Fernando Alonso kjører for Renault neste år

Det har vært mange spekulasjoner om hvor Fernando Alonso kommer til å havne neste år, men det har vel i grunn bare vært ett reelt alternativ. Fernando Alonso har tidligere sagt at han ikke ønsker å binde seg for mer enn en sesong denne gangen, men Renault har ikke sagt noe om for hvor lenge de har sikret seg Fernando Alonso denne gangen. Fernando Alonso er derfor tilbake i teamet han kjørte for i 2003-2006 og sikret seg tilsammen 15 seire og 2 verdensmesterskap.

I tillegg til Alonso-returen i Renault melder også Renault at deres andre fører skal være Nelson Piquet Jr. Både Giancarlo Fisichella og Heikki Kovalainen blir dermed vraket etter årets sesong. Heikki Kovalainen har bare kjørt ett år for Renault, mens Giancarlo Fisichella har vært med i 1998-2001 (Benetton) og 2005-2007. Heikki Kovalainen ser ut til å være den heteste kandidaten til å erstatte Fernando Alonso i McLaren Mercedes, mens Giancarlo Fisichella kan se ut til å kjøre for Force India neste år.

Dermed har Fernando Alonso fått det som han vil. Eller, han ville vel egentlig ikke tilbake til Renault, men det var tross alt det beste altnerativet han hadde for 2008-sesongen. Men det viktigste for Fernando Alonso virker å være førstefører og ett helt klart skille mellom første- og andrefører. I McLaren Mercedes var Fernando Alonso og Lewis Hamilton likestilte og det bydde helt klart på problemer for Fernando Alonso. Jeg for min del synes at Fernando Alonso har oppført seg som en forvokst drittunge i hele år, og det er godt å få han vekk fra McLaren Mercedes. Dermed kan Lewis Hamilton gjøre det han kan best, uten sutring og tullete innblanding fra Fernando Alonso. Mer om dette på vg.no og itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/10/fernando-alonso-kjorer-for-renault-neste-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.