Fri resten av dagen

I tillegg til fri hver tredje mandag har vi også hver tredje torsdag en veldig kort dag. Vi begynner kl 5.30 og er ferdig ca kl 8.45. Da har vi resten av dagen fri og det er jo mildt sagt helt hærlig! I tillegg har jeg fri førstkommende mandag, kan det bli bedre? Siden jeg var førstemann på plass på Nesset på Vesterøy i dag, er det jeg som klargjør for de andre sjåførene. Det vil si at vi starter opp dieselbrennerne for å få litt varme i bussene skilter bussene riktig. Da er det med andre ord bare å sette seg bak rattet og kjøre avgårde. Denne «tjenesten» nyter vi selvfølgelig alle godt av når vi kommer til oppvarmede busser. I tillegg skal jeg jo bytte buss midt i dette skiftet for å fortsette med skolekjøringen. Så det er jo også for egen del vi gjør dette.

I dag var det også elever som hadde glemt skolekortet. Hvordan klarer de egentlig å gjøre det hele tiden? En av elevene fikk beskjed om å skaffe seg midlertidig reisebevis, ellers har vi får fulle rett i å avvise eleven og be vedkommende om å gå. En ting er selvfølgelig når det skjer en gang i blant, men hver eneste dag? Da bør man vel etterhvert reagere på en eller annen måte? Å måtte enten betale for bussen eller gå hjem er kanskje ikke noe særlig kult? Jeg skal ikke kjøre vedkommende hjem fra skolen i dag, men i morgen derimot. Rett før kl 8.40 i dag hadde jeg parkert bussen på Nesset og dermed tatt kvelden for i dag. Allerede i morges hadde jeg hentet de nye uniformsbuksene fra bussen jeg hadde i går og lagt i bilen. Så var jeg 100% sikker på at jeg fikk dem med meg hjem i dag!

Her hjemme ventet selvfølgelig katten min Tom på meg, han er alltid glad for at jeg kommer hjem, da slipper han ut fra badet og får litt oppmerksomhet og kos. Ellers ser det ut til at han er nesten like opptatt av sko som det jeg er. Det ser ihvertfall slik ut på bildene nedenfor! Når sant skal sies, så hadde jeg det litt gøy med en laserpeker. Utrolig morsomt å se en katt prøve å fange den røde prikken! Men laserpeker eller ikke, skoa får som regel ikke lov til å stå i fred uansett. Lurer på hvor mange skolisser pus har ødelagt. Jeg har ikke planlagt noe som helst for hva jeg skal bruke all denne fritiden til. Det blir vel mest sannsynlig til å ta det helt med ro, slappe av, høre på litt musikk og slike ting. Men kl 18.00 i kveld skal jeg på medlemsmøte i fagforeningen på jobben! Vi har også uravstemming om forslaget fra riksmeklingsmannen til lønnsoppgjør i dag. Det blir spennende å se hva resultatet blir. Men vi får nok ikke vite resultatet før i neste uke en gang.

På en side er det utrolig kjipt med dette grå og triste regnværet, men på en annen side: Jeg får ikke dårlig samvittighet for å være inne! Dette er jo typisk innevær!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/04/29/fri-resten-av-dagen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.