Mattias Ekström på topp igjen!

Mattias Ekström har vært ekstraordinært uheldig hittil i DTM-sesongen, og ikke klart å karre til seg nevneverdig mange poeng. I gårsdagens DTM-løp på Brands Hatch startet Tom Kristensen fra pole position, Heinz-Harald Frentzen fra 3. startspor og Mattias Ekström fra 4. startspor. Heinz-Harald ramlet ganske fort bakover i feltet og virket ikke som klarte å «attacke» slik som man kunne forvente fra Heinz-Harald. Audi Sport-teamet klarte nok ikke å reparere absolutt alt tilbake til den standen den hadde før Heinz-Harald kræsjet alvorlig under lørdagens kvalifisering. Bilen ble reparert iløpet av natta, men et eller annet var åpenbart ikke som det skulle.

Tom Kristensen ledet løpet frem til og med runde 70, men da mistet han fullstendig kontroll over bilen og sklei av banen og ødela hjulopphenget på venstre side foran. Tom har uttalt at bilen plutselig var helt umulig å styre og måtte derfor bryte fra ledelse i løpet når det gjenstod bare 15 runder på den korte Brands Hatch-banen. Jamie Green gikk derfor opp i ledelse, men den gleden ble kortvarig når han gikk bredt i en av svingene og ga Mattias Ekström muligheten til å smette forbi. Endelig har Mattias Ekström flaksen på sin side, i det minste ikke uflaks og vinner derfor sitt første løp i årets DTM-sesong! Med gårsdagens 10 poeng har Mattias nå totalt 12 poeng i mesterskapet og ligger på en 5. plass. Bernd Schneider gikk forbi Tom og leder nå mesterskapet med 30 poeng. Tom ligger på 2. plass med 26 poeng. Heinz-Harald Frentzen ligger på en 6. plass med 11 poeng. I lagmesterskapet leder en av Mercedes-teamene med 49 poeng mens Audi Sport Team Abt (Tom og Heinz-Harald) ligger på 2. plass med 37 poeng. Audi Sport Team Abt Sportsline (Martin Tomczyk og Mattias Ekström) rykket opp til 4. plass med 23 poeng. Neste løp går på Norisring den 23. juli og er ett gateløp. På denne banen har ikke Audi vunnet siden Laurent Aiello vant i 2002.

I WTCC var det så og si ingen hendelser i løp 1, med unntak av når Jordi Gene og Peter Terting klarte å kjøre forbi Augusto Farfus på runde 10. Det ble derfor en 1-2 seier til SEAT i løp 1 mens Augusto Farfus måtte nøye seg med en 3. plass. Gabriele Tarquini, James Thompson og Richard Rydell endte på 4. 5. og 6. plass. Yvan Müller klarte ikke å kjøre seg opp til noe bedre enn 13. plass i løp 1 og tok derfor ingen poeng. I løp 2 derimot var det helt villt med kræsjer og avkjøringer. Det var 2 sikkerhetsbilperioder, vi fikk blant annet se at hele feltet ble ledet inn igjennom pit lane for å unngå alle delene som var spredd over hele banen etter en avkjøring etter siste sving før målgang. På siste runde ble også løpet rødflagget etter enda en avkjøring i samme sving og resultatet ble derfor bestemt etter målgang på forrige runde. Andy Priaulx ledet fra start til mål og Gianni Morbidelli i Alfa Romeo klarte å beholde 2. plassen etter å ha startet fra 2. startspor etter 7. plassen i løp 1. Det var helt utrolig å se hvilket tempo Zanardi hadde i disse to løpene. Han startet bakerst i løp 1 og endte på 10. plass i løp 1. I løp 2 klarte han mesterstykket å kjøre seg opp fra 10. startspor til en fin-fin 3. plass! Både Richard Rydell og Jordi Gene ble pushet av banen og fikk derfor ingen poeng i løp 2. James Thompson, Gabriele Tarquini og Peter Terting havnet på 4. 5. og 6. plass.

I privatcup’en tok Tom Coronel som kjører SEAT Leon 2. plass i løp 1 og 1. plass i løp 2 og leder privatmesterskapet klart med sine 78 poeng. Ryan Sharp på 2. plass har 53 poeng. Andy Priaulx gikk med 8. plassen i løp 1 og seieren i løp 2 opp i mesterskapsledelse med 44 poeng. James Thompson og Gabriele Tarquini plukket begge poeng i begge løp og ligger på 2. og 3. plass med hhv 41 og 40 poeng. Richard Rydell ligger på 4. plass med 34 poeng og Yvan Müller som ikke fikk ett eneste poeng i går ligger på 5. plass med 33 poeng. I konstruktørmesterskapet gikk SEAT forbi BMW og leder derfor nå med 127 poeng mot 126 poeng for BMW. Alfa Romeo ligger på 3. plass med 75 poeng.

Formel 1-løpet på Indianapolis i USA var preget av megakræsjen på 1. runde hvor 7 biler ble satt ut av spill umiddelbart. Flere biler måtte bryte senere med relaterte skader. Det var bare 9 av 22 biler som fullførte løpet hvor Michael Schumacher vant med Fellipe Massa på 2. plass. Fisichella og Alonso måtte nøye seg med 3. og 5. plass. Toyota’s Jarno Trulli startet fra pit lane idag og startet åpenbart med full bensintank. Trulli stoppet bare en gang og sikret seg 4. plass i US Grand Prix.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/03/mattias-ekstrom-pa-topp-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.