Sebastian Loeb vant Rally Argentina igjen

Rally har i grunn vært en gedigen nedtur de siste årene for Petter Solberg-fans. Hvis ikke bilen tar kvelden av tekniske årsaker, sørger Petter Solberg for å kjøre av veien. Hvis Petter Solberg kommer til mål, er det ytterst få poeng han tar med seg. Beklager å måtte melde at Petter Solberg har brutt ett løp igjen. Denne gangen var det elektriske problemer som gjorde at hans Subaru takket for seg. Sebastian Loeb på sin side hadde ett problemfritt løp i Argentina og kom seirende ut. Sebastian Loeb kjørte dermed inn til sin 4. strake seier i Argentina.

Både Petter Solberg og teamkollega Chris Atkinson har kjørt veldig bra denne helgen og lå ann til en dobbel podium til Subaru. Det ville isåfall vært første gang siden 2003. Etter fredagens etapper lå Chris Atkinson på en 2. plass og Petter Solberg på en 3. plass. Det var bare få sekunder som skilte disse to. Etter lørdagens etapper skiftet disse to posisjoner og Petter Solberg lå ann til å ta en gledelig 2. plass i Rally Argentina. Chris Atkinson på sin side hadde slått seg til ro og kjørte bare for å sikre en dobbel pallplassering til Subaru denne helgen. Petter Solberg ville derfor ikke bli presset av teamkollegaen.

Men allerede på søndagens første etappe gikk det galt for Petter Solberg og Subaru. Hans Subaru fikk elektriske problemer mellom mellomtidene ved 9 og 14 kilometer inn i den 19. etappen, den første for dagen. Det var derfor ikke annet å gjøre enn å pakke sammen og takke for seg for denne gang. Utrolig kjipt for Petter Solberg, Subaru og ikke minst Solberg-fansen i Norge. Det hadde vært utrolig deilig med en opptur nå. Det har vært alt for mye motgang for Petter Solberg og Subaru etter at han ble verdensmester i 2003.

Men det var ikke bare Petter Solberg som hadde problemer i Argentina. Henning Solberg hadde også store problemer flere ganger underveis i Rally Argentina. Mikko Hirvonen måtte også bryte, men har klart å kjøre seg oppover på resultatlista igjen. Rally Argentina ble derfor vunnet av Sebastian Loeb, ingen overraskelse egentlig. Chris Atkinson sikret 2. plassen 2:33 bak. Den siste pallplassen gikk til Daniel Sordo i Citroen, 4:04 bak. De neste poengplassene gikk til Conrad Rautenbach, Mikko Hirvonen, Fredrico Villagra, Gigi Galli og Andreas Aigner.

Sebastian Loeb har med dette gått opp i ledelse i førermesterskapet i rally-vm med sine 30 poeng. Mikko Hirvonen ligger på 2. plass med 25 poeng og Chris Atkinson fra Subaru ligger på 3. plass med 22 poeng. Det er med andre ord ikke mye som skiller disse 3 i topp. Jari-Matti Latvala ligger på 4. plass med 16 poeng, Gigi Galli ligger på 5. plass med 11 poeng, Dani Sordo ligger på 6. plass med 9 poeng, Petter Solberg ligger på 7. plass, han også med 9 poeng. I konstruktørmesterskapet leder fortsatt Ford, men forspranget til Citroen er ikke så stort lengre. Ford har 44 poeng og Citroen har 41 poeng. På 3. plass ligger fortsatt Subaru med 33 poeng. Neste rallyrunde er Rally Jordan som er et helt nytt rally. Rally Jordan går av stabelen 24. til 27. april. Mer på vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/30/sebastian-loeb-vant-rally-argentina-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.