Ulykkesberedskap

Jeg har idag tilbragt hele dagen i Moss for å være med på ett kurs for ulykkesberedskap. Vi har derfor vært igjennom en masse teori knyttet til det meste som har med ulykkesberedskap og førstehjelp som som man kan få behov for hvis man skulle komme opp i en ulykke. Vi har vært igjennom hvordan man plasserer en person i stabilt sideleie, utfører munn til munn-metoden, hjerte/lunge-kompresjon, hvordan man retter opp en person som henger bevisstløs over rattet og hvordan man skal trekke en hjelm av en motorsyklist/mopedist. Vi har også vært igjennom i hvilken rekkefølge og hva man skal gjøre når man ankommer en ulykke.

Først sikre ulykkesstedet, få en oversikt over skadeomfanget og fareelementer, ringe 113 for hjelp og så yte førstehjelp. Hvis man er flere ved ulykkesstedet bør man deligere oppgaver til flere personer. Vi har også vært igjennom hva man bør og ikke bør gjøre hvis ADR-transport er innblandet i en ulykke (ADR = Transport av farlig gods). Dagen idag ble avsluttet med en tur til Rygge hvor vi fikk prøve oss med brannslukningsapparater (pulver) for å slukke en brann. Det neste som står for tur er en enkelt oppvarmingstime kl 11:15 på mandag og oppkjøring fra kl 12:00 på Fredrikstad trafikkstasjon. Oppkjøringen består av at jeg først utfører dagligkontrollen, at jeg trekker ett sikkerhetskontroll-kort og forklarer/utfører det som står på kortet. Så blir det 60 minutters kjøring i bussen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/22/ulykkesberedskap/

1 kommentar

    • Mathias.L (Cheaper)23 september, 2006 kl 12:23

    Lykke til med oppkjøringen på mandag! Jeg krysser fingrene for at det (helt sikkert) går bra 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.