Poseidon

I kveld er det Poseidon som har blitt snurret på tv’en her. En film ala Titanic, men her er det en moderne film med ett cruiseskip som blir truffet av en monsterbølge. Det var flere kjente skuespillere i denne filmen, Kurt Russel, Richard Dreyfuss og ikke minst Freddy Rodriguez som spiller Gino i Ugly Betty. Jeg må innrømme at jeg på forhånd egentlig ikke hadde fått med meg hvem som spilte i denne filmen, men filmer som handler om båter, ubåter eller katastrofer blir omtrent kjøpt ukritisk. Såfremt prisen er rett, selvfølgelig. Jeg er vel ikke akkurat kjent til å kjøpe filmer til full pris.

"Det er nyttårsaften på Poseidon. Festende passasjerer løfter glassene og skåler for fremtiden. Det er bare det at fremtiden kommer litt brått på: en 45-meters kjempebølge får cruiseskipet til å kantre … og med det begynner en desperat kamp for å overleve. Regissør Wolfgang Petersen (‘Den perfekte stormen’, ‘Das Boot’) drar til sjøs med en ny, spennende versjon av Paul Gallicos roman ‘The Poseidon Adventure’. Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum og flere spiller passasjerene, som bare har hverandre å stole på når de prøver å komme seg i sikkerhet gjennom vann, ild og vrakrester i en verden hvor alt er snudd opp-ned. Men det er også en annen aktiv deltaker i dette nervepirrende dramaet: digre, uberegnelige Poseidon, med sine 13 dekk og tjue etasjer, som deiser, krenger og sprenger seg frem. Det er et fjetrende syn. Og spenningen stiger. Alle filmfans på dekk!" (sitat dvd)

I motsetning til mange andre filmer av samme type, er det mer eller mindre rett på sak i Poseidon. Det tar bare 13-14 minutter før helvette er løs og mannskap og passasjerer på Poseidon vet neigu ikke hva som har truffet dem i det båten ruller rundt og skaper det fullstendige kaos ombord. Dylan er snarrådig og skjønner at å oppholde seg i ballsalen ikke det smarteste å gjøre. Uansett hva kapteinen måtte si til de andre passasjerene som er grepet av panikk, er ikke en båt konstruert for å flyte opp ned. Han får med seg ett knippe av andre passasjerer som prøver å finne veien ut av det synkende cruiseskipet. Her er det halsbrekkende spenning og action fra sekund til sekund, og du kommer garantert til å bli engasjert i denne actionspekkende filmen! De har klart å lure inn litt romantikk og kjærlighet i denne filmen også, men på ingen måte så dominerende og klissete som i Titanic. Vel bekomme!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/18/poseidon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.