Peugeot 908 HDi FAP på pole, Audi R10 TDI på andre rad

Audi har ikke klart å gjøre noe med de tidene Peugeot 908 HDi FAP noterte under kvalifiseringen i går. Akkurat som Tom Kristensen forventet. Allan McNish har redusert tiden til Audi R10 TDI #2 litt, og har kvalifisert seg til fjerde startposisjon med tiden 3:23.847. Audi R10 TDI #3 starter fra femte startposisjon med tiden 3:24.287. Audi R10 TDI #1 må nøye seg med syvende startposisjon med tiden 3:26.445 etter å ha blitt slått av Charouz Racing System #10 som er best plasserte bensindrevne prototype.

Det har vært en helg haug med avkjøringer og kollisjoner under kvalifiseringen i dag. De to alvorligste var Creation #14 og Peugeot 908 HDi FAP #9. Begge disse bilene måtte hentes av lastebiler og kjøres tilbake til depotet. Peugeot har annonsert at bilen vil bli reparert og stille til start på lørdag. Reperasjonen tar nok sin tid og de har derfor ikke vært tilstede under den fjerde og siste delen av kvalifiseringen i kveld. Perscarolo Sport hadde en seriøs avkjøring med deres bil nummer 16 i går, men den har deltatt under dagens kvalifisering. Pescarolo må nøye seg med å være helt i skyggen av Peugeot og Audi i år. Men det blir spennende å se om de klarer å blande seg inn mellom Peugeot og Audi underveis i løpet. I fjor vant Audi R10 TDI med Peugeot 908 HDi FAP på andre plass og Pescarolo på tredje plass. Peugeot 908 HDi FAP startet fra pole i fjor også.

Det blir forøvrig spennende å se hvordan Audi R10 TDI gjør det med deres nye drivstoff i år. I år kjører de for første gang med biodrivstoff. Vil de kunne kjøre lengre per liter enn det de gjorde med «ordinær» diesel i 2006 og 2007? Audi har hele tiden vært klar over at Peugeot 908 HDi FAP er utrolig rask, men og har derfor hele tiden satset på at de skal slå Peugeot med Audi R10 TDI sin pålitelighet og drivstoffgjerrighet. I tillegg skal de være raskere enn Peugeot i depotet, dobbeltstinte dekkene og de mest erfarene sjåførene vil nok kjøre triple stints. Ett stint er på omlag 50 minutter, så de vil nok tilbringe ganske lang tid i bilen av gangen. Jo færre sjåførbytte og dekkskifte de har, jo mer tid sparer de i løpet av ett 24 timers løp.

I går nevnte en av kommentatorene på Eurosport at Dr. Wolfgang Ullrich hadde sagt at i år er siste året Audi R10 TDI blir brukt. Fra neste år vil Audi satse på noe nytt. Vil de satse på en coupe slik som Peugeot har, eller vil de satse på noe helt nytt? Det ryktes at de vil satse stort på LMGT1-klassen med Lamborghini-motor. Men vi får kanskje høre mer om dette i morgen under pressekonferansen til Audi. Om Audi har planer om å fronte deres nye planer for Le Mans i 2009 på egenhånd eller om de bare kommer til å røpe noen få ting som svar på journalistenes spørsmål vites ikke. Men det blir uansett spennende å se hvilken vei Audi går for Le mans i 2009. Charouz Racing System #10 som har sikret seg sjette startspor foran Audi R10 TDI #1 er også en coupe. Jeg går ut ifra at en slik coupe er mer aerodynamisk enn de åpne bilene.

Det eneste som skjer fra offisielt hold på Le Mans-banen i morgen er pitwalk og sjåførenes parade. Men Audi skal altså også ha en pressekonferanse. Nyheter fra denne pressekonferansen kommer i morgen. Lørdag er det warm-up fra 9 til 9:45. Selve løpet starter lørdag kl 15:00 og varer i 24 timer. Søndag kl 15:00 vil en vinner av årets 24 timers løp på Le Mans bli kåret. Følg løpet live på Eurosport og Eurosport 2! Tidligere år når Eurosport har hatt Le Mans-sendingene har de ikke sendt hele løpet, men det gjør de heldigvis i år. De to foregående årene er det derimot Motors TV som har sendt Le Mans.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/13/peugeot-908-hdi-fap-pa-pole-audi-r10-tdi-pa-andre-rad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.