Timo Scheider ledet 1-2 seier til Audi på Oschersleben

Timo Scheider, Tom Kristensen og Martin Tomczyk startet fremst i dagens DTM-løp på Oschersleben i Tyskland. Mattias Ekstöm hadde ikke vært like heldig under kvalifiseringen, og startet fra åttende startposisjon. Men allerede i starten var det store problemer for Tom Kristensen og Bernd Schneider i Mercedes. Det er snodig at de to mest erfarne sjåførene i DTM var de to som tjuvstartet løpet og fikk en drive through straff for dette. Men det er vel med erfarne sjåfører som alle andre, man kan gjøre feil når det koker som værst.

Tom Kristensen var naturlig nok den som skøt fart fra startfeltet og gikk rett opp i ledelse mens resten av feltet kom sakte men sikkert krypende etterhvert. Men det var helt tydelig at Tom Kristensen hadde tjuvstartet og ville få en straff for dette. Når vi fikk se reprise av starten var det ikke bare Tom Kristensen som hadde tjuvstartet. Bernd Schneider hadde i tillegg tjuvstartet fra lengre bak i feltet. Begge disse to førerne fikk en drive through straff noen runder etter starten. De begge havnet derfor bakerst i feltet.

Det resulerte i at Timo Scheider og Martin Tomczyk var de to Audi-førerne som ledet ann i DTM-løpet på Oschersleben. Men det var litt mer kontakt og sammenstøt på den første runden, den ene føreren etter den andre mistet både kontrollen over bilen og ikke minst diverse vinger fra de høyst avanserte DTM-bilene. Mattias Ekström var en av dem som hadde mistet vinger både her og der på sin Red Bull Audi A4 DTM-bil. Oliver Jarvis som debuterte på Hockenheim med en åttende plass i kvalifiseringen startet fra fjerde startposisjon i dag. Men han ble fikk ett kraftig dytt bakfra av en av Mercedes-førerne og snurret. Det resulterte i at han raste ned til slutten av feltet allerede i den første svingen i dag. Løpet var derfor mer eller mindre over for Oliver Jarvis allerede i første sving.

Kampen om de første fem posisjonene i dag var i grunn ikke nevneverdig spennende, Timo Scheider vant med Martin Tomczyk, Bruno Spengler, Paul di Resta og Jamie Green. Markus Winkelhock og Micke Rockenfeller hadde derimot kjempet seg til en sjette og syvende plass i dag. Mattias Ekström måtte nøye seg med en åttende plass og det siste mesterskapspoenget i dag. Mattias Ekström så ikke ut til å ha noe særlig vinger igjen på bilen, enten foran eller bak, og hadde derfor store problemer med å holde konkurrentene bak seg. Alexandrè Premat endte derfor på en niende plass og Ralf Schumacher endte på en tiende plass. Gary Paffett endte på ellevte plass etter å ha fått en drive through straff for kontakt på vei ut av depotstoppet. Det kom to biler kjørende i maks tillatt hastighet i depotet og Gary Paffett kom som en rakett etter å ha hatt sitt depotstopp. Han klarte å klemme seg inn mellom disse to bilene, men ikke uten kontakt. Derfor fikk han en drive through straff i dag. Se hvor trangt det er i pit lane i det siste bildet!

Tom Kristensen på sin side måtte kjempe seg oppover i feltet etter sin drive through straff, noe han gjorde sakte men sikkert. Han lå vel på en 10. eller 11. plass når han mistet kontrollen over sin bil i en sving og snurret. Det resulterte i at han tok med seg Maro Engel i Mercedes samtidig. Tom Kristensen manglet også vinger både her og der på sin Audi A4 DTM. Han hadde derfor samme problem som Mattias Ekström, de kunne kjøre raskt rett frem, men når man kom til de svingete partiene kunne man ikke holde det samme tempoet som de andre med vingene intakt. Hvis man prøvde å bevege seg over denne linjen ville bakparten på bilen skli ut og resultere i en snurring. Løpet gikk derfor fra dårlig til sluttkjørt for Tom Kristensen sin del. Men jeg regner med at han kommer sterkere tilbake i neste løp som er på Mugello i Italia den 4. mai.

I førermesterskapet leder nå Timo Scheider overlegent med sine 18 poeng. Martin Tomczyk ligger på andre plass med 12 poeng, Mattias Ekström ligger på tredje plass med 11 poeng, Bruno Spengler ligger på fjerde plass med 11 poeng, Jamie Green ligger på femte plass med 7 poeng og Tom Kristensen ligger på sjette plass med 6 poeng. I mesterskapet for team leder Audi Sport Team Abt med 24 poeng. På andre plass ligger Audi Sport Team Abt Sportsline med 23 poeng og på tredje plass ligger Mercedes-Benz Bank AMG Mercedes med 16 poeng. Mer på dtm.de!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/20/timo-scheider-ledet-1-2-seier-til-audi-pa-oschersleben/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.