Renault prøver å sikre seg Kimi Raikkonen

Renault gjør alt hva de kan for å prøve å sikre seg Kimi Raikkonen som fører for neste sesong. Slik som det ser ut nå er det Renault, Ferrari og McLaren som «kniver» om å sikre seg Kimi som fører neste år. McLaren har allerede sikret seg Fernando Alonso og har derfor ett sikkert kort hvis de ikke lykkes å beholde Kimi. Renualt derimot har pr. idag bare Giancarlo Fisichella for 2007-sesongen, og hvem skal de isåfall ha som fører i tillegg til Fisichella hvis de mislykkes å sikre seg Kimi? De har testførere i stallen selvfølgelig, men ingen av disse har noen videre erfaringer, og det vil nok være risikabelt å sette en fører uten tidligere erfaring i setet ved siden av Fisichella.

Det har også vært mye rykter om at Kimi har skrevet en kontrakt med Ferrari, men dette har i lang tid blitt tilbakevist av alle parter. Jeg har også store problemer med å se for meg at Kimi ønsker å være fører i Ferrari ved siden av Michael Schumacher. Vi vet også at Michael ikke ønsker å være noe annet enn 1. fører. Men hvis det viser seg at Michael gir seg etter årets sesong, så blir selvfølgelig situasjonen en helt annen. Da vil det være alfa omega for Ferrari å sikre seg Kimi som 1. fører og kanskje fortsatt ha Felipe Massa som 2. fører. Siden det er såpass mange team som virkelig ønsker å sikre seg Kimi som fører, er det kanskje ikke noe hastverk for Kimi å bestemme seg? Jeg har også forståelse for at det drøyer ut hvis det er slik at Kimi ønsker å bli Ferrari-fører, men at dette er avhengig av at Michael pensjonerer seg etter årets sesong. Har det ikke vært mye spekulasjoner og rykter rundt dette temaet til nå, så skal jeg love dere at det blir mye mer fremover!

Personlig er jeg litt usikker på hva jeg ønsker at Kimi gjør. Jeg ønsker ihvertfall ikke både Alonso og Kimi i samme team, jeg ønsker heller ikke Kimi og Michael i samme team, men Kimi som 1. fører i Ferrari eller Renualt hadde vært noe. Og hvis jeg skulle velge mellom disse to teamene så ville jeg kanskje litt overraskende valgt Ferrari. Vi alle kjenner Ferrari sin satsing i Formel 1, og det er ikke noen tvil om at Ferrari bruker mye mer penger og tid på dette enn Renault. Derfor hadde det ideelle vært at Kimi ble 1. fører i Ferrari når Michael er ryddet av veien. Hvis dette ikke er en mulighet, ønsker jeg Kimi som 1. fører i Renault. Det blir spennende å se ut resten av sesongen hvordan dette kommer til å ende! Mer om dette på itv-f1.com og motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/19/renault-prover-a-sikre-seg-kimi-raikkonen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.