Sebastian Loeb verdensmester i rally for fjerde gang

Denne helgen har det ikke vært viktig for Sebastian Loeb å vinne, men å sørge for å være blant de 5 beste. Mikko Hirvonen i Ford har i grunn ledet Wales Rally GB fra start til mål, med Marcus Grönholm litt bak. Når den siste etappen var unnagjort var det bare 15 sekunder som skilte disse to. Sebastian Loeb har ligget på en trygg 3. plass hele helgen, ved målgang 1,5 minutt bak vinnende Mikko Hirvonen. Hvis det hadde vært avgjørende for Marcus Grönholm å vinne dette løpet, hadde nok det latt seg gjøre. Men siden Sebastian Loeb lå på en 3. plass, hadde det ingen betydning for mesterskapet.

Med Marcus Grönholm på en 2. plass og Sebastian Loeb på en 3. plass, tok Sebastian Loeb sin 4. strake verdensmestertittel i rally. Sebastian Loeb vant sammendraget med 116 poeng, mens Marcus Grönholm endte på 2. plass, bare 4 poeng bak. 3. plassen gikk til Mikko Hirvonen med 99 poeng. For Marcus Grönholm sin del var nok slaget tapt når han måtte bryte under Rally Irland. Fra å ligge 4 poeng foran Sebastian Loeb før løpet, lå han nå 6 poeng bak og hadde en utrolig vanskelig jobb foran seg. Det var bare ett uhell som kunne sikre han tittelen i hans site sesong i rally. Vår egen Petter Solberg endte Wales Rally GB på en 4. plass, rett under 3 minutter bak vinnende Mikko Hirvonen. Såvidt jeg har fått med meg hadde ikke Petter Solberg noen store problemer denne helgen, men klarte rett og slett ikke å henge med i tetstriden. Det har vi vel i grunn vært vant til de senere åra. I de siste løpene har han i det minste vært med helt til mål.

Både Henning Solberg og Andreas Mikkelsen hadde store problemer og måtte bryte. Henning Solberg kunne stille til start igjen med tidsstraff, men rullingen til Andreas Mikkelsen gjorde at bilen ikke var reparerbar. Mads Østberg endte på en 11. plass og Henning Solberg endte til slutt på en 14. plass denne helgen. I mesterskapet endte Petter Solberg på en 5. plass med 47 poeng mens Henning Solberg endte på en 6. plass med 34 poeng. I konstruktørmesterskapet vant Ford med sine 212 poeng. Citroen sikret seg 2. plassen med 183 poeng mens Subaru til slutt endte på en 3. plass med 87 poeng. Ford-teamet som Henning Solberg kjører for endte på en 4. plass med 81 poeng. Mer om dette på vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/02/sebastian-loeb-verdensmester-i-rally-for-fjerde-gang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.