1-2 seier til Audi R10 TDI i Long Beach

Selv om Audi R10 TDI satt ny banerekord når de forbedret rundetiden under kvalifiseringen med ett helt sekund fra i fjor, var det allikevel ikke overraskende at de ikke klarte å sikre seg pole på den midlertidige banen i Long Beach. De fem raskeste bilene var i den lettere LM P2-klassen. De to Audi R10 TDI-bilene måtte nøye seg med sjette og syvende startposisjon. Men det er vel så og si identisk med kvalifiseringsresultatet fra i fjor. Selv om Audi R10 TDI sikret seg en 1-2 seier i LM P1-klassen i fjor, endte de totalt sett på 7. og 9. plass. I år slo de derimot til og tok 1. og 2. plassen totalt sett. De lettere LM P2-bilene måtte derfor se seg slått av den større og tyngre dieseldrevne Audi R10 TDI.

Lucas Luhr i Audi R10 TDI #2 startet fra sjette startposisjon men avanserte raskt til fjerde plass i løpet av de første rundene. På det tidspunktet det var dags for en tur for depotstopp og førerbytte hadde Lucas Luhr avansert til andre plass. Etter en full service med dekkbytte, dieselfylling og sjåførbytte kom Marco Werner tilbake til en 9. plass i det 100 minutter korte løpet i Long Beach. Samtidig hadde Frank Biela som startet fra syvende startposisjon avansert til en sjette plass som han beholdt hele sin periode i Audi R10 TDI #1. Etter 43 runder var det dags for depotstopp for Audi R10 TDI #1 og sjåførbytte. Emanuele Pirro tok over Audi R10 TDI #1. Men bare to runder seinere ble det full gulflagg pga vrakrester på banen. Med mer enn halve løpet gjenstående så det ikke særlig sannsynlig ut til at Audi R10 TDI ville bli vinneren.

Både Marco Werner og Emanuele Pirro utnyttet Audi’s TDI kraft til det maksimale og avansete fra den ene posisjonen til den andre igjennom resten av løpet i Long Beach. På runde 57 klarte Marco Werner å kjøre forbi Romain Dumas og overta ledelsen i løpet. Etter den tredje og siste gulflagg-perioden passerte også Emanuele Pirro Romain Dumas og sikret en 1-2 ledelse til Audi R10 TDI. Av de 25 løpene Audi R10 TDI har startet har den hittil vunnet 15 av dem. Det beviser at den også kan være ekstremt konkurransedyktig på baner den egentlig ikke er utviklet for.

I førermesterskapet i LM P1-klassen leder nå Lucas Luhr og Marco Werner med 66 poeng. På andre plass finner vi Jon Field og Clint Field med 33 poeng, på tredje plass ligger Frank Biela og Emanuele Pirro med 32 poeng. Neste løp i American Le Mans Series er Utah Grand Prix på Miller Motorsports Park den 18. mai. Da er vi tilbake til den mer normale lengden på ett løp i American Le Mans, 2 timer og 45 minutter. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/20/1-2-seier-til-audi-r10-tdi-i-long-beach/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.