Mattias Ekström ledet 1-2-3-4 seier til Audi på Zandvoort

Etter at Audi kvalifiserte seg til de tre første startposisjonene på Zandvoort-banen i går, hadde de ett ypperlig utgangspunkt for løpet i dag. Mattias Ekström startet fra pole med Timo Scheider og Tom Kristensen rett bak seg. Martin Tomczyk startet fra sjette startposisjon og før han stod det to Mercedes-biler med Jamie Green og Bruno Spengler. Jeg misset dessverre de første 3-4 rundene av løpet på Zandvoort i dag, da det begynte tidligere enn jeg er vant til. Løpet starter vanligvis kl 14, men i dag startet det allerede kl 13. Jeg kan skylde på meg selv for at jeg ikke sjekket sendeskjemaet til Motors TV allerede i går.

Mattias Ekström, Timo Scheider og Tom Kristensen tok starten med Martin Tomczyk avgårde som en rakett fra sjette startposisjon. Han var raskt forbi Jamie Green og Bruno Spengler og sørget for en 1-2-3-4 ledelse for Audi tidlig i løpet. Etter dette skjedde det ikke stort i løpet av de 38 rundene rundt den 4.3 kilometer lange Zandvoort-banen i Nederland. Utover i løpet klarte Mattias Ekström og Timo Scheider å dra litt ifra Tom Kristensen og Martin Tomczyk. Men ellers var det ingen endringer i teten under hele løpet.

Audi hadde dog litt mannefall bakerst i feltet i dag. Christijan Albers måtte bryte allerede på den første runden når han smalt inn i autovernet og vraket bilen. Alexandre Premat tok en liten tur ut i sandfella etter 18 runder. Han ble dog dratt ut på banen igjen men hadde tydligvis skadet bilen såpass at det ikke var noen vits å fortsette løpet. Oliver Jarvis måtte bryte 9 runder før målgang i garasjen. Jeg er usikker på om Kathrine Legge brøt eller om hu hadde hatt så mange besøk i depotet at hun var 5 runder bak vinnende Mattias Ekström når løpet var over.

Det eneste vi hadde av spennende fighting i dette løpet var under de aller siste rundene mellom Mike Rockenfeller og Bernd Schneider om åttende plass og det siste poenget. Mike Rockenfeller klarte mesterlig å holde den tidligere DTM-mesteren bak seg i lang tid, men i en av svingene lå de side om side og hadde også litt nærkontakt. Dette utnyttet Markus Winkelhock i Playboy Audi A4’en og kjørte forbi dem begge og sikret seg åttende plassen og det siste poenget på Zandvoort. Når en av bilmerkene er såpass dominerende som Audi var på Zandvoort, blir løpet ofte ganske kjedelig å se på. Selv om jeg selvfølgelig er fornøyd med utfallet.

I førermesterskapet leder fortsatt Timo Scheider med 40 poeng. Mattias Ekström ligger nå på andre plass med 35 poeng. Jamie Green, Paul di Resta og Bruno Spengler ligger på tredje, fjerde og femte plass med 34, 29 og 26 poeng. Martin Tomczyk og Tom Kristensen ligger på sjette og syvende plass med 22 og 20 poeng. I teammesterskapet leder Audi Sport Team Abt med 60 poeng. Audi Sport Team Abt Sportsline ligger på andre plass med 57 poeng og Mercedes-Benz Bank AMG Mercedes ligger på tredje plass med 55 poeng. Neste løp er Nürburgring den 27. juli.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/13/mattias-ekstrom-ledet-1-2-3-4-seier-til-audi-pa-zandvoort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.