Friskt på Verdens Ende

Jeg hadde i utgangspunktet ikke planer om å dra til noe mer enn Tangen fort på lørdag, men når jeg var ferdig på Tangen fort, var det mye igjen av ettermiddagen og kvelden. Derfor valgte jeg å ta en tur til Verdens Ende på Tjøme på vei hjem. Verdens Ende er en utrolig vakker plass og man kan få noen utrolig fine bilder der, men jeg må si det var i overkant friskt etter at sola hadde forsvunnet bak skyene. Det var bare 6-7 grader på lørdag, så det var ene og alene takket være varmen fra sola som gjorde det til en utrolig fin vårdag. Når jeg var på Tangen fort var det utrolig deilig i sola, men når jeg kom til Verdens Ende hadde sola forsvunnet bak skyene. Med det lille som var av vind gjorde det ganske surt helt ute ved kysten. Det ble derfor bare en liten tur til Verdens Ende på lørdag.

Fordelen med at det ikke er «kremvær» er jo selvfølgelig at det er fint lite med folk der. Noen var det jo, men det var ikke værre enn at jeg måtte vente litt nå og da for å få tatt de bildene jeg ønsket. Jeg hadde sikkert fått enda finere bilder og ikke minst farger på himmelen hvis jeg hadde vente til solnedgang, men å vente 3 timer på en solnedgang var ikke så veldig fristende. Men en ting som overrasket meg, mulig jeg bare husker feil, var at man måtte betale for parkering døgnet rundt fra 1. april og utover sesongen. Meget mulig at jeg betalte parkering sist jeg var der også, det har nok bare gått i glemmeboka. For etter å ha googlet litt, fant jeg ut at parkeringsplassen har vært avgiftsbelagt i en del år allerede.

Mens jeg var på Verdens Ende dukket det opp en annen fyr med noe som tilsynelatende så ut som en fotoryggsekk. Veldig overrasket ble jeg derimot når jeg dro ei DJI Phantom drone ut av sekken. Den så jeg absolutt ikke komme. Men det virker som han syntes det var for mye vind eller noe, for det ble bare en liten flytur på noen få minutter ut over vannet og så tilbake til kafebygget på stedet. Kafebygget har forøvrig blitt utrolig mye større siden jeg var der sist for to år siden, men ikke åpent når jeg var der dessverre. For da hadde jeg ihvertfall tatt en tur inn for å se hvordan det så ut. Jeg var vel på området i vel tre kvarter før jeg valgte å dra videre. Dette var min tredje tur til Verdens Ende, jeg har dog aldri lagt ut de bildene jeg tok den første gangen.

           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/04/26/friskt-pa-verdens-ende/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.