Dream Theater

Det er to store oppdagelser jeg har gjort når det kommer til musikk i år. Wolfmother og Dream Theater. Wolfmother er ett ganske ferskt band fra Australia som jeg har skrevet mer om her. Dream Theater derimot er ett ameriansk band som har holdt på siden 1985. Deres første album, «When Dream and Day Unite» ble gitt ut i 1989. De albumene jeg har hørt mest på er «Images and Words» fra 1992 og «Metropolis Pt 2: Scenes from a Memory» fra 1999. I år har Dream Theater gitt ut ett nytt album som heter «Score«. Dette er ett live album spilt inn i Radio City Music Hall i New York, USA den 1. april 2006. Albumet er på 3 cd’er og det første albumet er Dream Theater live alene. Mens på cd 2 og 3 spiller de sammen med symfoniorkesteret Octavarium Orchestra. Såvidt jeg har forstått var det ikke annonsert på forhånd at Dream Theater skulle spille sammen med ett symfoniorkester under store deler av konserten, og at fansen derfor fikk seg en gedigen overraskelse.

Selv om Dream Theater har eksistert i over 20 år, er det først i år at jeg har oppdaget dem, det vil si satt meg ned og hørt på ett album. Jeg har hørt om dem mange ganger før, når andre har omtalt dem, men aldri satt meg ned og hørt på dem selv. Det har jeg derimot nå gjort og «Score» er det første albumet jeg kjøper. Siden musikken er så bra som den er, har jeg nok planer om å kjøpe flere album, spesielt nevnte «Images and Words» og «Metropolis Pt 2: Scenes from a Memory». «Octavarium» som er deres forløpig siste studioalbum fra 2005 er nok også aktuelt å kjøpe. Hva slags musikk de spiller? De spiller en type progressiv rock/metal med en vokal som kan minne litt om «puddelrock» vokal fra f.eks Europe. Men siden det er forholdsvis stor forskjell på de forskjellige sangene dems, er det vanskelig å anbefale konkrete sanger. Men hvis jeg skulle starte ett sted, ville jeg startet på samme sted som jeg ble anbefalt, nemlig med «Metropolis Pt 2: Scenes from a Memory». «Home» er nok en sang du fort vil legge merke til og like, du vil sikkert også høre litt Prodigy i denne sangen! 🙂 «Score» får man både som 3CD og 2DVD forøvrig!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/23/dream-theater/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.