Andre 1-2 seier til Audi R10 TDI på rad

Audi R10 TDI kjørte inn til sin andre 1-2 seier på rad i ALMS-løpet på Road America idag. Allan McNish og Frank Biela startet fra front row begge to, men Frank Biela ble dyttet av banen på første runde og havnet helt bakerst, en runde bak etter å ha måttet kjøre inn i pit for å skifte dekk pga en vibrasjon. Frank Biela klarte å klatre oppover i feltet, helt opp til 2. plass bak Allan McNish i den andre Audi R10 TDI’en. De to Audi R10 TDI’ene lå 1-2 når den siste gulflaggperioden kom en halvtime før målgang, og når det gjenstod bare 15 minutter igjen av løpet ble det grønnflagg igjen.

Emanuele Pirro som hadde tatt over Audi R10 TDI #1 fra Frank Biela klarte å kjøre forbi Dindo Capello som hadde tatt over Audi R10 TDI #2 fra Allan McNish i restarten etter gulflagget. Pga alle gulflaggperiodene iløpet av løpet mistet Audi R10 TDI’ene det forspranget de hadde opparbeidet seg hver gang, det gjaldt selvfølgelig under den siste gulflaggperioden også. Ved målgang 15 minutter senere skilte det derfor bare 0,4 sekunder mellom Audi R10 TDI #1 og #2 og 0,7 sekunder mellom Audi R10 TDI #1 og Lola-bilen som kjørte inn til 3. plassen.

Siden jeg ikke har noen form for tv-dekning av ALMS-løpene vet jeg ikke hvor stort forsprang Audi R10 TDI’ene hadde klart å opparbeide seg. Det er dog interessant å se hvor lite som skilte mellom Audi R10 TDI’ene og Lola-bilene denne helgen, på en bane som skal passe Audi R10 TDI veldig bra. Hvordan er det da på en bane som ikke passer Audi R10 TDI’ene like bra? Denne helgen kjørte Lola-bilene 65 kilo lettere enn Audi R10 TDI’ene, og på ALMS-løpet på Mosport om 2 uker vil de også ha en bensintank som er 5 liter større. Vil dette resultere at Lola-bilene pga endringene vil kunne slå Audi R10 TDI’ene?

Må innrømme at jeg blir rimelig irritert når arrangørene prøver å gjøre alt det de kan for å stikke kjepper i hjula for suksessen til Audi med Audi R10 TDI’ene. Audi R10 TDI er bygget etter de gjeldene reglene, og det er da ikke Audi sin feil at de klarer å lage en bedre bil enn konkurrentene? Det er greit å kunne gjøre justeringer i reglene fra sesong til sesong, men å finjustere underveis på denne måten er rett og slett helt bak mål. Her går de regelrett etter Audi fordi de lykkes i American Le Mans Series. Hvilken endring eller restriksjon finner de på neste gang? Ønsker IMSA at Audi forlater serien, eller hva er det de egentlig prøver på? Det blir spennende å se hvor konkurransedyktig Audi R10 TDI er på Mosport om 2 uker.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/21/andre-1-2-seier-til-audi-r10-tdi-pa-rad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.