Fernando Alonso ledet 1-2 seier til McLaren i Malaysia

Felipe Massa kjørte inn til pole position i gårsdagens kvalifisering på Sepang-banen i Malaysia. Fernando Alonso, Kimi Raikkonen og Lewis Hamilton kvalifiserte seg til de neste startsporene. Allerede etter Formel 1-løpet i Melbourne uttalte Kimi Raikkonen og Ferrari-teamet at de var bekymret for motoren i Kimi sin Formel 1-bil etter en lekkasje i Australia. Det verserte rykter om at de muligens skulle bytte motoren og dermed bli flyttet 10 plasser nedover startfeltet i Malaysia. Dette valgte dog Ferrari ikke å gjøre. Kimi har etter løpet uttalt at han måtte behandle motoren pent, og at det var derfor han ikke kunne hamle opp med farten Fernando Alonso og Lewis Hamilton i McLaren-bilene.

Fernando Alonso gikk opp i ledelse i starten av løpet og ble i grunn aldri truet underveis i løpet. Lewis Hamilton viste litt mer varierende fart i løpet, men endte på en 2. plass og sikret derfor McLaren sin første 1-2 seier siden september 2005 og første seier siden Kimi Raikkonen vant i Japan samme år. I Australia vant Kimi Raikkonen mens Fernando Alonso tok 2. plassen, i dag vant Fernando Alonso og Kimi Raikkonen tok 3. plassen. Fernando Alonso gikk derfor opp i en tidlig ledelse i Formel 1-mesterskapet. Fernando Alonso har 18 poeng, Kimi Raikkonen har 16 poeng og Lewis Hamilton har 14 poeng. I konstruktørmesterskapet leder McLaren med 32 poeng og Ferrari ligger på 2. plass med 23 poeng. Dette er igjen basert på hva jeg har lest om nattens løp, siden jeg ikke har TV3 og får sett Formel 1-løpene. Neste løp er i Bahrain om en uke, den 15. april. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/08/fernando-alonso-ledet-1-2-seier-til-mclaren-i-malaysia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.