Lightview Plus

Det er litt over to uker siden jeg vraket Gallery2 og WPG2 som galleriløsning her på bloggen. Årsaken var rett og slett at programvaren ikke var kompatibel med den nye versjonen av WordPress (v2.5). På det tidspunktet var utviklingen av WPG2 bare 47 % ferdig for å være kompatibel med WordPress 2.5. Nå litt over to uker senere har de kommet opp i 63 %. Men jeg valgte uansett å gå over til ett galleri som heter NextGen Gallery isteden. Med i NextGen Gallery-pakken fulgte også Thickbox-visning av galleribildene. Det vil si at resten av websiden blir mørkere og bildet vises omtrent som ett lysbilde midt på siden.

Jeg har også hatt lyst til å implementere noe lignende på resten av bloggen, det samme med car.kak.net. Etter litt søking frem og tilbake etter Thickbox, Lightbox og lignende løsninger, fant jeg en plugin for WordPress som heter Lightview Plus. Det er en plugin for WordPress som implementerer Lightview i WordPress. Det er en utrolig lettvint plugin å installere og få til å fungere. Det er bare å laste ned Lightview Plus, laste opp filene til plugin-mappen til WordPress og aktiviere. Deretter vises alle bildene i den aktuelle WordPress-installsjonen automatisk med Lightview! Enklere kan det rett og slett ikke gjøres!

Men jeg knota litt frem og tilbake med å få det til å fungere til både galleriet og artiklene. I galleriet ble Thickbox benyttet, mens jeg hadde Lightview til resten. Det var ikke en holdbar løsning, da jeg synes det så utrolig teit ut med to forskjellige løsninger. Jeg deaktiverte derfor Thickview i NextGen Gallery og lot Lightview ta over der også. Men da virket ingen av delene i de 4 tilfeldig valgte bildene oppe til høyre i bloggen. Disse ble åpnet i nye browservinduer som standard. Men etter å lagt til en custom-kode under effektinnstillingen i NextGen Gallery, ble disse også vist med Lightview. Dermed vises absolutt alle bilder på car.kak.net og blog.kak.net med Lightview. Det er nok ikke en like rask måte å åpne bilder på som ved å bare åpne dem på vanlig måte, men det er ihvertfall utrolig mye stiligere.

I tillegg er det selvfølgelig noen praktiske funksjoner med Lightview også. Når du klikker på ett bilde som åpnes i Lightview (med unntak av bildene på forsiden av bloggen) har du også mulighet til å bla deg frem og tilbake i bildene på siden. Du kan enten benytte deg av pilene nede til venstre eller å klikke i venstre halvdel av bildet for å bla deg tilbake og i høyre halvdel for å bla deg fremover. Den siste lille knappen nede til venstre er for å sette i gang ett lysbildeshow av alle bildene på siden du er inne på. Dette vises automatisk alle bildene i tur og orden og stopper ikke før du klikker på stopp-knappen (samme knapp som du startet lysbildeshowet med), klikker på CLOSE eller klikker utenfor bildet. Har du synspunkter om Lightview Plus? Kom gjerne med dem!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/20/lightview-plus/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.