1-2 seier til Audi i DTM-sesongåpningen

Audi hadde kvalifisert 4 av sine biler blant de 6 fremste startplassene i går med Martin Tomczyk på 2. startspor. De neste Audi-førerne var Mattias Ekström på 4. startspor, Tom Kristensen på 5. startspor og Timo Scheider på 6. startspor. I selve løpet ble det over pari hendelsesrikt på den første runden når Tom Kristensen snurrer etter kontakt med Timo Scheider og på vei baklengs ut på banen igjen treffer han Susie Stodart i fronten og Alexandre Prémat i bakparten. Tom Kristensen er ved bevisthet men sitter fast i bilen. Løpet blir rødflagget og Tom Kristensen blir sendt til sykehus.

Etter omlag 17 minutter restarter løpet igjen bak en sikkerhetsbil. Både i den ordinære starten og i re-starten tar Martin Tomczyk ledelsen. Hadde det ikke vært for at Martin Tomczyk blir forbikjørt når han misser nedbremsingen til en hårnålssving, hadde han hatt store sjangser til å vinne i dag. Men seieren gikk til Mattias Ekström, DTM-mesteren fra 2004, mens Martin Tomczyk endte på 2. plass. Det er jo slett ikke værst i en sesongåpning!

De andre Audi-førerne endte litt lengre ned på resultatlista: Timo Scheider på 10. plass, Lucas Luhr på 12. plass, Mike Rockefeller på 13. plass og Vanina Ickx på 15. plass. Christian Abt, Tom Kristensen, Alexandre Premat og Adam Carroll fullførte ikke. Jeg fikk nettopp en tekstmelding fra Audi Sport der de forteller at Tom Kristensen ikke har blitt skadet i kollisjonen, men at Alexandre Premat har blitt skadet, men får ingen varige men.

Jeg går ut ifra at dette var en stor opptur for Mattias Ekström, som har slitt de to siste sesongene, spesielt forrige sesong. I 2005 var han med og kjempet helt til slutt, men i fjor gikk alt som kunne gå galt galt for Mattias. Derfor er det nok ekstra gøy å åpne årets sesong med en seier! Dette etter bare å kvalifisert seg til 4. startspor. I fjor var Tom Kristensen Audi sitt sterkeste kort, og jeg satser på at Tom Kristensen kommer sterkere tilbake fra neste løp av! Neste løp er på Oschersleben den 6. mai! Mer om dette på dtm.de!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/22/1-2-seier-til-audi-i-dtm-sesongapningen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.