Forsinkelser på Hvaler om dagen

Statens Vegvesen utbedrer i disse dager Hvalertunnelen mellom Asmaløy og Kirkeøy. Prislappen på dette arbeidet er 40 millioner kroner. Stagens Vegvesen skal skifte belysning, kifte tunnelens vann- og frostsikring, sprenge ut havarinisjer og oppgradere sikkerhetsutstyret. Dette skal gjøres i to etapper og første etappe skal avsluttes innen 6. juli, det vil si at det ikke vil være arbeider i Hvalertunnelen i fellesferien. For å hindre fullstendig trafikkaos er det stans i arbeidet mellom kl 5 og 9 på morgenen. Resten av dagen og kvelden er det mer eller mindre kaotiske tilstander på Hvaler. Jeg har ikke hatt så forferdelig mye kjøring til Skjærhalden etter at disse arbeidene startet, men noen turer har jeg hatt. Jeg har vært igjennom to ganger med 15:50-avgangen og en 22:50-, 1:45- og 3:15-tur på lørdag kveld/natt.

Alle turene lørdag kveld/natt til søndag for en uke siden gikk helt uten problemer, da det ikke ikke ble arbeidet i tunnelen på den tiden av døgnet. Den første 15:50-turen ble det ganske store forsinkelser på, ikke så mye på vei til Skjærhalden, men på vei hjem fra Skjærhalden var jeg ganske forsinket i Fredrikstad. Jeg har hørt at noen sjåfører har stått helt opp til 20-30 minutter og ventet på å komme igjennom Hvalertunnelen på det værste. Men når jeg var igjennom Hvalertunnelen med 15:50-avgangen i dag stod jeg bare noen få minutter på vei ut til Skjærhalden og kjørte fra Skjærhalden til oppsatt tid. Så ble jeg stående litt lengre på Kirkeøy-siden av Hvalertunnelen, men ikke værre enn at jeg bare var 5 minutter forsinket når jeg kom til Fredrikstad. Jeg skal kjøre den samme Skjærhalden-turen både tirsdag og onsdag også.

Ellers har dagen i dag vært ganske stille og rolig, og jeg startet dagen med 2,5 timers skolekjøring. Det har ikke skjedd noe særlig stort, se bort fra en skoleelev som tydligvis ikke var noe særlig fornøyd med å ikke komme med Glombo-Langøya-bussen uten (skole)busskort og penger. Når man går i 3. klasse på videregående er det jaggu på tide å være ansvarlig for sine egne handlinger, det vil si i dette tilfellet å glemme igjen busskortet og ikke ha penger på seg. På Skjærhalden-turen var det også en som hadde glemt (skole)busskortet sitt. Han gikk inn på Narvesen og tok ut penger slik at han kunne betale for turen til Femdal (Kråkerøy).

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/23/forsinkelser-pa-hvaler-om-dagen/

2 kommentarer

  • Åsmund23 april, 2007 kl 22:29

  Hei! Vesterøybussen blir også påvirket av det som skjer i Hvalertunnellen. Vesterøysjåførene har jo både skole og rutekjøring gjennom der. For det første tomkjører de til Skjærhalden om morran for å kjør 0740 avgangen til Fredrikstad,men på morran går det nok greit.

  Det er værre med 1150 og 1330 avgangen fra Fredrikstad til Skjærhalden. Da blir det vestentlige forsinkelser. Sjåføren som kjører 1150 avganen blir vanligvis avløst i Bratte Bakke på returen til Fredrikstad,dvs kl 1300. I dag ble han avløst ca kl 1320, alså ti minutter før den «nye» sjåføren skal kjøre fra Fredrikstad og ut til Skjærhalden.

  Når er i Fredrikstad igjen ca kl 1505 skal man kjøre til Vesterøy kl. 1520 Denne gikk i dag kl. 1540.(Da sto du rett bak oss i sporet hvis jeg ikke så feil)

  Sist onsdag fikk vi ekstrabuss på 1520 avgangen slik at vi kom av gårde til riktig tid. Da var bussen som skulle kjørt, ikke i Fredrikstad før ca 1555. Hvalertunnellen til stor ergrelse for både Skjærhalden og Vesterøy sjåfører om dagen vil jeg tro. Og ikke minst er det ergelig for passasjerene som må vente i de uendelige.(Dette burde jeg kanskje skrive om i min egen blog også, når jeg tenker meg om)

  • kak23 april, 2007 kl 22:42
   Forfatter

  Ja, jeg så at Kristin var forsinka med 13:30-avgangen i dag med #132. Jeg var inne i sporet kl 13:31, men da hadde ikke Skjærhalden-bussen gått enda. Jeg måtte derfor kjøre rundt bygget og stå i Brochsgate litt til. Når Kristin kom ca 12-13 minutter forsinket kunne jeg kjøre opp i sporet igjen. Jeg skulle kjøre 13:55 til Kjøkøy-Tangen.

  Ja det stemmer at jeg stod bak Vesterøybussen når jeg skulle kjøre til Skjærhalden kl 15:50.

  Jeg har inntrykk av at det blir satt inn ekstrabusser nå og da, men om dette settes opp fast eller om det settes opp når det rapporteres om problemer, vet jeg ikke. Siden jeg ikke har kjørt så mye på Hvaler de siste ukene, er det svært lite info jeg har fått med meg. Denne uka kjører jeg som sagt 15:50-avgangen til Skjærhalden mandag, tirsdag og onsdag. Flere turer til Hvaler er det ikke på denne tjenesteuka på Diverse-planen.

  Jeg kjører på Diverse-planen denne uka fordi en av de faste sjåførene har 2 ukers ferie. Om jeg skal kjøre på Diverse-planen neste uke også, vet jeg ikke enda. Isåfall blir det mye kjøring til Onsøy vest.

  Ja, vil tippe at det er til irritasjon for sjåførene som kjører på Hvaler om dagen, men jeg tror nok at det er ett enda større irritasjonsmoment for passasjerene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.