Andre seier til Martin Tomczyk på rad i DTM

Takket være Motors TV har jeg i dag også sett store deler av DTM-løpet på Nürburgring. Gårsdagens kvalifisering gikk mildt sagt Audi’s vei med Martin Tomczyk i pole position med Timo Scheider og Tom Kristensen på de neste startposisjonene. Svenske Mattias Ekström hadde derimot store problemer med å få bilen til å fungere optimalt og måtte nøye seg med 10. startposisjon. Men under dagens DTM-løp så vi Mattias Ekström gjøre en gedigen innsats for å kjøre seg oppover i feltet. Eller det vil si, det er litt vanskelig å se slik som DTM-løpene er lagt opp. Alle må foreta 2 obligatoriske pit stops, og det er derfor ikke alltid så lett å se hvordan de forskjellige førerne ligger i forhold til hverandre. Med mindre de har foretatt like mange pit stops alle sammen.

Mattias Ekström var en av de aller siste Audi-førerne som foretok sine pit stops, og lå derfor langt fremme og ledet også en stor del av løpet. Det samme gjelder Martin Tomczyk. Men Martin Tomczyk var inne til sine pit stops tidligere enn Mattias Ekström. Tom Kristensen hadde tydligvis fått som oppgave å «slippe» Martin Tomczyk og holde igjen resten av feltet litt, slik at han skulle få litt pusterom. Om dette var bare tilfeldig eller ikke, vet jeg ikke, men underveis i løpet fikk vi beskjed om via grafikken at Tom Kristensen var under etterforskning for denne episoden. Vi hørte derimot ikke noe mer om dette, og det hadde derfor åpenbart blitt bestemt at de ikke kunne «ta» Tom Kristensen for noe.

Motors TV-kommentatorene var helt overbevist om at Mattias Ekström kom til å rase nedover på resultatlisten så fort han fikk unnagjort sine pit stops, men der tok de nok grundig feil. Etter å ha kjørt seg mesterlig oppover i feltet og også fått litt hjelp av Timo Scheider til å klatre en plass, endte Mattias Ekström på pallen med en utrolig fin 3. plass i dag. Det er ganske imponerende på tanke på at han startet fra 10. startposisjon. Martin Tomczyk ledet i grunn fra start til mål og sikret seg derfor sin 2. seier på rad, sin 3. totalt sett. Mercedes-fører Bruno Spengler sikret seg 2. plassen 6,2 sekunder bak Martin Tomczyk. Timo Scheider endte på en 4. plass og Tom Kristensen sikret seg det siste poenget med en 8. plass.

Det var i grunn ikke den helt store spenningen når det gjaldt Martin Tomczyk og Bruno Spengler, men kampen mellom Bernd Schneider og Tom Kristensen var utrolig spennende å følge med på. Disse fightet hele tiden og ga oss utrolig bra underholdning! Tom Kristensen klarte dog ikke å komme seg forbi ringreven Bernd Schneider. I førermesterskapet leder fortsatt Mattias Ekström med 44 poeng, mens Martin Tomczyk ligger på 2. plass med 40 poeng. På 3. plass finner vi Bruno Spengler med 34 poeng. Bernd Schneider ligger på en 4. plass med 27,5 og har en teoretisk sjanse til å ta DTM-tittelen i år. Men det er nok bare en teoretisk sjanse. Det er nok Mattias Ekström, Martin Tomczyk og Bruno Spengler det står om. I teammesterskapet leder Audi Sport Team Abt Sportsline med 84 poeng. Neste team har 61,5 poeng. Neste løp er i Barcelona den 23. september. Mer om dette på dtm.de!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/09/02/andre-seier-til-martin-tomczyk-pa-rad-i-dtm/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.