The Departed

I tillegg til Poseidon har jeg også sett The Departed i kveld/natt. Denne mafiafilmen er regissert av Martin Scorsese og har litt av ett stjernegalleri som skuespillere. Jack Nickholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg, Martin Sheen og Alec Baldwin. Av disse er det naturlig nok Jack Nicholson som spiller den ekstremt sære mafiabossen. Hva er det med Jack Nickholson og slike sære roller? Han er rett og slett skapt for dem! Filmen er fra 2006, men det har tydligvis tatt meg litt tid å komme frem til den i filmsamlingen.

"Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) er en fersk politimann som har vokst opp omgitt av kriminalitet. Det gjør ham til den perfekte muldvarp, og han settes til å infiltrere mafiaen, hvor Frank Costello (Jack Nicholson) er boss. Billys oppgave er å vinne Costellos tillit og dermed hjelpe etterforskerne Dignam og Queenan (Mark Wahlberg og Martin Sheen) med å ta mafiabossen. I mellomtiden vinner spesialetterforsker Colin Sullivan (Matt Damon) alles tillit på politihuset. Ingen forstår at han er Costellos muldvarp. Se hvordan alle disse dobbeltrollene krysser hverandre i den rå, intense og kritikerroste The Departed. Martin Scorsese har regissert denne stormfulle historien om kriminalitet og konsekvenser, med skuespillerprestasjoner som vil bli husket lenge. Dette er en film du ikke tar øynene vekk fra i et eneste sekund – omtrent som når du stirrer inn i øynene på en bedrager – eller en purk – med pistol." (sitat dvd)

Siden jeg ikke hadde lest bak på coveret på filmen, var den ganske forvirrende i starten. Mulig jeg var også var litt treig med å oppfatte at Billy Costigan var politiets muldvarp hos mafiaboss Frank Costello og at Colin Sullvian var mafiaens muldvarp hos politiet. Men så fort man hadde det på plass ble det hele mye klarer med en gang. Etterforsker Dignam (Mark Wahlberg) er forøvrig litt av en personlighet. Makan til frekk i kjeften er det lenge siden jeg har sett. Filmen lever helt klart opp til mafiafilmkonseptet med ett blodbad både her og der. Spesielt gøy er det å følge med på Jack Nickholson som mafiaboss Frank Costello. Han er rett og slett skapt for slike sære personligheter. Gjerne en stor dose gal i tillegg. Martin Scorsese og dette stjernegalleriet har laget en vellykket mafiafilm som man burde få med seg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/19/the-departed/

2 kommentarer

    • John19 april, 2008 kl 14:00

    En vanvittig god film. En av mine mafia-favoritter.
    Begynner å bli en stund siden sist jeg så den – kanskje jeg skal se den igjen i dag? Hmm…

  1. The Departed er en av de bedre remakene, men er ikke i nærheten av Infernal Affairs. Skuespillerne er mye bedre i Infernal Affairs. De kan denne sjangeren, mens skuespillerne i The Departed sliter. Trist at Scorsese vinner Oscar for en remake som er betraktelig dårligere enn originalen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.