Audi R10 TDI på tredje og fjerde rad i Long Beach

Audi R10 TDI har forbedret rundetiden på den midlertidige banen i Long Beach i California med ett helt sekund, men det holdt allikevel ikke mer enn til tredje og ferde rad på startfeltet for American Le Mans Series-løpet i Long Beach. Dette selv om LM P2-bilene kun forbedret sin rundetid med 0,5 sekund fra i fjor. Lucas Luhr og Marco Werner i Audi R10 TDI #2 starter fra 6. startposisjon mens Frank Biela og Emanuele Pirro i Audi R10 TDI #1 starter fra 7. startposisjon. De to Audi R10 TDI’ene var henholdsvis 0,435 og 0,566 sekund bak Timo Bernhard og Romain Dumas i Penske Racing Porsche RS Spyder som kvalifiserte seg til pole. Den nye banerekorden for LM P1-klassen er 1m 11.765s satt av Lucas Luhr i Audi R10 TDI.

Alle de 5 racingbilene som kvalifiserte seg til raskere startposisjoner enn de to Audi R10 TDI’ene kjører i den mindre LM P2-klassen. Disse mindre og lettere bilene passer helt åpenbart bedre til disse små svingete banene. Audi R10 TDI er i utgangspunktet utviklet for å være rask på en rask bane som Le Mans. Men det har allikevel vist seg at Audi R10 TDI har klart å være konkurransedyktig i løpene. Løpet går også denne gangen av stabelen lørdag og varer kun i 1 time og 40 minutter. De aller fleste løpene i American Le Mans Series varer i 2 timer og 45 minutter. Dette er det korteste løpet i løpet av hele sesongen. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/19/audi-r10-tdi-pa-tredje-og-fjerde-rad-i-long-beach/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.