Martin Tomczyk kjørte fra pole til seier i Istanbul

Jeg har ikke hatt anledning til å se på eller følge med på noe motorsport denne helgen, men artiklene må produseres allikevel. Flere høydepunkter denne helgen, men Petter og Henning Solberg hadde masse problemer. Det har vi ihvertfall blitt veldig vant til når det gjelder Petter Solberg. Han endte Rally Kypros på en 8. plass, mens Henning Solberg kjørte inn til en 6. plass. Marcus Grönholm ledet halve løpet, men Sebastian Loeb trakk til syvende og sist det lengste strådet.

I DTM startet Martin Tomczyk fra pole position med Heinz-Harald Frentzen og Tom Kristensen på de neste startposisjonene. Mattias Ekström startet fra 6. startspor. Tom Kristensen og mesterskapsledende Bernd Schneider startet side om side idag og det var derfor viktig at Tom Kristensen tok flere poeng enn Bernd Schneider hvis han skulle ha noe håp om å ta igjen ledelsen til Schneider. Slik gikk det dessverre ikke idag, da bilen til Tom Kristensen var rimelig håpløs å kjøre idag etter ett lite sammenstøt. Tom endte til slutt på en poengløs 9. plass. Martin Tomczyk startet fra pole position og kjørt idag inn til sin første seier i DTM! På andre plass sikret Bernd Schneider seg nye 8 poeng og leder nå mesterskapet med 18 poeng på Tom Kristensen. Heinz-Harald Frentzen og Mattias Ekström endte på henholdsvis 3. og 4. plass. Frank Stippler kjørte inn til en fin 6. plass, en plassering han var veldig fornøyd med. Mattias Ekström derimot var ikke nevneverdig fornøyd med sin 4. plass, etter å ha ligget ann til å ta igjen både Bernd Schneider og Martin Tomczyk, men ble straffet med en drive through-straff for å ha hatt kontakt med Bernd Schneider. Hadde det ikke vært for denne straffen var Mattias sikker på at han kunne kjempet om seier idag!

I WTCC i Istanbul har det skjedd litt av hvert. Richard Rydell startet fra pole position med Alex Zanardi rett bak seg. Ved målgang var det derimot Zanardi som passerte først, med Richard Rydell bak seg. Tom Coronel kom inn til en fin 8. plass og startet derfor løp nr 2 fra pole position. Løp nr 2 ble derimot utsatt i 2 timer etter ett voldsomt regnskyll som hadde oversvømmet to av svingene på banen i Istanbul. Gabriele Tarquini som startet fra 6. startposisjon vant dette løpet med Peter Terting på 2. plass. Richard Rydell og Jordi Gene kjørte inn til 4. og 5. plass. Med alle disse poengplasseringene til SEAT denne helgen har SEAT gått opp i ledelse i konstruktørmesterskapet. SEAT har 201 poeng mens BMW har 192 poeng. Mesterskapsledende Andy Priaulx tok ikke ett eneste poeng denne helgen, men leder allikevel med 1 poeng etter helgens to løp. Andy Priaulx har 58 poeng, Gabriele Tarquini har 57 poeng, Richard Rydell har 54 poeng og James Thompson har 49 poeng. Det blir derfor spennende til siste slutt i år også!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/24/martin-tomczyk-kjorte-fra-pole-til-seier-i-istanbul/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.