meg ganske mange dvd’er sist, men primært bokser. Jeg er jo veldig glad i dvd-bokser da. Det er ikke til å stikke under en stol. Derfor hadde jeg lyst til å ta en tur innom i år også. Blant annet for å komplettere That ’70s Show som jeg har de 6 første sesongene av. I dag fikk jeg også tak i sesong 7 og 8, så da har jeg alle sesongene som har blitt spilt inn!

I tillegg kjøpte jeg noen Blu-ray selvfølgelig og i tillegg Frank Coppola Restoration edition av Gudfaren filmene og Flammen & Citronen. Filmen om den danske motstandskampen under andre verdenskrig. Ala vår egen Max Manus-film. Jeg hadde i utgangspunktet tatt høyde for å kjøpe denne på Blu-ray, men når den kostet 249 danske kroner, ble det til at jeg satt den tilbake i hylla igjen. Denne utgaven var med en Blu-ray Disc og en DVD med bonusmateriale. Hadde begge diskene vært på Blu-ray hadde jeg kanskje vurdert å kjøpe den, men siden den bare «halvveis» var på Blu-ray, var jeg ikke interessert i å gi 249 danske for den. Derfor valgte jeg å kjøpe den som DVD isteden. Den inneholdt også den ekstra bonusdisken på DVD og var i såkalt metallcover. Jeg firte derfor litt på kravet for å få filmen 150 kroner billigere. Filmen blir nok uansett bra når den blir skalert opp til 1080i med min Samsung Blu-ray-spiller.

Jeg må innrømme at jeg ikke turte å gå igjennom alle filmene på FONA, det hadde nok også tatt fryktelig lang tid. Som i fjor konsentrerte jeg meg primært om DVD-bokser, men i år tittet jeg også på de filmene de hadde på Blu-ray, men primært de til en rimelig penge. Jeg gidder ikke å drasse med meg filmer hjem fra Danmark som jeg kan kjøpe billigere hjemme, eller fra play.com for den saks skyld. Vi tok også en titt på digitalkameraer og LCD TV som Gro har litt lyst på. Gro fikk også med seg noen filmer med seg hjem fra FONA i dag. Det fikk jeg skylda for vet du. Det var bare en film jeg kom bort og anbefalte, men det var tross alt jeg som hadde dratt henne inn på FONA i første omgang! Sånn kan det gå.

Deretter var det på tide å få seg noe mat. Jeg aner ikke hvor langt vi måtte gå, men vi gikk langt og lenge før vi kom frem til Halifax. Et sted hvor man mer eller mindre kunne komponere sin egen hamburger. I motsetning til de vanlige stedene jeg er vant til hadde man har mange flere valgmuligheter. Jeg valgte en hamburger som het LONE STAR som var en ganske stor hamburger med bacon og det vanlig tilbehøret salat, tomat og slikt. I tillegg valgte jeg hjemmelaget chips (potetbåter) og en dip som Gro anbefalte. Denne dippen var det litt futt i og var utrolig god å dippe potetbåtene i! Dette var et utrolig godt måltid, for ikke å snakke om nr 16 ALE øl’en jeg fikk servert! Dette var forøvrig et øl vi hadde kjøpt i den lokale butikken her om dagen og smakt her hjemme. Så jeg viste hva jeg gikk til. Øl’et anbefales på det sterkeste! Ihvertfall hvis man liker litt mørkt øl og øl med mye smak i! Halifax er ikke et billig sted å spise, men det er nok heller ikke derfor man går til Halifax. Men for å få en annerledes og hjemmelaget hamburger. Anbefales!

Vi hadde egentlig planer om å gå videre inn til byen, men vi begge hadde blitt litt «oppblåste» i magen etter maten og øl’en, så vi gikk ikke lengre enn over gaten til baren FLOSS. Rett og slett en liten «bule» med en utrolig sjarmerende bar og bartender. Ifølge Gro var det eieren som stod i baren i dag. Vi valgte å ta oss en Pastis (anisbrennevin) for magen sin skyld. Men det stoppet ikke med en Pastis, men det ble vel nærmere 4-5 før vi gikk videre til Shamrock Inn i Jernbanegade. Mens vi satt og koste oss med Pastis, skravlet og syntes det var artig å observere alle menneskene som kom og gikk på baren FLOSS.

På Shamrock Inn hadde jeg som sagt vært før, nærmere bestemt for et år siden. Dermed var både stedet og utvalget kjent fra før. I fjor hadde jeg bare drukket Guinness på denne baren. Men i dag hadde jeg blitt overtalt av Gro til også å prøve Irish coffee. Jeg har ikke drukket Irish coffee noen gang, jeg tok bare en liten smak i fjor. En stamgjest som vi hilste på, som forøvrig var lettet over at jeg hadde ett navn det var mulig å uttale (Ken) syntes det var imponerende at jeg skulle prøve meg på Irish coffee når jeg ikke kunne fordra svart kaffe. Men i motsetning til han kan jeg ihvertfall like lukten av kaffe. Det lukter jo faktisk veldig godt. Svart kaffe derimot smaker helt forferdelig!

Men Irish coffee hos Shamrock Inn smakte veldig godt! Jeg innbilte meg fra i fjor at de brukte Tullamore Dew i sin Irish coffee, men det var visst Jameson de brukte. Men det er selvfølgelig en irsk whiskey det også. Irish coffee var uten tvil noe jeg kunne like! Jeg liker som sagt ikke svart kaffe, men når det var blandet med whiskey og krem, var det faktisk veldig godt! Men det er jo ikke noen hemmelighet at jeg kan like «kaffebar-kaffe» som består av mye melk. Så hvorfor skulle jeg ikke like dette også? Du skal ikke se bort fra at jeg prøver meg på Irish coffee igjen, kanskje også når jeg kommer hjem igjen til Norge? Vi fikk etterhvert selskap av Therese som også kommer fra Norge. Hu hadde flyttet hitt til København i januar og hadde fortsatt norsken sin helt inntakt. Vi tre satt derfor og skravlet på norsk og koste oss med masse godt å drikke. Jeg trives rett og slett veldig godt på Shamrock Inn. Det er en hyggelig irsk bar med masse godt å drikke. Kan man få det bedre?

Etter et par Irish coffee og en Kilkenny gikk jeg dog over til en kopp te og Tullamore Dew whiskey. Jeg var på forhånd litt spent på om jeg kunne få servert en kopp te på Shamrock Inn, men det var ikke noe problem! Jeg vet ikke om dette var noe de solgte veldig mye av, men jeg fikk ihvertfall servert en kopp earl grey med en skål med sukker og melk til. Jeg drikker ikke melk i te’en min, men sukker hadde jeg i. Selv om jeg vanligvis bruker suketter. Men jeg får ikke være altfor vanskelig når jeg er ute heller. Men jeg var veldig positivt overrasket over at de brukte pyramidete istedenfor tradisjonelle poser. Det smakte ihvertfall utrolig godt med en kopp te og Tullamore Dew ved siden av. Det ble 3 slike vendinger før jeg tok kvelden. En av disse bestod også av en dobbel whiskey. Det ble litt mer i glasset da ja, men det kostet jo selvfølgelig en del ekstra også. En kopp te og en dobbel Tullamore Dew kostet 87 danske kroner. Jeg aner jo ikke hvor mye slikt koster her hjemme i Norge. Jeg vil garantert ikke vite det heller. Både Kilkenny, Guinness og Irish coffee koster 45 kroner på Shamrock Inn.

Men etter å ha kost oss med både hjemmelaget burger, nr. 16 ALE øl, pastis, Irish coffee, Kilkenny, Guinness, te og Tullamore Dew var det på tide å komme seg hjemover til leiligheten igjen. Da valgte vi å ta buss 5A fra Vesterport stasjon til Skottegården skole. Det tok en halvtimes tid og kostet oss ett klipp på klippekortet. Det vil si 17 danske kroner. Det var ikke værst på tanke på at klokka var litt over midnatt. Men ifølge Gro begynte ikke nattaksten før senere på natten, og da måtte man klippe to ganger med de samme klippekortene. Men det er fortsatt ganske billig i forhold til hva jeg er vant til hjemme i Norge. Der er minstetaksten 25 kroner, nattaksten har jeg faktisk ikke oversikt over lengre. Og ikke er det mulighet med klippekort heller. Man må isåfall kjøpe seg ett elektronisk kontantkort og fylle opp dette med penger. Terskelen for turister er i overkant stor, vil jeg påstå. Å kjøpe ett slikt klippekort overalt i hele byen er utrolig mye lettere.

Jeg har forøvrig brukt både ei bukse og ei t-trøye som jeg ikke har brukt før i dag. T-trøya er hvit med ett motorsykkelmotiv som jeg har kjøpt på Dressmann. En veldig fin t-trøye som er litt mer enn de vanlige hvite t-trøyene jeg har så mange av. I tillegg har jeg brukt en av de to nye buksene jeg kjøpte på Dressmann for noen uker tilbake. Denne er svart og har sidelommer. Jeg er veldig glad i slike buser, og var heldig å få kjøpt denne med 70% rabatt, så den kostet meg ikke mer enn 120 kroner. Men jeg fikk meg en veldig positiv overraskelse når jeg skulle ta den på i dag. Det er faktisk mulig å ta av beina på den, fra litt på oversiden av knea. Det vil si at den kan brukes som både bukseshorts og som bukse. Genialt, eller hva? Det er uten tvil en bukse jeg kommer til å bli veldig glad i! I tillegg har jeg brukt den såkalte «homo-klokka» mi fra Avirex og de hvite (høye) Converse-skoa mine. Det var med andre ord mye hvitt i dag. Med unntak av buksa da, som er svart. Håper det ser ut som om vi har hatt det gøy i dag, men nå er det på tide å få seg litt søvn for å være klar for mer gøy i morgen lørdag!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/19/ute-pa-byen-i-kobenhavn/

2 kommentarer

  • Robban20 september, 2009 kl 15:20

  Her var det mye god mat og mye god drikke. Irish coffee er nydelig og Danmark er vel ikke den dyreste plassen heller.

  Den hamburgeren du fikk servert så jo aldeles nydelig ut, noe helt annet enn en Cheeseburger fra macern lissom.

  ser ut som du koser deg i København hvertfall, det er bra. Vi gleder oss til du er hjemme og kommer med fullstendig rapport.

  Kanskje ta det over en Irish Coffe 😉

  • kak20 september, 2009 kl 22:32
   Forfatter

  Jeg koser meg veldig i København, Robban! Noe annet hadde jeg heller ikke regnet med på forhånd! 🙂 Jeg er glad i Danmark, København, godt mat og ikke minst godt drikke! Så dette måtte jo bli bra! 😀

  I motsetning til i fjor hadde jeg bestemt meg for å ikke gå meg ihjel i år, det gjorde jeg i fjor, så det gadd jeg ikke å gjøre i år. I fjor var det om å gjøre å se så mye som mulig de dagene vi var i København. Men det ble selvfølgelig noen dager hvor vi bare koste oss med god mat og drikke i fjor også! Men i år er det nok mer sistnevnte! Det passet meg utmerket! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.